Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
1 Mayıs 2019 Çarşamba - 12:22

1 Mayıs Çeşme'de coşkuyla kutlandı

Dünya işçilerinin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı, Çeşme'de coşkuyla kutlandı.

1 Mayıs Çeşme de coşkuyla kutlandı

Çeşme'de düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamasına, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 4 Nolu Şubesi'ne kayıtlı Çeşme Belediyesi işçileri, Türkiye Gazeteciler Sendikası temsilcileri, Eğitim-Sen Çeşme Temsilciliği üyesi eğitim emekçileri, Belediye Meclis Üyeleri, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Mehmet Bilgiç, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları ve vatandaşlar katıldı. 

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması nedeniyle, Çeşme çarşısı girişinde toplanan emekçiler, Cumhuriyet Meydanı'na kadar, sloganlar atarak yürüdüler.

"Seçim sonuçları, halkın demokrasi talebinin yansımasıydı"

Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Genel-İş Sendikası 4 Nolu Şube İşyeri Baş Temsilcisi Uğur Boztepe bir konuşma yaptı. Konuşmasında, ülkede yaşanan ekonomik krize dikkat çekerek, işçi sınıfının krizin yükünü çekmeyeceğini söyleyen Boztepe, "İşçi sınıfı açısından krizin kendisini işsizlikle gösterdiği, işçilerin ekmeğinin her ay daha da küçüldüğü, vergi yükünün işçi sınıfına yüklendiği, sefalet ücreti olan asgari ücretle, işçilerin kirasını ve faturalarını ödemekte zorlandığı, tanzim satış kuyruklarında yurttaşların sıra olduğu bir dönemde gidilen bu seçimlerde, iktidar bloğu, işçi sınıfının yoğun olarak yaşadığı büyük şehirlerde, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yenilgiye uğradı. Ülkemiz açısından hukukun üstünlüğü ilkesinin yok sayıldığı, demokratik işleyişin tıkandığı bir süreçte alınan bu seçim sonuçları, aynı zamanda halkın demokrasi talebinin de yansımasıydı" diye konuştu. 

"Kıdem Tazminatı Fonu ile iktidar kendisine kaynak yaratmak istiyor"

Taşeronluk sistemine karşı verilen mücadele sonucunda, kamuda personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarının yasaklandığını belirten Boztepe, "Ancak belediyelerde çalışan işçilerin haklı ve meşru kadro talebi karşılanmadı. 'Kamu istihdamı, KHK ile düzenlenemez' dedik, dinletemedik. Yapılan düzenleme ile eşitsiz ve ayrımcı sonuçlar ortaya çıktı. Geçiş yapılan işçilerin, özgür toplu sözleşme hakları askıya alındı. 4+4 zulmüne mahkum edildi. Belediye şirket işçilerinin ilave tediye alacakları gasp edildi. Şimdi de Kıdem Tazminatı Fonu kurularak, kazanılmış hakkımız gasp edilmek istenmektedir. Bu fonla iktidar, kendisine kaynak yaratmak istemektedir" diye ifade etti. 

"Haklarınızı arttırarak, geliştirerek, güzelleştirerek çoğaltacağız"

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da bir konuşma yaparak, "Sadece haklarınız için değil, ülkemizde yeniden demokrasiyi tesis etmek için, barışı yeniden tesis etmek için, özgürlük için, hak, hukuk, adalet için mücadelemiz hep beraber devam edecek. Beni, bugün yanınızda gördüğünüz gibi, yarın da ve daima yanınızda, el ele, kol kola göreceksiniz. Haklarınızı arttırarak, geliştirerek, güzelleştirerek çoğaltacağız. Ama biz de, sadece 1 Mayıs'larda değil, her mücadelemizde, hep beraber olalım istiyoruz. Nerede bir karanlık varsa, nerede Cumhuriyet düşmanlığı varsa, nerede Atatürk ilkelerine saldırı varsa, nerede çocuk istismarı varsa, nerede cinsiyet ayrımcılığı ve kadınlarımıza karşı saldırı varsa hep beraber mücadele edelim. Biz, bir olursak kazanırız. Ayrılırsak kaybederiz" diye konuştu. 

"İşçilerin kıdem tazminatı gasp edilmeye çalışılıyor"

Günün son konuşmasını ise, Eğitim-Sen Çeşme Temsilciliği Başkanı Hasan Karakaya yaptı. Karakaya, "17 yıllık AKP iktidarında, işsizlik artarken, yüzde 14,7 oranıyla, tüm zamanların rekorunu kırdı. Her dört gençten birisi, şu anda işsiz. Hayat pahalılığı, yükselen döviz, faizler ve her gün yapılan yeni yeni zamlarla hayat pahalılığı, tüm toplumu perişan hale getirdi. Siyasi ve iktisadi kriz, her geçen gün artmakta. Bu süre içerisinde, emekçiler, işçiler, tüm toplum, AKP iktidarının baskıcı politikalarına karşı direniş gösterdiler. En son 31 Mart yerel seçimlerinde, bir kez daha, ciddi anlamda uyardı. Buna rağmen, İstanbul'da oynanan oyunları ve belediye seçimini kazanan Belediye Başkanları'nın KHK'lı olduğunu iddia ederek, mazbatalarının verilmemesi gibi hukuksuz uygulamaları, görmezden gelemeyiz. İşçilerin kıdem tazminatı, Ekonomik Reform Paketi adı altında gasp edilmeye çalışılıyor. Kamu emekçilerinin iş güvencesi ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Eğitim sistemi, sağlık sistemi çökertildi. Türkiye'de bugün, bu şartlar altında, tüm emekçilerin, omuz omuza, birlikte mücadele etmekten başka seçeneği yok" diye kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından, kutlamaya katılanlar, Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Çeşme'deki kutlama töreninin sona ermesinden sonra, işçiler, İzmir'de yapılan kutlama törenine katılmak üzere otobüslerle yola çıktılar. 

 

Etiketler:
 
Basın Emekçileri 1 Mayıs'ta TGS flaması altında buluştu
 
Gündoğdu’ya akın ettiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Basın Emekçileri 1 Mayıs'ta TGS flaması altında buluştu
Türkiye Gazeteciler Sendikası üyeleri Çeşme’de DİSK- Genel-İş’in düzenlediği ...
Çocuk İstismarına karşı anlamlı mesaj!
Çeşme Metropolis Lions Kulübü’nün Pazar günü düzenleyeceği Uçurtma Şenliği’nde ...
Trafikte yaya önceliği denetimleri artıyor
Trafikte yaya önceliği denetimleri yarından itibaren arttırılacak.
 
"Sakız ağacına hak ettiği değer verilmeli"
"Çeşme'de sakız ağacının yolculuğu" başlıklı toplantıda, damla sakızının ...
Germiyan rengarenk oldu
Germiyan İlkokulu ve Çeşme'deki bir özel Anaokulu'nun öğrencileri, "Hami ...
Başkan Oran, "Şenlik Ağası" oldu
Çeşme Çorumlular Derneği'nin geleneksel bahar şenliğine katılan Çeşme ...
 
Pedallar Sakız Ağaçları için döndü!
Çeşme Belediyesi, Ege Orman Vakfı ve Shimano Türkiye’nin düzenlediği etkinliğe ...
Çeşme’de üzücü kaza
Çeşme’de sabah saatlerinde meydana gelen tek taraflı trafik kazasında ...
PSAKD Genel Başkanı Kaplan, Başkan Oran'ı ziyaret etti
Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Başkanı Gani Kaplan, Çeşme Belediye ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri