Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2019 Perşembe - 11:12

CHP Çeşme Adayı Oran vizyonunu anlattı

Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, sandık iddiasını yüzde 65 olarak açıkladı. Projelerini ve vizyonunu anlatan Oran, Çeşme’yi turizmin başkenti yapacağını söyledi. Oran, Cumhur İttifakı Adayı Cenger için ise , “3 dönemdir kaybediyor, bu dönemde kaybedecek”dedi.

CHP Çeşme Adayı Oran vizyonunu anlattı

Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı CHP’li Ekrem Oran, Gerçekizmir'de yayınlanan Kafe Siyaset programında Gazeteci Sercan Avcı’nın konuğu oldu.

Çeşme Belediye Başkanı Oran, belediye başkanı olduğu takdirde çizeceği profilinden, vizyonuna, projelerine, seçim kampanyasına, ilçenin sorunlarına kadar önemli açıklamalarda bulundu. Oran Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı  Mustafa Cenger ile ilgili değerlendirmelerini de anlattı.

YÜZDE 65 OY ALACAĞIZ
Seçim kampanyası sürecini anlatan Oran, “Çeşme'de çok büyük bir coşku var. Çeşme, belediye başkanının kim olacağını kabullenmiş, kaç meclis üyesi girecek diye bakıyor. Karşı taraf mağlubiyeti kabullenmiş. Biz, yüzde 65 oy ile seçileceğiz. Çok iddialıyız... Ben Çeşmelilerin evladıyım, bana 'Bizim Eko' diyorlar. Ben, 15 yıldır her daim onların, iyi gününde kötü gününde, AKP’li, MHP’li, HDP’li, CHP’li ayırt etmeden tüm Çeşmelilere koca gövdenin ardındaki yüreği açmışım, tüm Çeşmelileri kucaklamışım” dedi.

ŞİMDİ NEYSEM YİNE O OLACAĞIM
Belediye başkanı seçildiğinde sergileyeceği belediye başkanı profilini ve belediyecilik anlayışını anlatan Oran, “Ekrem Oran şimdi neyse yine aynısı olacak. Onların Ekosu başkan olacak. Hesap veren, şeffaf, doğa dostu, yeşil ve mavi Çeşmeyi koruyan, tarihine, çevresine, kültürel değerlerine, doğal hayatına sahip çıkan bir belediye ve bir belediye başkanı olacak. Doğayı koruyarak Çeşme’nin ekonomisine kazandıran bir başkan olacak” ifadelerini kullandı.

KOLTUĞA YAPIŞMAK İÇİN DEĞİL HİZMET İÇİN ADAYIM
Başkan seçilirse 2 dönem ile görevini sonlandırmak istediğini kaydeden Oran şunları söyledi: Ben bir dönemliğine gelmiyorum. 5 sene için değil 10 sene için oy istiyorum. 10 sene sonra partimin verdiği başka bir göreve devam etmek istiyorum. Ben, Çeşme’de bayrağı Muhittin Başkan’ın elinden aldım. Ondan önce Faik Başkan vardı. Faik gider Muhittin gelir, Muhittin gider Ekrem gelir, Ekrem gider Zeynep gelir. Bu koltuğa yapışmak için değil hizmet etmek için adayım...

10 YIL SONRAKİ ÇEŞME HAYALİ
10 yıl sonra nasıl bir Çeşme hayal ettiğini açıklayan Oran, “Doğal güzelliklerini korumuş, turizmde patlama yapmış, herkesin mutlu yaşadığı, daha çok aş ve iş veren bir belediye yönetimi hayal ediyorum” dedi.

PROJELERİMİ SORUNLARA GÖRE OLUŞTURDUM
Çeşme’deki sorunlardan bahseden Oran, Çeşme’nin sorunları ile ilgili aday adayı olmadan evvel anket yaptırdım. Bilmediğim bir sorun var mı diye... Ama anket sonucuna da baktığımda benim bildiğim sorunlar var. Altyapı sorunu var, otopark, çevre temizliği, turizmin kısa sürmesi gibi sorunlar var. Bende projelerimi buna göre tamamladım” diye konuştu.

ALTIN BİLEZİKLERİMİZİ ARTIK KOLUMUZA TAKACAĞIZ
Vizyon projelerini anlatan Oran şöyle konuştu: Biz CHP’nin adayıyız. Bu ülkeyi kuran ve kurtaran Atatürk’ün, Lozan Kahramanı İsmet Paşa’nın, Karaoğlan’ın partisinin adayıyız. Sosyal belediyeciliği AKP’den  öğrenecek değil, uygulayacak partinin adayıyım. Ben, turizim sezonunun okulların açılıp kapanması arasına sıkışmış bir ilçenin adayıyım. Ben turizm sezonunu çeşitlendirerek hemşerilerimin daha çok iş ve aş kazanmalarını sağlayacağım. Çeşme’de bizim altın bileziklerimiz var  ama bunların altın olduğunun farkında değiliz. Biz onları artık kolumuza takıp değerlerini bileceğiz. 70-80  yıldır Ilıcamız kenarda duruyor. Biz Ilıcamıza iade-i itibar yapacağız. Yıldız Burnumuzun hem sıcak suyuna, hem güzelliklerine hem de Ilıcamızın eski günlerine geri gelmesi için sahip çıkacağız. Taş iskelemize sahip çıkacağız, Ilıca çarşımızı yeniden yaratacağız. Termal tedavi ve kür merkezimizi kurup 2 ve 3 yıldızlı otellerimizi muhakkak hareket geçireceğiz.

ÇEŞME PLAJLAR MÜDÜRLÜĞÜ
Çeşme’nin 50’ye yakın plajı var. Sadece plajlara özel Çeşme Plajlar Müdürlüğü’nü kuracağız. İçinde kolluk kuvveti, temizlik ve fen işlerinden elemanlar olacak. Bu kolluk kuvveti benim 2009’da kaleme aldığım Çeşme Plajlar Yönetmeliğini devreye koyacak. Bu yönetmelikte ne var; Plajda mangal yakamazsın, cam ürün satamazsın, istediğin gibi kirletemezsin, çadır kuramazsın... Bunun gibi maddeleri var. Bunu da sağlarken biz önce vatandaşlarımıza camping, günü birlik tesisler kuracağız. Dünyaca ünlü plajlarımızı o sıfata uygun hale getireceğiz. Biz kabahatlar kanununa göre plajlarımızı kirletene ceza yazmayı da bileceğiz.Plajlar müdürlüğünün elemanlarını eğiteceğiz, onlarda gidip Çeşme’nin ilçelerindeki okullara; plaj nasıl kullanılır diye çocuklarımıza öğretecek.

DÜĞMEYE BASMAK EKO’YA KALIYOR
Ildırımız var, 12 iyon kentinin limanı, dünyaca meşhur kahin Sibelin memleketi... Vatikan’da Michelangelo- Sistine Kilisesi’nde tasfirini yapmış. Ildırlı Sibel... Bütün hristiyan alemi tanıyor fakat biz turizmde bunu kullanamıyoruz. Bunu mevcut haliyle turizme kazandırmamız lazım. Çeşme köyümüz, hamamımız camimiz, bizlere, zamana, hazine avcılarına rağmen ayakta duruyor.Bunların projesi belediyemizde hazır düğmeye basmak Eko’ya kalıyor. Bizim, Bağlararası’nda M.Ö. 2500 yılından beri gelen kazılar var. Bunların üzerini camla kapatıp, üzerinde yürünebilecek şekilde aydınlatıp Çeşme turizmine kazandırabiliriz. . Çeşme kalemiz var ama yeteri kadar tanıtılmıyor ve turizmde kullanılmıyor. Bizim bir dahimiz var, Dalyanlı Nezirimiz var.Nezirimizin kulesi var. Bu kuleyi doğuştan sağır ve dilsiz olan Nezir, Sakız’daki sevdiğini görmek için yapmış.

TANITIM AJANSI VE TURİZMİN BAŞKENTİ HEDEFİ
Bizim Çeşme festivalimiz var dünyaca ünlü... Bu festival geri geliyor. Ben Çeşme festivalini geri getireceğim, tüm yarımadaya hareket getireceğim. Festivali de Çeşme’de sezon bitti denildiği zaman yapacağım ki, Çeşme dolsun taşsın, herkes görsün.  Çeşme tanıtım ajansını kuracağız. Çeşmemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları var. Biz onları 'Çeşme Tanıtım Ajansı' şemsiyesinde toplayarak birlikte etkinlikler fuarlar düzeneleyeceğiz, sosyal medyada kampanyalar yapacağız.Çeşme’yi turizmin başkenti yapmak için mücadele edeceğiz. Spor, kongre turizmi de  yapacağız.

TUNÇ BAŞKAN SÖZ VERDİ
Tunç Başkan buraya geldiğinde söz verdi:Butik bir kongre merkezi yapacak. Çeşme’ye büyük bir pazaryeri yapacak. Otopark sorununu büyükşehrin çözeceğini söyledi. Biz gastronomi de, kongre turizmi de yapacağız. Turizm danışma merkezleri kuracağız. Alaçatı belediyesini bütünşehir yasasıyla iktidar kapattı. Biz Alaçatı kültürünü yaşatıyoruz ve yaşatacağız. 15 mayıs günü belediyemiz tüm hizmet birimleri ile birlikte burada faaliyete geçiyor.  Belediye hizmet binalarımızı sırasıyla devreye koyacağız. Belediyeyi vatandaşın ayağına getireceğiz.

İMARDA RUHSAT VE BARKOD SİSTEMİ
Çeşme’deki imar problemi olup olmadığına yönelik soruyu yanıtlayan Oran, “1984 imar planlarına göre turistik alanlarda çok kat var.. Otel olarak yapılıp rezidansa çevrilen bu alanlar imar problemleri olarak görülebilir. Ama biz imarda ve ruhsatta barkod sistemini getireceğiz. E-belediyecilik daha yaygın olacak” dedi.

HUZUREVİ, EĞİTİM VE BELEDİYE DERSHANESİ PROJELERİ
Oran, sosyal projelerini şöyle açıkladı: Bizim Çeşme’de 43 bin 440 nüfusumuz, 35 bin civarında seçmenimiz var. Yaşlılarımız hayatlarının sonbaharını adı huzurevi olan ama huzur içinde yaşayamadıkları yerlerde, ömürlerini nihayetlendirmeyi bekliyor. Huzur içinde yaşayacakları, Çeşmemizden uzak olmayacakları, sağlık hizmeti vereceğimiz huzur evi yapacağız. Eğitime çok önem veriyoruz. İktidar eğitimli bir toplum istemiyor. Biz, eğitime destek vereceğiz. Buradan hemşerilerime müjdeliyorum; Çeşme Belediyesi dershanesi geliyor. Çocuklarımızı Cumhuriyet aydınlanması ve Atatürk sevgisiyle eğiteceğiz. Benim gençlerim, çocuklarım okuyacak. Ben Çeşme’de oturuyorum, çocuğum üniversiteyi kazandı ama imkanım olmadığı için gönderemeyeceğim diyen vatandaşım korkma! Bizim Eko tüm öğrencilerin okuması için elinden geleni yapacak. Çalışan annelerimiz için çocuk evleri açacağız. Evinin temizliğini yapamayacak durumda olanlar için istihdam kaynağı olarak Çeşmeli kadınlarımızı işe alıp evinin temizliğini kişisel bakımını yapacağız. Mutluluk danışma  merkezleri kuracağız. Psikolog ve sosyologlar burada ailelere danışmanlık hizmetini ücretsiz olarak verecek.

BELEDİYE SAĞLIK POLİKLİNİĞİ VE ENGELSİZ ÇEŞME
Çeşme’de kimse kalp krizi geçirmesin. Devlet Hastanesi yapandan da yaptırandan da Allah razı olsun. Ama bu hastanede malesef kadroluyu bırak geçici kardiyalog dahi yok. Çeşme’de belediye sağlık polikliniği açacağım. Burada 2 kardiyaloğu mesaili çalıştıracağım. Bu arada, 35 İzmir 35 proje vardı, 5 sene evvel Binali Yıldırım döneminde... Nerede benim limanım, nerede  havaalanım? Hasta nakil hizmetlerimiz olacak. Biz engelsiz bir Çeşme yaratacağız. Şimdiden esnaflarımıza söylüyorum; 18 ay içinde dükkanlarını engelsiz hale hazırlasınlar. Üç adet engelli nakil aracı alacağım,  Çeşme’deki tüm engelli kardeşlerimizi sosyal ve ticari hayata yeniden sokacağım”

ÖRGÜTE KARIŞMAM, YANLARINDA OLURUM
Belediye başkanı olduğu takdirde başkan-örgüt ilişkisi noktasında nasıl bir diyalog kuracağını anlatan Oran, “Ben müdahele etmem ama örgütten gelen bir kardeşleri olarak her zaman yanlarında olurum. Ben rozetimi  çıkardım,  herkesi kucaklıyorum, herkesin belediye başkanı olacağım”ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE ONLARI YİNE SÜPÜRECEĞİZ
31 Mart’ta sandık noktasında İzmir özelindeki öngörüsünü söyleyen Oran, “Beka probleminden  bahsediliyor ama bu, ülkenin değil AKP’nin beka problemi... Çünkü biz 31 Mart’ta İzmir’de yine onları süpüreceğiz.İzmir’de 22 olan ilçe belediyemizi en az 28’e çıkaracağız”dedi.

FESTİVALLER VE SPOR
Oran, projelerini anlatmayı şu ifadelerle sürdürdü: Kadınlarımız, gençlerimizi evden çıkarıp kültür, sanat ve sporla bir arada yaşamalarını sağlayacağız. Alaçatı’da, Çeşme’de kültür sanat merkezi, uluslararası tiyatro festivali, ekmek festivali, aşk festivalini büyüterek genişleteceğiz. Ot festivalimiz devam ediyor. Çeşmeli, Alaçatılı hemşerimin yüzü suya dönecek.Alaçatı, Çeşme spor kulübü ile gençlerimizin spor yapmasını istiyorum. Sadece voleybol, basketbol ile olmaz. Tenis de oynayacak, su ragbisi, yelken de yapacak, su topu da oynayacak. Çeşmemizin olimpik yüzme havuzu yok, biz yapacağız.O havuzun etrafını yeşillendirip, kışın üstünü kapatıp düğün salonu yapacağım.

ÇEŞME KENT MÜZESİ
Biz Çeşme'ye hepimiz bir yerden gelmişiz.  Biz hep beraber çeşme olmuşuz. Etle tırnağı ayırmaya çalıştılar, başaramadılar. Biz Çeşmemizde mübadele ve göç müzesi kuracağız. Hepimizin evindeki mübadele, göç zamanlarından kalan anıları burada toplayacağız. Çünkü bunlar bizim değil, torunlarımızın torunlarının.... Çeşme kent müzesi kuracağız.  

YENİ SANAYİ
Sanayi sitesine acil ihtiyaç var. Alaçatı’da küçük, büyük sanayi, çeşme sanayi’de herkes mutsuz. Arıtma, depolama, çevre düzenlemesi, otopark yönünden mutsuz. Yeni bir çeşme sanayimizi esnaf odamızla kuracağız.

CENGER YORUMU: BU DÖNEM DE KAYBEDECEK
Oran, Cumhur İttifakı Adayı Mustafa Cenger ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: MHP ambleminin altında AK Partili bir adayımız var. Mustafa Ağabey, AKP il yönetiminde bulunmuş, 2004’te DYP’den, 2009 ve 2014’te AKP’den girmiş, 2019’da da AKP’den girmeyi beklerken ittifak olunca MHP’den girmiş bir ağabeyimiz. Çeşmeli, sevdiğimiz bir ağabeyimiz ama 3 dönem kaybetti, dördüncü dönemde de kaybedecek.”

Kaynak: Gerçek İzmir

 
8 Mart, Çeşme'de etkinliklerle kutlanacak
 
Çetin Emeç’i saygı ve özlemle anıyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havai fişeklerle karşıladılar!
Çeşme'nin Ilıca Mahallesi'nde Ilıcalılar ile buluşan CHP Çeşme Belediye ...
İzmir programının tarihi belli oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Mart tarihinde İzmir’e gelecek. ...
İkinci Cemre Ödemiş'te Düşüyor!
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, 9 Mart ...
 
CHP'li Sertel: Sahada bahar havası var!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Yerel seçimlerde hizmetler yarışması ...
Soyer, "Üretici birlikleriyle beraber hareket edeceğiz"
Tunç Soyer, "Mutlaka tarımsal kalkınma kooperatifleri ve üretici birlikleriyle ...
Çeşme kesin aday listesi
Çeşme'de 31 Mart Yerel Seçimleri'ne katılacak Belediye Başkan Adayları ...
 
Çalkaya'nın yerine eşi aday gösterildi
CHP Balçova Belediye Başkan Aday Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığının Yüksek ...
Ekrem Oran, "Çeşme Tanıtım Ajansı açacağız"
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, "Çeşme Belediyesi'nin önderliğinde, ...
Soyer, "TOKİ'nin tüm sorunlarını 2019'da çözeceğiz"
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Reisdere TOKİ'deki ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri