Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
16 Aralık 2018 Pazar - 10:20

"Çeşme’yi ileriye taşımaya devam edeceğiz"

CHP’li Muhittin Dalgıç, partisinin toplumcu belediyecilik anlayışını uygulayarak Çeşme’yi her zaman ileriye taşımaya çalıştığını söyledi. Dalgıç, yeni dönemde de bu yaklaşımlarını sürdüreceklerini vurguladı.

 Çeşme’yi ileriye taşımaya devam edeceğiz

31 Mart yerel seçimlerinde aday adayı olan Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. Dalgıç, ilçenin turizm potansiyelinin tüm gelir gruplarını kapsayacak şekilde çeşitleneceğini ve geliştirileceğini söyledi.

2004 yılında Alaçatı Belde Belediye Başkanı olarak yerel yönetim alanında çalışmalara başlayan Muhittin Dalgıç 10 yıllık belde başkanlığı tecrübesini, son 5 yıldır Çeşme Belediye Başkanı olarak tüm ilçenin hizmetine sundu. Dalgıç, bir dönem daha CHP çatısı altında Çeşmelilere hizmet etmek istediği söyledi. Bir dönem daha seçilmesi durumunda, daha önce açıkladıkları “imar koruma planına” sadık kalarak kentin gelişmesi yönünde adım atmaya devam edeceklerini belirten Dalgıç, yeni dönemde kentin kendi mimari yapısına dönüş sağlaması için adım atacaklarını bildirerek, “Bu amaçla ciddi kamulaştırmalar yaptık. Yaklaşık 4 yıllık süreçte belediyeye 330 tapu kazandırdık. Tapu satmıyoruz, tapu alıyoruz. Böylece kentin geleceğine yatırım yapıyoruz. Bu yatırımlar aracılığıyla hem kentin rant alanı olmasının önüne geçecek hamleler yapmış, hem de sürekli değer kazanan bu yatırımlar sayesinde belediyenin gelecekte yapacağı yatırımlar için finansal kaynak yaratmış oluyoruz” dedi.

Yatırım dönemi

Önümüzdeki dönemi “yatırım dönemi” olarak tanımlayan Dalgıç, “Hem altyapı, hem de üstyapı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz, bölgemizin, korumacı turizm anlayışı ile gelişmesine önem veriyoruz” dedi.

Dikey değil yatay mimari

Dalgıç, projelerin ayrıntılarıyla ilgili olarak, “Cumhuriyet Meydanı, Çeşme Kalesi’nin önü ve Kervansaray’ın önü ile ilgili ciddi bir projemiz var. Kale’nin ve tarihi Kervansaray’ın karşısı yeniden düzenlenecek. Cumhuriyet Meydanı’ndaki yeni kamulaştırdığımız binanın da restorasyonu yakın zamanda başlıyor. Ayrıca sahilimizde, insanların rahatlıkla denize girebilecekleri platformlar yapacağız. Bunun dışında Çeşme Marina’dan başlayacak 4 kilometrelik bir alanda çalışma yapacağız. Tarihi belediye binamızı boşaltacağız. Boşalttığımız binayı da düzenleyerek, sanat amaçlı kullanacağız” diye konuştu.

Dar gelirlilere yönelik hayata geçirdikleri sosyal konut projesini de anlatan Dalgıç, “Reisdere mahallemizde, 200 dönümlük bir alan içerisinde 412 konutun yer alacağı bir projeye başladık. Bu alan içerisinde düzenlemeler ve altyapı çalışmaları devam ediyor. Binalar tek katlı olacak. Dikine değil, yatay büyümenin her zaman savunuculuğunu yaptım. Geçmişte yaptığım belediye başkanlığı dönemimde de yaptığımız imar planlarında bunu uygulamaya çalıştım. Çeşme’ye yakışanın da dikey değil, yatay büyüme olduğunu düşünüyorum. En geç 3 yıl içinde vatandaşlarımız evlerine kavuşmuş olacak” dedi. Dalgıç, Çeşme’nin yalnızca tatil merkezi olarak tanınmasının doğru olmadığı da söyledi. Kentin aynı zamanda tarihi dokusuyla da farklı bir boyutu olduğunu belirten Dalgıç, “Tarihimize sahip çıkıyoruz. 4 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğümüz restorasyon çalışmalarına yeni dönemde ivme kazandırmak üzere bütün planlarımızı hazırladık. Bu yapıların korunması ve geliştirilmesi için neler yapabileceğimizi belirledik” dedi.

Çevreci belediyecilik

Yeni dönemde Çeşme Belediyesi ve iş insanlarının işbirliğinde üniversite kurma niyetinde olduğunu dile getiren Dalgıç, “Çalışmalarımıza hız verdik. Yılbaşından sonra yer tahsislerini yapacağız. Çeşme Belediyesi olarak her zaman eğitime destek olduk, bundan sonra da çalışmalarımızı sürdürmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. Başkanlığı döneminde ekolojiye önem verdiğini hatırlatan Dalgıç, “Sadece 2018 yılında 2 bin 850 sakız ağacı diktik. Bölgemizdeki çevre mücadelelerine her daim destek olduk. Bu çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Sorunlar ve çözümler

Bölgenin sorunlarını da, çözümünü de bildiğini söyleyen Dalgıç, “Geçen yıllarda, Çeşme’nin de, esnafımızın da ekonomik girdisi arttı. Çeşme’nin emlak değerlerine de bakarsanız, farklılığı göreceksiniz. Türkiye’de, turizmde yaşanan sıkıntılara rağmen, Çeşme’de turizmde büyük sıkıntı yaşanmamıştır. Geçen yıllarda çok önemli turistik otel yatırımları gerçekleşti” diye konuştu.
Muhittin Dalgıç, 2019’un Çeşme’nin her alanda yükseliş yılı olacağını vurgulayarak, “Önümüzde bembeyaz bir sayfa var. Her türlü engeli aştık. Hep sosyal barışa önem verdim ve bu devam edecek. Çeşmelilerle aramıza hiç kimseye giremez” yorumunu yaptı.

‘9 Bölge 9 Deneyim’

Çeşme’nin ekonomik girdisinin büyük bir kısmının turizm sektörü sayesinde olduğunu anımsatan Dalgıç, “5 yıllık süreçte ‘9 Bölge 9 Deneyim’ adı altında yarattığımız markalaşma sürecini geliştirerek Çeşme’yi uçuracağız. Böylece turizm alanındaki yatırımlarımızla Çeşme, şimdiki ününün çok daha ötesinde bir kent haline gelecek. Uzun erimli projelerimizle Çeşme’de yeni bir atılım dönemi başlatmak istiyoruz. Bu amaçla geliştireceğimiz yeni bağlantılarla cennet coğrafyamızı dünyada örnek haline getireceğiz” dedi.

Çeşme’nin her gelir grubundan konukları olduğunu ancak daha çok üst gelir grubunun tercih ettiğini söyleyen Dalgıç, “Çeşme gerçekten üst segmente hizmet veren bir bölge. Ancak havlunuzu alıp denize de girebileceğiniz bir yer. Su sporları açısından da çok zengin. Sörf ve kite sörf, yelken ve yatlarla ilgili uluslararası organizasyonlar yapılıyor. Her hafta belediyenin de organize ettiği projeleri gerçekleştiriyoruz. ‘9 Bölge 9 Deneyim’ projesi içinde, bizim yaşam biçimimizi ortaya çıkaran etkinliklerimiz var. Alaçatı’da Ot Festivali, Dalyan’da Aşk festivali, Ilıca’da Ata’ya Saygı, Ovacık’ta yaptığımız Tarım Festivali gibi etkinliklerimiz var. Ovacık’ta Çeşme’ye özgü, koyun, koç ve kavunu konuklarımızla paylaşarak geleneklerimizi yaşatıyoruz” diye konuştu.

Plajlar herkesin

Çeşme plajlarının belediye tarafından işletilmesi talebiyle dikkatleri üzerine çeken Dalgıç, 4 yıldır bu istemlerinin hayata geçmesi için mücadele verdiklerini anımsatarak “300 kilometrekarelik yarımadamızın her kesime hitap etmesini istiyoruz. Dünyaca ünlü Ilıca Plajı’nın işletme hakkını 10 yıllığına alarak şemsiye ve şezlongları ücretsiz yaptık. Bizim yapmak istediğimiz, plajımızı kullanan bütün Çeşme halkımızın ve konuklarımızın, kıyı kenar yapısı içindeki hizmetlerden ücretsiz yararlanmasıdır” dedi.

Etiketler:
 
Boyalık Beach Hotel’den eşsiz yılbaşı programı
 
Çeşme Belediyespor tırmanışını sürdürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Milletvekillerinden istifa çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) KİT Komisyonu Üyesi Milletvekilleri, Ankara’da ...
Batur’a Alevi Bektaşi Federasyonundan destek mesajı
Narlıdere Belediye Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday ...
Yüksel'den AKP'ye 3T yanıtı: ''Gelsinler öğretelim''
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Adayı Alaattin Yüksel, AKP'nin ...
 
Atila Sertel: İzmir havadan da cezalandırılıyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Adnan ...
Yüksel: Kültürpark korunma altında
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alaattin Yüksel, aday gösterilip ...
200 Aday daha açıklanacak
CHP’de belediye başkan adaylarının ilan edileceği Parti Meclisi toplantısının tarihi belli oldu.
 
Dalgıç, 'Bizde en düşük maaş 3 bin lira'
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediyelerde asgari ücretin ...
CHP’li belediyelerde asgari ücret 2200 TL olacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu TBMM’de bütçe görüşmelerinde yaptığı ...
“Tarım ve gıdada ihracat merkezi olabiliriz”
Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde İzmir Tarım Grubu üyeleriyle ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri