Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>YEREL
9 Şubat 2017 Perşembe - 11:22

Gezi tekneleri isyanda

Geçici barınaklarından çıkarılan gezi tekneleri, acil çözüm istiyorlar.

Gezi tekneleri isyanda

Yaz aylarında Çeşme turizmine hizmet eden gezi tekneleri, kış aylarında geçici olarak barındıkları Ulusoy Limanı'ndaki barınaktan çıkarılınca isyan ettiler.

Geçtiğimiz günlerde U.N. Ro Ro  tarafından satın alınan Ulusoy Limanı el değiştirince, limanın barınak bölümünde geçici olarak barınan gezi tekneleri, barınaktan çıkarıldılar.

Gezi tekneleri, barınaktan çıkarılmaları üzerine Emniyet Müdürlüğü yanındaki Çeşme iskelesine teknelerini bağladılar. Gezi tekneleri, Çeşme iskelesinde de barındırılmayınca, yaz aylarında hizmet verdikleri Çeşme sahilindeki yerlerine teknelerini bağlamak zorunda kaldılar. Gezi tekneleri sahipleri, Çeşme sahilindeki bağlama yerinin korunaklı olmaması nedeni ile, sert havalarda teknelerinin güvende olamayacağını belirterek, yetkililerden çözüm bulmalarını istediler. 

"Çeşme Marina girişindeki mendirek, geçici çözüm olabilir"

Günübirlik Gezi Tekneleri Kooperatifi Başkanı Haydar Yamaner de yaptığı açıklamada, Ege Bölgesi'nde, gezi teknelerinin barınabileceği limanın olmadığı tek yerin Çeşme olduğunu vurgulayarak, "Çeşme'ye 45-50 sene önce balıkçı barınağı yapıldı. O zamanlar Çeşme'de çok az sayıda balıkçı teknesi vardı. Günümüzde Çeşme'nin nüfusu da teknelerin sayısı da çok arttı. Ama balıkçı barınağı aynı kaldı. Çeşme'de turizmin gelişmesiyle, günübirlik gezi tekneleri sektörü de gelişti. Ama ne yazık ki, bu gelişmelere karşın daha büyük bir balıkçı barınağı yapılamadı. Şu anda Çeşme'de günübirlik teknelerin barınabileceği bir yer yok. Dolayısıyla şu anda bizler sokaktayız. Hava şartlarının sertleştiği dönemlerde, sığıntı olarak bir yerlere sığınmaya çalışıyoruz. Çok zor durumdayız. Yetkililerden bir an önce sorunumuza çare bulmalarını istiyoruz. Acil bir şekilde çözüm istiyoruz. Çeşme Su Ürünleri Kooperatifi, Günübirlik Gezi Tekneleri Kooperatifi ve Çeşmeli denizcilerle birlikte Çeşme balıkçı barınağının büyütülmesi için bir proje sunmuştuk. Ayrıca Çeşme Marina'nın girişindeki mendireğin marinaya bakan bölümü şu an için atıl duruyor. Bu mendireğe kış aylarında teknelerimizi bağlamak için izin verilmesi bizler için geçici bir çözüm olabilir. Ama asıl kalıcı çözüm, Çeşme balıkçı barınağının büyütülmesi. Yetkililerin sesimizi duymalarını istiyoruz" diye konuştu. 

Org Change'de imza kampanyası başlattılar

internetteki "Change Org" sitesinde, imza kampanyası da başlatarak vatandaşlardan destek isteyen gezi tekneleri sahipleri, isteklerini şöyle dile getirdiler;

"Denizcilerimiz mağdur, balıkçılarımız mağdur. Turizme en çok katkı sağlayan teknelerimiz, işletmelerimiz barınacak bir yer bulamıyor. Hiçbir yerde de barındırmıyorlar. Ne kadar çok kişi destek olursak, sesimizi o kadar çok duyururuz. Denizler bizim olduğu kadar da, denizdeki denizcilerimize, milli servetimiz olan teknelerimize sığınacak bir yer bulmak için seferber olalım. Yarınlar bizim ve bizden sonra gelen nesillerindir, unutmayalım."

"Neyi bekliyorsunuz? Teknelerin batmasını mı?"

Change Org sitesinde açılan imza kampanyasına ilk günden çok sayıda vatandaş imza vererek katılırken, bazı vatandaşlar da imza kampanyasındaki yorum bölümünde görüşlerini şöyle açıkladılar;

"Çeşme turizminin can damarlarından birisi de sahildeki tur tekneleridir. Maalesef şu an içinde bulunulan durum, vergisini veren, ekonomiye katkısı bulunan ve yazın onlarca kişiye iş imkanı sunan, binlerce kişinin Çeşme'de harika vakit geçirmesini sağlayan bu değerli sektör temsilcisi tekneler, sahipsiz bırakılmış ve üvey evlat muamelesi görüp, hiçbir şekilde yardım görememiş, dertleri azalacağına artmıştır. Teknecilere yapılan bu muamele çok yanlış ve tepki çekmektedir.  En kısa sürede çözümlenmesi gereken bir problemdir. Teknelerin emniyetli şekilde bağlanacağı liman olmadığından, bütün kış, tekne sahipleri diken üstündedir. Neyi bekliyorsunuz? Teknelerin sert bir havada zarar görmesini yahut batmasını mı?"

 

 
Bakın o heykel ne çıktı!
 
Eski sporculara vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de bu da oldu
Bir araçta arama yapan emniyet ekipleri, bagajdakileri görünce şok oldular.
Kaymakam Kara, gazetecileri ziyaret etti
Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, yerel gazetecilere, iade-i ziyarette bulundu.
Aman Dikkat !
Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri, işyerleri denetimlerini yoğunlaştırarak sürdürüyor.
 
Hala bulunamadı
Arkadaşları ile birlikte Cumartesi gecesi Aliağa'ya, zıpkınla balık avlamak ...
Otellere Sevgililer Günü dopingi
Çeşme'deki turistik oteller, 14 Şubat Sevgililer Günü için özel programlar ...
Çeşmeli esnaf, Aliağa'da, denizde kayboldu
Arkadaşı ile Aliağa'ya giderek denize dalan ve kaybolan Çeşmeli esnaf ...
 
Çeşme'de heykel heyecanı
Çeşme'de buldukları heykeli, tarihi eser olabileceği düşüncesiyle, duyarlılık ...
Folklör giysileri için kermes düzenlediler
Sarı Zeybek Derneği, folklör giysileri gereksinimlerini karşılayabilmek için kermes düzenledi.
Kadınlar, insan hakları eğitiminde
Çeşmeli kadınlar, Kadının İnsan Hakları Eğitimi Projesi (KİHEP) kapsamında, ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Okan Yüksel
Okan Yüksel
DENİZ BUGÜNE BAKIYOR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri