Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT-MAGAZİN
12 Mayıs 2018 Cumartesi - 06:04

"Özel Çocuklar Şenliği" ile farkındalık yarattılar

Çeşme Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Çeşme Belediyesi'nin desteğiyle, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, "Farkında ol, fark yarat" adıyla bir yürüyüş düzenledi. Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde de "Özel Çocuklar Şenliği" gerçekleştirildi.

 Özel Çocuklar Şenliği  ile farkındalık yarattılar

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen etkinlik, Çeşme çarşısında yapılan yürüyüşle başladı. Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Engelliler Meclisi Başkanı Pınar Foral, Mahalle ve Muhtarlar Meclisi Başkanı Rasim Özgül, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, engelli öğrenciler ve öğretmenlerinin katıldığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Atatürk Anıtı'na Çeşme Kent Konseyi adına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile etkinliğin ilk bölümü sona erdi.

Etkinliği ikinci bölümü, Dalyan Mahallesi'nde bulunan Çeşme Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde, bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Özel Çocuklar Şenliği" ile devam etti. Çeşme Belediyesi ve Çeşme Kent Konseyi'nin destek verdiği Özel Çocuklar Şenliği'ne, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Başçavuş Emin Girgin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Ağı, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Engelliler Meclisi Başkanı Pınar Foral, Foça Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile birlikte gelen engelliler, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Dalyan Mahallesi Muhtarı Faruk Tonga, Çeşme Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Tijen Tekin, okul müdürleri, öğretmenler, engelli öğrenciler velileri ve vatandaşlar katıldılar.

"Onların sevgi ve anlayışa ihtiyacı var"

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Çeşme Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl ikincisini düzenledikleri etkinlikle ilgili bir açıklama yaparak, “10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası olması sebebiyle Çeşme Kent Konseyi Engelliler Meclisi öncülüğünde 'Farkında ol, Fark Yarat' isimli bir yürüyüş gerçekleştirdik. Toplum dikkatini çekmek, farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu yürüyüşün ardından ilçemiz özel eğitim kurumu öğrencilerine yönelik düzenlenen programa destek olarak oradaki öğrencilerle birlikte etkinlikler düzenledik.Toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gerekli desteği vermek, onların da hakları olduğunu bilerek yaşamak hepimizin sorumlulukları arasındadır. İnsanlar birbirlerinden farklı olabilir, fakat eşit haklara sahiptir. Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil, yapabildikleriyle ve bizlere benzeyen yanlarıyla görmek gerekir. Onların acıma duygusuna değil sevgi ve anlayışa ihtiyaçları vardır. Onları soyutlayıp, ötekileştirmek yerine, bütünüyle aramızda oldukları bir hayat sunmaya çalışmalıyız. Bugün burada özel eğitim öğrencileriyle gerçekleştirdiğimiz gösterilerde emeği geçen herkese ve özellikle her türlü desteği vererek yanımızda yer alan Çeşme Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

"Bu renkleri hayatımıza katalım"

Çeşme Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Tijen Tekin, etkinlikte yaptığı konuşmada, özel çocukların hayatın farklı bir boyutu olduğunu vurgulayarak, "Bu farklı boyutta yaşayanlar ve tanık olanlar var. Tanık olmayıp, bizi destekleyenlere can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. Özel çocuklarımız, bizlerin emanetidir. Bu özel hayatlara dokunmak için bir şeyler, hatta çok şeyler yapmak zorundayız. Eğitimleri ve istihdamları için farklı ve geçerliliği olan projeler üretmeliyiz. Çocuklarımız gökkuşağının ayrı birer rengi. Bu renkleri hayatımıza katalım. İşte bu renklerin güzelliğini hissettirmek için, her yıl Engelliler Haftası kapsamında bir araya geliyoruz. 1992 yılından bu yana, 10-16 Mayıs tarihleri Engelliler Haftası olarak anılmaktadır. Bu haftada, Birleşmiş Milletler'e üye olan 156 ülkede, aynı tarihlerde, toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda, ilçemizin tek Özel Eğitim Okulu olarak, düzenlenen şenliğimizde amacımız, çocuklarımıza ses olabilmek, toplumu bilinçlendirmek, empati duygusu geliştirerek farkındalığı arttırmaktır. Çocuklarımızın gerçeği, okunmamış kitap, dinlenmemiş şarkı, söylenmemiş söz, işlenmemiş film olmasın" diye konuştu.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenen Özel Çocuklar Şenliği'nde, Namık Kemal İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı Öğrencisi Emre Gezici ve Mehmet Akpınar Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı Öğrencisi Mazlum Vezir, birer şiir okudu. Çeşme Özel Eğitim Uygulama Merkezi,Sevgi Reha Aysay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı, Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı ve Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri de şarkı ve gösterileri ile izleyenlere duygusal anlar yaşattılar. Özel çocukların coşkuyla söyledikleri İzmir Marşı ve bayraklı gösterisi ise büyük alkış aldı. 

Gösterilerin ardından, protokol üyeleri ve vatandaşlar, "Özel Çocuklar"ın yıl boyunca yaptıkları resimler ve el işlerinden oluşan sergiyi gezdiler. 

Şenlik boyunca animatörler, özel çocuklara keyifli anlar yaşatırken, yüz boyama ve şekil verilen balonlarla da eğlenmelerini sağladılar. 

Özel Çocuklar Şenliği, protokol üyeleri ve özel çocuklar tarafından pasta kesilmesi ve yemek ikramı ile sona erdi. 

 

 
Anneler günü kutlaması yapan CHP'li kadınlar, "T A M A M" dedi
 
CHP'li Oran, “Sıkılmak ne kelime, millet sizden bıktı!”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin “en sağlıklı” fuarı
Organik ürünler ve zeytin-zeytinyağı sektörünün temsilcileri, Fuar İzmir’de ...
Uçurtmalar gökyüzünde dans edecek
Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim projesi içinde yer alan 2. Reisdere ...
Gençlerin kalbi İzmir’de atacak
Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen 1500 üniversite öğrencisi, İzmir ...
 
Hıdrellez ateşi bu akşam yanıyor!
Baharın müjdecisi Hıdrellez, Çeşme Tekke Plajı ve Alaçatı’da düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.
İzmir'de görsel şenlik
4.Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri, “Seyahat, Keşif, Estetik ve Fotoğraf” ...
Giritliler Kuşadası'nda Buluşuyor!
Kuşadası Belediyesi ile Giritliler Federasyonu tarafından bu yıl 9’uncusu ...
 
"Mis kokulu festival" başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle birlikte "çiçeğin başkenti" ...
Ortaokul öğrencilerinden dikkat çekici sergi
Süleyman Sami Sarı Ortaokulu öğrencileri, 2017 - 2018 öğrenim yılında ...
Kadın yazarlardan "Kadın ve Çocuk" söyleşisi
Çeşme Belediyesi'nin desteği, Çeşme Kent Konseyi ve Egeli Kadın Yazarlar ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri