Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>YEREL
19 Nisan 2018 Perşembe - 08:30

Alaçatı'nın renkleri hayat buldu

Alaçatı Turizm Derneği, kuruluşunun 10. yılında yeni yönetimle kurumsal yapısını tamamladı. Beldenin ünlü yeldeğirmeni bu kapsamda Alaçatı'nın değerlerini temsil eden 7 ayrı renkle sembolize edildi.

Alaçatı nın renkleri hayat buldu

Türkiye'nin en önemli turizm merkezi Alaçatı'da 135 işletmenin güçbirliği yaptığı Alaçatı Turizm Derneği, 10 kuruluş yılında yeni yönetimle birlikte kurumsal kimliğiyle yaz sezonuna girecek. Bu kapsamda, derneğin yönetim kurulu başkanlığına Korkut Denizeri seçilirken, yönetim kurulu da deneyimli isimlerden oluştu. Denizeri, “Alaçatı'ya özgü değerleri korumak, yaşatmak için çalışıyoruz. Alaçatı'ya gelen misafirlerimizin keyifli tatil geçirmesini önemsediğimiz gibi misafirlerimizin de Alaçatı yaşam kültürüne saygı duymalarını istiyoruz” dedi.



ALAÇATI MANİFESTOSU
Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, Alaçatı yaşamının zenginliklerini herkesin tanıması ve tatması için hareket ettiklerini, vizyonlarını ise Alaçatı yaşamını geliştirme ve koruma olarak belirlediklerini söyledi. Bu kapsamda iki ana başlıktan oluşan manifesto hazırladıklarına dikkat çeken Denizeri, “Manifestomuzun ilk bölümünde 'Beldemize ve Yöremize Özgü Değerleri Korur ve Yaşatırız' diyoruz. Yani Alaçatı yaşam kültürüne sahip çıkacağız. Alaçatı sakinlerinin köy içinde kalmasını istiyoruz, bizler mahallemizi ve komşularımızı önemsiyoruz aynı zamanda çevremizi ve tarihimizi korumayı da görev biliyoruz. Sanatı ve sanatçıyı desteklediğimiz gibi yerel üretimlerimize ve lezzetlerimize de sahip çıkıyoruz. Yöremize özgü değerleri ve doğayı korumak, Alaçatı ile özdeşleşen sörf sporunun gelişmesine destek vermek de manifestomuzun ilkleri arasında yer alıyor” diye konuştu.

ALAÇATI YAŞAM BİÇİMİDİR
Alaçatı'daki hayatın bir yaşam biçimi olarak kabul gördüğünü söyleyen Denizeri, “Yani, Alaçatı’yı temiz tutmanın hepimizin görevi olduğunu biliriz. Gürültü ile mücadele etmekten kaçınmayız. Misafirlerimizin keyifli tatil geçirmesini önemseriz. Misafirlerimizin de Alaçatı yaşam kültürüne saygı duymalarını isteriz. Onların görüşlerini önemseriz. Burada tüm bu manifesto için yönetim olarak birlikte karar alarak ve yine birlikte mücadeleden geri adım atmayacağımızı söylemek istiyoruz. Çünkü, Alaçatı turizmde örnek bir modeldir” dedi.



ALAÇATI DEĞİRMENİ RENKLENDİ
Derneğin logosunu da bu bakış açısıyla yenilediklerini söyleyen Denizeri, “Alaçatı denildiği zaman herkesin aklına ilk gelen şüphesiz yel değirmenidir. Yeldeğirmeni; gövdesi, dokusu ve pervanesiyle karakteristik bir yapıya sahip. Biz de değirmenimizi Alaçatı’nın renkliliğini simgeleyecek şekilde tasarladık. Bej rengi, beldemize özgü taş doku ve koruyuluculuk yapımızı simgeliyor. Turkuaz rengi denizi, sörfü, sporu; sarı renk güneşimizi, enerjimizi ve her alanda güvenilirliğimizi; mor renk sanat, kültür ve tutkumuzu, yeşil renk doğamızı, ot festivali ile verimliliğimizi, mavi renk de gökyüzü, sakinlik ile huzurumuzu simgeliyor. Kırmızı da sıcaklığımızı, misafirperverliğimizi ve gastronomimizi temsil ediyor” diye konuştu.

PROFESYONEL DESTEK
Derneğin tüm çalışmalarına destek vermek amacıyla ayrıca profesyonel bir ekipten oluşan danışma kurulu oluşturuldu. Kurulda ünlü işletmeci Salim Kadıbeşegil, reklam dünyasının efsane ismi Haluk Mesci, Varhan Emlak İnşaat Genel Müdürü Soner Varhan, Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, bankacılık ve finans dünyasının önde gelen isimlerinden Tolga Egemen ve Alaçatı aşığı olarak bilinen yine ünlü işletmeci Lemi Resimcioğlu yer alıyor.



Korkut Denizeri başkanlığındaki yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu:
Başkan Yardımcısı Sema Aydın, Genel Sekreter Esra Koçdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Etkin, Hüseyin Çetin, Zeynep Boneval ve Sayman Sinan Atay.

 
Volkan Evci, "Amaçlarına ulaşamayacaklar"
 
Masada turizm var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme, 23 Nisan coşkusuna hazırlanıyor
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl da Çeşme'de coşkuyla ...
Sahil Güvenlik'ten kaçamadılar
Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız adasına yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan ...
Av tüfeğiyle 3 köpeği öldürüp birini de yaraladılar
Altınkum Mahallesi'nde, bir evin bahçesindeki kulübelerinde bağlı olan ...
 
Çevrecilerden mücadeleye devam mesajı
Çeşmeli çevreciler, Kutlu Aktaş Barajı'na yakın mesafedeki taş ocağında ...
Çeşme'de 46 kaçak göçmen yakalandı
Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız adasına yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan ...
2 saat arayla 92 kaçak göçmen yakalandı
Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız adasına 2 ayrı şişme botla kaçmak isteyen ...
 
Genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çıkardığı "Genç Çiftçi Projelerinin ...
ÇYDD üyeleri dayanışma kahvaltısında buluştu
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çeşme Şubesi, üyelerini ve gönüllülerini ...
Genç Turizmciler'in yaratıcılık yarışması başladı
Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin konuğu olarak, Türkiye'nin ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri