Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>YEREL
19 Şubat 2017 Pazar - 08:21

"Pankartı görünce gözyaşlarımı tutamadım"

Ölümüyle Çeşme'de sarsıntı yaratan, Çeşme Belediyespor futbolcularının adına pankart açarak maça çıktıkları sevilen insan Tokmak Hasan lakaplı Hasan Tekin Çelebi'yi, büyük oğlu Mustafa'dan dinledik.

 Pankartı görünce gözyaşlarımı tutamadım

Çeşme Belediyespor futbolcularının maç öncesi babası ile ilgili açtıkları pankartın kendisini çok duygulandırdığını söyleyen Mustafa Çelebi, "Babamı kaybettikten sonra her şeyiyle kardeşimle birlikte ilgilendik, mezarına da biz yerleştirdik. Metanetli olmak için kendimi çok sıktım. Ama futbolcuların açtığı pankartın fotoğrafını bir gördüm, gözyaşlarımı tutamadım. İnanılmaz derecede duygulandım. Bundan dolayı bütün Çeşme Belediyespor camiasına çok minnettarım. O pankartı yapmayı düşünenden de, yaptırandan da, taşıyandan da, fotoğrafını çekenden de Allah bin kere razı olsun" dedi.

"Çeşme'nin çınarıydı"

Çeşme'de bir çınarın devrildiğini söyleyen Mustafa Çelebi, babasının ölümüne hala inanamadığını vurgulayarak, "Her an şuradan çıkıp gelecekmiş gibi hissediyorum" dedi. Babasının hak yemekten çok korkan birisi olduğunu anlatan Mustafa Çelebi, "Tabağa koyduğu fasulyeyi bile, 'Aman bir kaşık fazla koyalım, hak geçmesin' diyen ve bize de tembihleyen birisiydi. Şimdiye kadar kimsenin arkasından konuştuğunu duymadım. 1977 yılından beri yanında çalışıyorum, hiç kimse için 'şu şöyledir, bu böyledir' dediğini duymadım. Yanında çalışanın hakkını günü gününe mutlaka vermiştir" diyerek babasının hassasiyetlerini anlattı.

"Kanserin teslim alamadığı babamı, zatürre aldı"

Babasının son beş yıldır hastalıklarla boğuştuğunu söyleyen Çelebi, "Beş yıl kadar önce T-2 seviyesinde, yani sınır seviyesinin bir altında kolon kanseri tespit edilmişti. Bunun üzerine İstanbul'da iyi bir cerraha ameliyat ettirdik. 2 ameliyat geçirdikten sonra hiçbir sıkıntısı olmamıştı. Önceleri 3 ayda bir, daha sonra da 6 ayda bir sürekli kontrole götürdük. En ufak rahatsızlığında bile doktora giderek, sürekli kontrol altında tuttuk. Çünkü doktorlar, hastalığın metastaz yapma olasılığının çok yüksek olduğunu söylemişlerdi. En son kontrole gittiğimizde, bacakları ödem yapmaya başlamıştı. Ödemin neden olduğunu belirlemek için check-up yaptılar. Check-up sonucunda çift ciğerinde su topladığı ve zatürre olduğu ortaya çıktı. Bakteriyel hastalık, içeride de enfeksiyon yapınca solunum yetmezliği başladı. Yoğun bakıma alındı. 12 günde kaybettik. İlk bir hafta durumu iyi gibiydi. Ama sonradan durumu ağırlaştı. Son üç gününde de bilinci kapandı" diyerek babasının hayatını kaybedişini anlattı. 

"Tokmak Hasan levhasını korkarak astım"

Babasına neden "Tokmak Hasan" dendiğini sorduğumuz Mustafa Çelebi, şunları söyledi; "Çeşme'de eskiden birçok kişinin lakabı varmış. Şimdi yeni gençliğin lakabı yok. Bize anlatıldığı kadarıyla, babam topa sert vurduğu için, kafa toplarına çok iyi çıkıp vurduğu için 'Tokmak Hasan' lakabı takılmış. Ama bizler net olarak öğrenemedik. Babam bize hiç anlatmadı. Babam başlarda 'Tokmak' lakabına kızardı. Bu restoranımıza babamdan gizli bir levha yaptırdım; 'Tokmak Hasan'ın Yeri' diye. Babam ve ailem İzmir'de, alışverişteyken, restoranımızın girişine astım. Hatta bana Bedri Artut levha konusunda yardımcı oldu. Babam İzmir'den geldi, 'Eyvah, bana çok kızacak' diye köşe bucak kaçtım. Levhayı gördü, baktı, hiçbir şey demeden gitti. O gün bugündür 'Tokmak Hasan'ı Yeri' olarak restoranımızın ismi kaldı. Daha sonra da levhaları büyüttük. Patentini de alarak 'Tokmak Hasan' ismini ölümsüzleştirdik" dedi.

"Taşlı topraklı zeminde futbol oynamışlar"

Babasının arkadaşları ile imkansızlıklar içinde futbol oynadığını sık sık anlattığını söyleyen Çelebi, "O dönemlerde forma yok tabi. Rahmetli babaannem forma dikermiş babama. Futbol ayakkabısı da yokmuş. Günlük ayakkabıları ile top oynarlarmış. Eve geldiğinde, ayakkabısını çıkarınca ayaklarının altının kanadığını görürmüş. Bize bunları anlattığı zaman ağlardık. Şimdiki imkanlar, o dönemlerde olsaydı, futbolda çok büyük yıldızların çıkacağını söylerdi. Şimdiki çim sahalar yok tabi, çok bozuk, taşlı topraklı zeminde top oynarlarmış. Bize, çok yetenekli insanların olduğunu, Nuri Ertan, Boşnak Mustafa gibi yetenekli futbolcuların olduğunu anlatırdı. Ama hiçbir zaman kendi futbolculuğu ile övünmezdi. Arkadaşları da babamı överlerdi, 'Senin baban olmasa bizden bir şey olmazdı' derlerdi" diyerek babasının futbol yönünü anlattı. 

"Ödül almaya götüremedim, toprağa verdim"

Babasının öldüğüne hala daha inanamadığını anlatan Çelebi, "Hala daha, babamı alıp hastaneye kontrole gidecekmişim gibi geliyor. Babam, 10 Şubat Cuma günü, sabah saat 07.00'de vefat etti. Ne anneme, ne kardeşlerime bir şey söyleyemedim. Dilim el vermedi, 'Babamı kaybettik' diyemedim. Bütün işlemleri bitirdikten sonra, saat 15.00' gibi aileme haber verdim. Çeşme Belediyespor'un eski futbolcularını onurlandırdığı törene babamla birlikte gidecektik. Hayat işte, ödül almaya götüremedim, aynı saatlerde toprağa verdim" sözlerini gözleri yaşararak söyledi. 

"5 kasa elmayı tek tek silerdik"

Babasının inanılmaz derecede titiz bir insan olduğunu söyleyen Mustafa Çelebi, "Babamdan çok şey öğrendim. Onun titizliği hastalık safhasına gelmedi ama benim titizliğim hastalık safhasına geldi. Çok vefakar ve cefakar bir insandı. Hastalığı sırasında acı çekmedi ama acı çektiği anlarda bile, 'Ben iyiyim, bir şeyim yok' diyordu. Babam, yokluklar içinde, öksüz büyümüş. Babam 20 günlükken babası ölmüş. Annesi, yumurta, süt satarak büyütmüş babamı. Babam, bakkal dükkanı, manav dükkanı açmış. Babamın manav dükkanında da çalıştım. 5 kasa elma tek tek silinir mi? Biz silerdik. Marul, roka, maydanoz dışında her meyveyi, sebzeyi tek tek silerdik. O derece titiz bir insandı" diyerek sözlerini tamamladı

 

 
EMD İzmir Şubesi'nde Demircan dönemi...
 
"Stresinizi atmak için Ot Festivali'ne gelin"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"HAYIR çok güzel bir kelime"
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "HAYIR, çok güzel bir kelime; ...
TOKİ'de rakamlar belli oldu
TOKİ'nin Reisdere Mahallesi'nde yaptığı 1027 konutun rakamları belli olurken, ...
''HAYIR demek, DİSK'in tarihi sorumluluğudur''
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı ...
 
Yeni girişimcilere büyük fırsat
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, yeni girişimcilere ...
Simge isim hayatını kaybetti
Çeşme'nin sevilen, güler yüzlü, simge ismi Hasan Çelebi hayatını kaybetti.
Tarihi Kilise'de, 95 yıl sonra ikinci ayin
Çeşme çarşısındaki tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde, Haralambos'un "Aziz" ...
 
Gezi tekneleri isyanda
Geçici barınaklarından çıkarılan gezi tekneleri, acil çözüm istiyorlar.
Çeşme'de bu da oldu
Bir araçta arama yapan emniyet ekipleri, bagajdakileri görünce şok oldular.
Kaymakam Kara, gazetecileri ziyaret etti
Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, yerel gazetecilere, iade-i ziyarette bulundu.
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
BİZ KİMİZ?
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri