Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
10 Mart 2019 Pazar - 12:17

"Çeşme, ilk önce Çeşmelileri mutlu edecek"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "Çeşme, ilk önce Çeşmelileri mutlu edecek. Çeşme, Türkiye ve dünyaya örnek olacak. Önce Çeşmeliler, Çeşme'yi yaşayacak" dedi.

 Çeşme, ilk önce Çeşmelileri mutlu edecek

CHP Alaçatı Seçim Bürosu açılışında bir konuşma yapan Erdoğdu, ""Memleketimizin durumu iyi değil. Bir sarı kart göstermek zorundayız. 'Dur' demek zorundayız. Türkiye'nin her yerini, İzmir gibi medeni, Çeşme gibi medeni, kadınların hayatın içinde olduğu, kaliteli Avrupa'nın özendiği bir ülke haline getirmek zorundayız. İnşallah İzmir Büyükşehir'de Tunç Soyer ve Çeşme'de Ekrem Oran kazanacak. Daha mutlu, daha kaliteli, daha iyi bir hayat yaşanacak. Sizin Eko, size baş olmaya değil, size yoldaş olmaya geliyor. Sizin Eko, sizinle birlikte Çeşme'yi yönetecek. Alaçatı'da bir karar verilecekse, Alaçatı esnafıyla, Alaçatı halkıyla birlikte karar verilecek" diye belirtti. 

"Çeşme'de kalitenin bozulmasına izin verilmeyecek"

Çeşme ve Alaçatı'nın Türkiye'nin en gözde yeri olduğunu vurgulayan Erdoğdu, "Herkes buraya tatile gelmeye can atıyor. Bu, CHP'li Belediye Başkanları sayesinde oldu. CHP'li Belediye Başkanları, burasının mimarisini koruduğu için, Çeşme'yi beton  yığınına çevirmediği için, Çeşme ve Alaçatı Türkiye'nin en kaliteli yeridir. Sizin Eko, kurduğu teknik kalitesi yüksek ekibiyle birlikte, Çeşme, ilk önce Çeşmelileri mutlu edecek. Çeşme, Türkiye ve dünyaya örnek olacak. Önce Çeşmeliler, Çeşme'yi yaşayacak. Çeşme'de gelir artacak. Çeşme'de huzur artacak. Çeşme'de hizmet kalitesi artacak. Geçici ticari çıkarlar uğruna, Çeşme'deki kalitenin bozulmasına Ekrem Oran izin vermeyecek. Çeşme'yi ne kadar kaliteli hale getirirsek, Çeşme'yi ne kadar yaşanabilir hale getirebilirsek, Çeşme esnafının önünü görmesini ne kadar sağlayabilirsek, kısacık turizm sezonundan çıkarılmış, bir festivaller kenti, bir kültür kenti, bir sanat kenti, bir spor kenti haline getirebilirsek, sizler o kadar mutlu olacaksınız. Bizler sizin aranıza geldiğimizde, başınız değil, yoldaşınız olarak, yüzünüzdeki gülümsemeyi gördüğümüzde, bizim mutluluğumuz olacak. Şu konuda da söz veriyorum; Çeşme Belediyesi şeffaf olacak. Hesaplarını bileceksiniz" diye konuştu. 

"İzmir'de, Çeşme'de, demokrasi ve özgürlük var"

İzmir ve Çeşme'de demokrasi ve özgürlük olduğunu vurgulayan Erdoğdu,. "İzmir'de vatandaşa saygı var. İzmir'de, Çeşme'de kadınların özgürlüğü ile, AKP'nin yönettiği yerlerde kadınların hayata katılması bir mi? Onun için CHP'nin en önemli savunucuları kadınlardır ve CHP bir kadın hareketidir. Bununla da gurur duyuyoruz" diye ifade etti. 

"Türk polisini, Türk kadınının üzerine sürdüler"  

İstanbul'un İstiklal Caddesi'nda, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadınların yaptığı yürüyüşe müdahale edilmesine tepki gösteren Aykut Erdoğdu, "Kadınlar İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yaparken, üzerilerine gaz sıktılar. Türk polisini, Türk kadınının üzerine sürdüler. Bu kabul edilebilecek bir şey midir? Kadınlarımızı başı örtülü, başı açık diye ayırmak, ayırımcılık değil midir? Onbinlerce kadının üzerine polisleri göndermek, analarımızın, kızlarımızın, bacılarımızın üzerine gaz atmak, haktan reva mıdır? İşgal altında mıyız? Bizim güvenliğimizi sağlaması gereken polis kardeşlerimize, bu talimatı verenlerden, bölücülük suçuyla hesap soracağız. Çünkü onlar bu memleketi bölüyorlar" diye konuştu.

"Milletin bir yarısına 'Zillet ittifakı' derseniz, en büyük bölücü siz olursunuz"

Seçim konuşmalarındaki "zillet ittifakı" söylemlerine de tepki gösteren Erdoğdu, "Onlar, memleket yokluk içindeyken saray yaptılar. Onlar 500 milyon dolarlık Katar uçağını aldılar. Millet, çöpten ekmek topluyor. Millet, akşam pazarını bekliyor. Millet, kredi kartını ödeyemiyor. Onlar, 500 milyonluk uçakla geziyorlar. Onlar milletin adamı olamazlar. Zillet arıyorsanız,  o yaptığınız saraydadır. Zillet arıyorsanız, millet açlık içindeyken, 500 milyon dolarlık uçağa binenlerdedir. Zillet arıyorsanız, vatan evlatları o dağlarda bu vatanı beklerken, yetimin hakkını çelik kasalara kim koyuyorsa oradadır. Etnik kökeni ne olursa olsun, mezhebi ne olursa olsun, aynı vatanda yaşayan, aynı türküyü söyleyen, geçmişi bir olan, bugün birlikte olan ve geleceği birlikte yaşamaya çalışan Türk Ulusu'yuz biz. Hiç kimse ulusumuzun bir parçasına zillet diyemez. Bu memleketi kimse bölemedi. PKK yıllardır uğraşıyor, bu memleketi bölemedi. Ama memleketin bir yarısına 'Zillet ittifakı' derseniz, memleketin bir yarısına 'Terörist' derseniz, en büyük bölücü siz olursunuz. Biz bu ulusal birliği, Çanakkale'de, İnönü'de, Sakarya'da sağladık. Siz kimsiniz ki, bu milleti böleceksiniz?" diyerek tepkisini dile getirdi. 

"Memleketin milli geliri, artık milli gelir değildir"

Son 16 yılda, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli varlıklarının, ağırlıklı olarak yabancılara satıldığını söyleyen Erdoğdu, "Bu dönem içerisinde 500 milyar dolar dış borç yapıldı. Türkiye'yi getirdikleri noktaya bugün itibariyle baktığınızda, bir taraftan stratejik sektörlerimiz yabancıların elinde olduğu için, memleketin milli geliri, artık milli gelir değildir. Yabancıların geliridir. Bu dönemde alınan borçların, ana para ve faiz ödemeleri kapımıza dayandığı için, memleket iktisadi bir buhranla karşı karşıyadır. Bunu yaşantımızda da hissediyoruz. Enflasyon yüzde 25 oldu.  Yaş sebze ve meyve, gıdada enflasyon, yüzde 40. Eskiden 100 liraya doldurduğunuz pazar filesini, 140 liraya dolduruyorsunuz. Burada bu kadar esnaf var. Geliriniz yüzde 40 arttı mı? Emeklinin maaşı yüzde 40 arttı mı? Asgari ücret yüzde 40 arttı mı? Kimin geliri arttı? Saray ve çevresinin" diye konuştu. 

 
İzmir Kırsal Kalkınmanın Başkenti olacak
 
"Belediyenizi kapatanlardan hesap soracak mısınız?"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Kırsal Kalkınmanın Başkenti olacak
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir ...
İzmir’de CHP Seçim bürosuna ateş açtılar:
İzmir'in Bayraklı ilçesinde CHP'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'ne otomobilden ...
Tarım şirketle değil, kooperatifle kalkınır
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP'nin Büyükşehir adayı ...
 
Oran, ''Daha iktidara gelmeden projemiz hayata geçti''
Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, "Çeşme Belediyesi ...
Seçim öncesi pozitif mesajlar
Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara’nın ev sahipliğinde düzenlenen Yerel ...
CHP Çeşme Adayı Oran vizyonunu anlattı
Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, sandık iddiasını ...
 
Havai fişeklerle karşıladılar!
Çeşme'nin Ilıca Mahallesi'nde Ilıcalılar ile buluşan CHP Çeşme Belediye ...
İzmir programının tarihi belli oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Mart tarihinde İzmir’e gelecek. ...
İkinci Cemre Ödemiş'te Düşüyor!
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, 9 Mart ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri