Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>ULUSAL
20 Eylül 2017 Çarşamba - 17:02

''Habur'u kapatın, yapacak hiçbir şeyleri kalmaz''

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Barzani'nin halk oylaması kararının kınanmasının yetmeyeceğini belirterek, "Habur sınır kapısını kapatın, yapacak hiçbir şeyleri kalmaz" dedi.

 Habur u kapatın, yapacak hiçbir şeyleri kalmaz

Barzani'nin "Bağımsız Kürdistan" için 25 Eylül'de yapacağı halk oylaması ile ilgili sert tepki gösteren Çölaşan, tatil için bulunduğu Çeşme'de bir açıklama yaptı.

Türkiye'de barışın yok edildiği, komşularımızla olan barışın da bittiğini ifade eden Çölaşan, "Ortadoğu bir kan gölüdür. Suriye ve Irak'ta Kürdistan kurulmaktadır. Barzani olayı, aslında bizim iktidarın bildiği, destek verdiği bir programdır. Görünüşte 'kınıyoruz' diyorlar. Kınama yetmez ki. Biz ADD olarak bir basın açıklaması yaptık.  "Kınama yetmez, elinizde bu sürece engel olabilecek kozlar var. Habur sınır kapısını kapatın, yapacak hiçbir şeyleri kalmaz. Onların petrolleri, bizim doğalgaz boru hatlarımızdan gidiyor. Karayollarımızdan gidiyor. En az 200'e yakın şirketimiz orada iş yapıyor. İthalatımız onlardan.  Destek veriyoruz. Türkiye'nin aleyhine, bölgesel sınırları bile 'Kürdistan' diye gösteren televizyonun yayınlarını, biz Türksat'tan yapıyoruz. Saymakla bitmeyecek kadar onlara fiilen engel olabileceğimiz kozlar var" dedi.

"Sıra Türkiye'nin bölünmesine gelmiştir"

Barzani'nin Bağımsız Kürdistan'ı kurulduğu an , Kerkük'teki Türkmen'leri ve Türkiye'deki Türkmen yapısını doğrudan etkileyeceğini vurgulayan ADD Genel Başkanı Çölaşan, "Daha vahimi, hepsinin üstüne Türkiye bölünecektir. Çünkü Irak'la Suriye bölünmüştür. Sıra Türkiye'nin bölünmesine gelmiştir. Bunu becerebilirlerse, İran'ın üzerine gideceklerdir. Bu bir İsrail projesidir. Bu bir Amerikan projesidir. Bu bir Kürdistan projesidir. Yazıktır ki, o Kürdistan, asla bağımsızlığını kazanamayacaktır. Orada petrol vardır. Şu an bile Kürdistan'ın petrolünün büyük çoğunluğu Amerika ve Batı şirketleri tarafından  yönetilmektedir.. Nasıl bir bağımsızlık olacaktır? Emperyalist oyunun içinde Barzani ile zavallı bir Kürdistan yapılanması görüyoruz. Türkiye, bunu önleyecek güçtedir. Şu anda önleyecek her şeyi yapabilir. Ama  iktidar bunu yapmaz. Çünkü orada kendi önayak olduğu  şirketler var "  şeklinde konuştu.

"Meclis'in derhal toplantıya çağrılması gerekir"

Irak'ın ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamanın Türkiye'nin menfaatine olduğunun altını çizen Çölaşan, "Suriye'nin ve Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılı olursak, bizim toprak bütünlüğümüze de onlar saygılı olacaktır. Atatürk'ün 'Yurtta sulh, dünyada sulh' ilkesi ve siyaseti buydu.Bugün  Türkiye  emperyalist projenin içindedir. Sıra Türkiye'ye gelmiştir. Hükümet, eğer konuyu Meclis'e taşımazsa, bu Meclis'te çok ciddi ve olası bütün tedbirleri alarak engel olmazsa, Türkiye bu projenin üçüncü ayağıdır. Irak ve Suriye bitecek, sıra Türkiye'ye gelecektir. İktidarın olayı pasif söylemlerle geçiştirmesini, yapılabilecek güçlü önlemleri almamasını şiddetle kınıyoruz. Meclis'i toplantıya çağıranlar vardır. Çok doğrudur. Toplantı Meclis'te olmalıdır. Buna Meclis karar vermelidir. Cumhurbaşkanı'nın (Başkan'ın) yetkileri henüz yürürlüğe  girmemiştir. Tek başına karar veremez. Parlementer sistem devam etmektedir. Meclis karar vermelidir. Meclis'in derhal toplantıya çağrılması gerekir. Türkiye için hayati önem taşıyan bir konudur" diyerek çağrıda bulundu.

"Emperyalist güçlerin bu bölgeyi ele geçirmesi projesi"

Türkiye'nin bugün, 94 yıl önce kurulduğu yerde olmadığını ifade eden Çölaşan, "Tamamen, uluslararası bir projenin, ki yüz yıl önce Sevr projesiydi bu, Ortadoğu'nun petrol odaklı küçük devletler kurularak bölünmesi, aslında emperyalist güçlerin bu bölgeyi ele geçirmesi projesiydi. Türkiye Sevr  yoluyla  bölünecekti. Biz , Atatürk'ün öncülüğündeki  milli mücadeleyle  başardık.Cumhuriyet Türkiyesini kurduk. Sevr çöktü. Lozan ile bağımsızlığımızı aldığımız gibi,  'yurtta ve dünyada barış' sloganıyla da, hem ülke içinde barışı sağladık,  hem bulunduğumuz bölgede barışa ve dünya barışına katkıda bulunduk. Böyle bir Türkiye vardı. Bizim kuşaklar bu Türkiye'yi gördü. Bu Türkiye'nin değerleriyle  büyüdü. Biz Atatürk'ü, Atatürkçü düşünceyi (Kemalist ideolojiyi ) yaşam biçimi haline getirdik. Bu güç, hala Türk milletinin genetiğine işlenmiş olarak vardır ve yapay uluslararası projelerin, Türkiye'deki taşeronlarının ortaya çıkartmış olduğu rejim bunalımını da yenecektir" diye konuştu.

"Barzani'den sonra da PYD Suriye'de aynı oluşumu yapacaktır"

Cumhuriyetin, yaşatılan bunalımlardan güçlenerek çıkacağını ve kazandığı deneyimlerle bu  süreçten güçlenerek çıkacağını belirten Çölaşan;  "2002. sonrası BOP'nin Türkiye'deki  iktidar ayağı, Türkiye'yi son 15 yılda teslimiyetçi politikalarla  Ortadoğu bataklığının içine, içte ve dıştaki dinamikleri bozarak getirdi. Bugün  Irak'ta ve Suriye'de Kürt devleti kurulmaktadır. Barzani de bunun son örneğidir. Barzani'den sonra  PYD  eliyle Suriye'de de  aynı  oyun oynanacaktır. Hepsinin arkasında Amerika vardır. Hepsinin arkasında Batı emperyalizmi vardır. Sırada Türkiye' vardır. İran vardır.  Türkiye şu ana kadar savaşla değil ama "Anayasa" yolu ile bu noktaya getirilmeye çalışılmaktadır.  2007'den  2017'ye kadar on yıldır çeşitli adlarla, ama mutlaka yeni Anayasa, sivil Anayasa, şu Anayasa,   bu anayasa adı  altında   bölünmeye zorlanmaktadır. Tam başarısızlığa uğramışken Bahçeli'nin el vermesiyle Anayasa değişikliği önümüze gelmiş ve  16 Nisanda , kirli  bir Halkoylaması ile  Cumhuriyeti kuran kurucu iktidarın iradesini yok eden yeni bir Anayasa halka dayatılmıştır. Bu bir rejim değişikliğidir. Bu Anayasa'nın birkaç maddesi hemen yürürlüğe girdi; Partili Cumhurbaşkanlığı  ve parti devleti kuruldu.  Yargı doğrudan doğruya Başkan'a bağlandı. Askeri Yargı kalktı.  Ama Başkan'ın yetkileri  2019'da  birlikte yapılacak olan  "Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği " seçimleri sonunda yürürlüğe girecek. Başarırsak,  yeniden milli iradeyi yüceltecek, egemenliği Saraydan alıp millete teslim edecek yurtsever bir "Meclis"  ve  "tarafsız Cumhurbaşkanı " eliyle kurucu iktidarın iradesini yeniden , güçlendirerek hayata geçirebileceğiz. Şimdi hedefimiz bu olmalıdır” şeklinde konuştu.

 "Türkiye'de  teröre bakış, iktidarın  kendi politikalarına göre belirlenmektedir"

PKK 'nın küreselleşmenin ülkemize dayatıldığı 80'li yıllarda (1984'te) kurulduğunu , Türkiye'nin 30 yılı aşkın bir süre terörle  askeri yönden mücadele ettiğini ve  2000'li yılların başında mücadele  başarılmış  ve terör örgütünün gücü kırılmış ilken , 2002 sonrası AKP iktidarlarınca  verilen tavizlerle  yeniden güçlendirildiğini vurgulayan Çölaşan;   “7 haziran seçimlerinde oy kaybını gören iktidar, kaybettiği oyları kazanmak üzere  açılım ve yeni anayasa politikaları ile besleyip büyüttüğü ayrılıkçı teröre karşı  bu politikalarından vazgeçmiş görünüyorsa da, değiştirilen Anayasa'nın  123 ve 126. Maddelerine, 104 ve 106. maddeler aracılığı ile sıkıştırılan hükümlerle,  Meclis dışlanarak   tek başına Başkan'a  tek imzalı kararnamelerle "Devleti yeniden kurmak, İllerin yapısını değiştirmek " yetkisi  verilmiş olması, Türkiye'nin  hala Anayasa yolu ile bölünmesi tehlikesinin güncel olduğunu  göstermektedir. Feto ile mücadele inandırıcı olmaktan uzaktır. Feto ile mücadele adı altında OHAL aracılığı ile muhalefet susturulmaktadır.  İşid Türkiye'de palazlanmış, Türkiye üzerinden Suriye'ye ihraç edilmiştir. Bu gerçekler gizlenememektedir” diye konuştu.

"Bir  Milletvekilinin annesinin cenazesinde yaşanan olaylar kabul edilemez"

Bir Milletvekili'nin annesinin cenazesinin başına gelen sapkınlık denilebilecek çirkinlikteki olayları kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Çölaşan, “Kimsenin başına gelmemeli. Reddediyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Türkiye ,'iktidarın 15 yıllık ayrıştırıcı, halkı birbirine düşman eden politikaları ile bu noktaya gelmiştir” dedi.

"Çözüm yine halkımızdadır”

ADD Genel Başkanı Çölaşan sözlerini şöyle tamamladı: “Çözüm yine halkımızdadır. Halkımız, Cumhuriyet’in  değerlerini yaşam biçimi haline getirmiştir. Özgürlüğü tatmıştır. demokrasiyi yaşamıştır. Aydınlığı görmüştür. Getirilmek istenen  karanlığı, ortaçağı da görmektedir. Bunların yokluğunu ağır bir biçimde yaşamında hissetmektedir. Genetiğine işleyen  birlikte, kardeşçe, barış içinde yaşamayı  özlemektedir. Yaşadıklarımızdan  dersler çıkartarak 2019 sürecini Cumhuriyet'i yeniden kazanmak için fırsata dönüştürecektir. Bundan eminim.”

 
Köfüncü’den Ahilik Haftası mesajı
 
TMMOB emek sömürüsünü eleştirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçük otelcinin memleket sevdası
Türkiye Küçük Oteller Derneği (TÜRKODER) Başkanı Mehmet Çelik, memleketi ...
Kırmızı ışık ihlalinde ehliyete el konulacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kırmızı ışık ihlallerinde para cezasıyla ...
Küçük otelciler de bayram tatilinin uzamasından mutlu
Türkiye Küçük Otelciler Derneği (TÜRKODER) Başkanı Mehmet Çelik, Kurban ...
 
Turizmciyi sevindiren haber açıklandı
Turizmciyi sevindiren bayram tatili haberi Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklandı.
Trafik Hayattır, bisikletlilerin güvenliği için “HOP!” diyor
Doğuş Otomotiv kurumsal sosyal sorumluluk platformu Trafik Hayattır tarafından ...
Küçük Oteller Kurban Bayramına Hazır
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bir açıklama yapan Küçük Oteller Derneği ...
 
Katar Ekonomi Bakanı Çeşme'yi ziyaret etti
Ekonomi Bakanlığı ve Ege İhracatçı Birlikleri işbirliğinde; Katar ve Türkiye ...
Tehlike Ne Kadar Büyük?
23 Temmuz'da dünya yakınından 40-90 metre çapında bir göktaşının geçeceğini ...
"Birlikte Güçlüyüz!"
10 Temmuz 1952 yılında kurarak bugün on binlerce medya çalışanına miras ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EL CORDEBES GİBİ KAZANDIN ŞAMPİYON GÖZTEPE
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri