Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
15 Mart 2018 Perşembe - 11:17

"UBER'i Savacağız

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, “Sorunu ilk olarak kendimizde aramalıyız, kendimizi yenileyerek hizmet kalitemizi artırmalıyız” dedi.

 UBER i Savacağız

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, son günlerde ülke gündemini meşgul eden UBER taşımacılık ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Anık, “Sorunu ilk olarak kendimizde aramalıyız, kendimizi yenileyerek hizmet kalitemizi artırmalıyız” dedi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, son günlerde ülke gündemini meşgul eden UBER taşımacılık ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Anık, UBER sisteminin yasal olmadığını ve sorunun kavga ile çözülemeyeceğine vurgu yaptı. Anık, UBER taşımacılıkta yaşanılan sıkıntıları ve alınan önlemleri içerecek olan basın toplantısında İzmirli taksilerin teknoloji ve hizmet kalitesi anlamında UBER’den çok daha iyi olduğuna değindi.

 İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, akıllı telefon ile sisteme üye olan herhangi bir şoför ile müşteriyi buluşturan ve seyahat sonrasında sürücüden komisyon alan mobil aplikasyonu UBER tartışması ile ilgili basın toplantısı düzenledi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğindeki konferans salonunda açıklama yapan Anık, İzmir’de bir süredir “Sarı Teknoloji” isimli sistem ile tüm taksilerin zaten kontrol edildiğini ancak sistemin en geç 3 ay içerisinde daha da kapsamlı olacağını belirtti.

 “UBER yasal değil”

  İstanbul’da yaşanan taksi-UBER tartışmasına İzmir’den bir ses vermek istediklerini kaydeden Anık, "Sorunun kavga ile değil, kendimizi geliştirerek çözüleceğine inanıyoruz. Bunu da İzmir’de yüzde 80 oranında yaptığımıza inanıyoruz. Kavga yanlış yönde yapılıyor. Bunun, esnafın imaj kaybına uğrattığına inanıyoruz. Biz bu değiliz. Öncelikle UBER yasal mı değil mi bunu bilmemiz lazım. Yasalsa sıkıntı yok, ama yasal değilse bunu tartışmanın anlamı yok. UBER’in mevcut belge ile taksicilik yapması mümkün değil. UBER, Avrupa’da çeşitli ülkelerde de yasaklanmıştır” diyerek UBER’in yasaklı olduğu ülkelerin fotoğraflarını gösterdi.

 “Özeleştiri yapmamız lazım”

  Taksiciler olarak özeleştiri yapılması gerektiğine vurgu yapan Anık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özeleştiri yapmamız lazım. Eğer taksiciler olarak biz de kendimizi düzeltmezsek bu tip aplikasyon üzerinden iş yapan firmaların önünü açmış oluruz. Biz İzmir’de 4-5 yıldan beri çalışma yapıyoruz. Aplikasyon çalışmamız var, eğitim çalışması yapıyoruz. Psikoteknik mecburiyeti var, mutlaka sabıka kaydı alıyoruz. Keyif verici madde ile ilgili tahlil istiyoruz. Aplikasyonumuzla ilgili olarak da eğer müşteri takside eşyasını unutup bizi aradığında, bindiği ve indiği noktayı söylediğinde bunu çözeriz. İzmir’de karşıda muhatap var, Türkiye genelinde de bu olması lazım. Takip sistemi üzerinde aracımıza binen, eşyasını unutan yolcu olursa rahatlıkla ulaşıyoruz.”

 “UBER İzmir’le ilgili hazırlık yapıyor”

  En sık yapılan şikayetlerden birinin, taksicilerin yolun uzatması olduğunu ifade eden Anık, bu sorunu yine aplikasyon üzerinden çözdüklerini, kamera sistemi ile İzmir’de telefonla taksi çağırma dönemine gireceklerini kaydetti. Anık, “Biz de müşteri ve yolcuyu buluşturacağız. Vatandaş, araçta interneti açabilecek, isterse gideceği yerin ücretini de görecek. Biz kavga ederek değil bu tip mücadelelere girerek sorunu çözeriz. İzmir’de bu işi iyi yaptığımızı ancak eksikliklerimizin olduğunu biliyoruz. UBER İzmir’le ilgili hazırlık yapıyor ama onlar hazırlığını yapana kadar biz aplikasyon üzerinden taksi çağırmaya 3 ay içerisinde geçeceğimize inanıyoruz. Vatandaş artık telefondan çağırıp taksi bulabilecekler. Bu sistemi kamera ile birleştireceğiz. Bizim kendimizi geliştirerek aynı sistemi kurmamız lazım" açıklamasında bulundu. 

 “Yolcuya da araca da ceza var

  Anık ayrıca, UBER’in yasal olmaması dolayısıyla hem araca hem de UBER’i kullanan yolcuya ceza kesildiğini de söyledi. Anık, yolcuya 371 lira, araca da 3 bin lira ceza kesildiğini ifade etti. Anık, “Özeleştiri yaparak kendimizi geliştirmemiz lazım. Sadece karşımızdaki firmayı suçlayarak netice alamayız. Sarı Teknoloji sistemimizle İzmir’de bu tip firmaları yeneceğimize inanıyoruz ama bunun Türkiye’ye yayılması lazım. Bu sistemi hayata geçirdiğimizde her türlü UBER ile mücadele ederiz” sözleriyle basın toplantısını sonlandırdı.

 “UBER’i savacağız”

Anık, basın toplantısında 3 ay içinde ‘Sarı teknoloji’ isimli uygulama ile İzmir’de UBER’i savacaklarını kayderek, “İzmir, esnafı olarak değişik bir yapıya sahibiz. Biz her zaman uzlaşmadan yanayız. Biz sektör olarak eksikliklerimizi en kısa sürede tamamlayacağız. Araçlarımızda çalışanların eğitimleri var, araçlarımıza ait şikayet merkezimiz 24 saat çalışıyor. Öte yandan vatandaşlarımız araçlarında unuttukları eşyaları bizler aracılığı ile tekrar ulaşabiliyor. 3 ay içinde hizmete alacağımzı uygulama ile İzmir’de de yapılanmak istenen  UBER’i savacağımıza inancımız tam. Bizler kavga ilşe değil, hizmet kalitemiz ve hukuk ile esnafımızı ve müşterilerimizi koruyacağız” dedi.

 

 

 
Moskova’da Çeşme Rüzgarı!
 
Çeşmeli öğrencilerden Karslı öğrencilere yardım eli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"İttifakı halkla yaparız"
İzmir'de yayın yapan üç yerel radyonun ortak yayınına konuk olan Büyükşehir ...
Onlar da “Süt Kuzusu”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, aileleriyle birlikte savaştan kaçıp İzmir'e ...
İzmir’in "en uzun tüneli" olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'yı Otogar’a bağlayacak dev projede kritik ...
 
TMMOB’dan ‘artı para’ raporu
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir ve çevre ilçeleri demir yolu ...
İzmirli kadınların festival coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5 günlük Kadın Festivali, ...
Kadın erkek el ele
Yerel yönetimlerde kadın siyasetçilerin sayısını artırmak isteyen İzmir ...
 
Eşinden Başkan Kocaoğlu’na “adaylık” desteği
Eşinin daha önceki seçimlerde aday olmasına karşı çıkan Türkegül Kocaoğlu, ...
DİSK’ten kritik kadın raporu
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması düzenleyen DİSK, ...
Çeşmeli sanatçıdan Çeşmeli kadınlara özel konser
Çeşmeli akademisyen ses sanatçısı Hale Yamaner, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri