Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>YEREL
20 Nisan 2017 Perşembe - 17:42

28 Nisan'da batırılıyor

15 yıllık gemi batırma hayali nihayet gerçek oluyor. Ekonomik ömrünü dolduran Sahil Güvenlik gemisi, 28 Nisan Cuma günü, Çeşme'de batırılacak.

28 Nisan da batırılıyor

Çeşme'de dalış turizmine kazandırmak ve balık yuvası olması için batırılması planlanan, ancak çeşitli nedenler yüzünden 15 yıldır gerçekleştirilemeyen gemi batırma projesi, nihayet gerçek oluyor. 

Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi ve Çeşme Denizciler Derneği'nin girişimleri ile, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan temin edilen ekonomik ömrünü doldurmuş bir Sahil Güvenlik gemisinin Çeşme körfezinde batırılması için son izinler de alındı. 

Geçtiğimiz aylarda, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin de katkılarıyla, Çeşme Ulusoy Limanı'ndaki barınağa çekilerek getirilen Sahil Güvenlik gemisindeki söküm ve temizlik işlemleri tamamlandı. Denize zarar verebilecek bütün aksamları sökülen ve yağlardan temizlenen geminin dibine beton da döküldü. Balıkların yuva yapabilmesi için gemi içinde çeşitli büyüklerde de yuvalar oluşturuldu. 

Törenle batırılacak

28 Nisan Cuma günü saat 13.00'de, Eşek Adası yakınında batırılması planlanan gemi için tören hazırlıkları ise yoğun olarak sürdürülüyor. İzmir Valisi, Sahil Güvenlik Komutanı ve çok sayıda resmi ve sivil kurumun davet edileceği belirtilen törende, vatandaşların da izleyebilmesi için yüzlerce yat, gezi ve balıkçı teknesi de denize açılacak. Çeşme Yelken Kulübü'nden de çok sayıda yelkenci tekneleriyle törene renk katacaklar. 

"Çeşme turizmi kazanacak"

Çeşme Denizciler Derneği Başkanı İsmail Porsuk ve yönetim kurulu üyeleri, batırılacak gemiye giderek son durumunu gözden geçirdiler. Gemide bir açıklama yapan dernek başkanı Porsuk, 15 yıllık hayallerinin nihayet gerçek olacağını vurgulayarak, "Son bir buçuk yılda çabalar yoğunlaştı. Nihayet son imzalar da atıldı. Çeşme Kaymakamlığı ve Çeşme Belediyesi'nin girişimleri sonuç verdi. 28 Nisan Cuma günü, saat 13.00'de, büyük bir törenle gemiyi Eşek adası yakınlarında batıracağız. Çeşme'de dalış ve deniz turizminin geliştirilmesi, ayrıca balık yuvası olması açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Balık popülasyonunun artmasını da sağlayacak. Sadece dalış turizmine değil, Çeşme turizmine ve esnafımıza da katkı sağlamasını bekliyoruz. Dalmak için Çeşme'ye gelecek olan turist, Çeşme'de konaklayacak, yemek yiyecek, alış veriş yapacak. Turizm ile ilgili herkesin kazanacağını düşünüyoruz" dedi. 

"Uçak batırılma girişimleri devam ediyor"

Yapay resif amacıyla üç noktanın belirlendiğini ifade eden Porsuk, "Geçtiğimiz yıl ilk belirlenen noktaya beton yapay resifler atılmıştı. Bu geminin batırılması, ikinci belirlenen noktada olacak. Üçüncü noktaya ise, Hava Kuvvetleri'nden  almaya çalıştığımız bir uçağı batırma çabalarımız var. Eğer bu uçakla ilgili izinleri alabilirsek, belirlenen üçüncü noktada da batırma işlemini gerçekleştireceğiz. O uçak da izinler alınabilirse Eşek adası yakınlarında, gemiyi batıracağımız noktanın yarım mil ilerisinde olacak. Geminin batırılması gerçekleştirildikten sonra uçak için yoğunlaşacağız. Geminin batırılması için gereken bütün temizlikler yapıldı. Gemi tamamen yağlardan arındırıldı. Geminin zeminine beton atıldı. Şu anda gemi tertemiz. Denize batırıldığında hiçbir çevresel sıkıntı yaratmayacak. Gemini içerisine balıkların yuvalanabilmesi için özel bölmeler yapıldı" diye açıkladı. 

 

 
Trafik kazasında 3 kişi yaralandı
 
TEOG’a son bir hafta kala bu uyarılara dikkat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trafik kazasında 3 kişi yaralandı
Çeşme Marina kavşağında, öğrencileri bekleyen Belediye otobüsüne arkadan ...
Çeşme 23 Nisan coşkusuna hazırlanıyor
Çeşme, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamak için hazırlanıyor.
Kader'in kadersizliği
15 gün önce Çeşme'de doğan Suriyeli Kader bebeğin umuda yolculuğu yarım kaldı.
 
Gazeteci itibarsızlaştırılamaz
TGS İzmir Şubesi Başkanı Hüner, Çeşme Kaymakamlığı'na gönderilen ''Ajansımız ...
İtiraz yağmuru
Çeşme Adliyesi'ne gelen çok sayıda vatandaş, İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdi.
Mahalle mahalle seçim sonuçları
Çeşme'nin 25 mahallesindeki seçim sonuçları
 
Çeşme sandığa da oyuna da sahip çıktı
16 Nisan Anayasa değişikliği referandumunda, Çeşmeliler, yaşlı, hasta, ...
İşte Çeşme'nin referandum sonucu
Çeşme'nin referandum sonucu belli oldu.
Açılan 54 sandığa göre oy yüzdesi
Çeşme'deki 92 sandıktan 54 sandığa göre oy yüzdesi belli oldu
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
BİR GEMİ YANAŞTI SAMSUN'A...
Esat Erçetingöz
Esat Erçetingöz
Tarihi Şükran Otel artık yok!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
BİZ KİMİZ?
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri