Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
3 Haziran 2019 Pazartesi - 10:20

Yüz binlerce tatilcinin tercihi yine Çeşme oldu

Dokuz günlük bayram tatilinin başlamasıyla, tatilciler sahil beldelerine akın ederken, yüz binlerce tatilcinin tercihi bu yıl da Çeşme oldu.

Yüz binlerce tatilcinin tercihi yine Çeşme oldu

Tatilin ilk gününden itibaren Çeşme'ye gelen tatilciler, pansiyon, butik otel ve turistik otellerde doluluk oranını yüzde yüzlere ulaştırdı. Konaklama yerlerindeki doluluğun 9 güne yayılması ise turizmcileri sevindirdi. Restoranlar, kafeler ve çarşı esnafı da, sıkıntılı geçen kış sezonunun ardından, yüz binlerce tatilcinin Çeşme'ye akın etmesiyle, yoğun bir çalışma temposu içine girdiler. Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte açılan çok sayıdaki Beach Club da, bayram için özel programlar hazırladılar. Çok sayıda sanatçı, bayram tatili boyunca tatilcileri eğlendirmek için Beach Club'larda sahne alıyor.

"Haziran ayı rezervasyonları yüzde 70'in üzerinde"

Çeşme'ye olan ilginin artmasının sevindirici olduğunu ifade eden Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Orhan Belge, "Çeşme'ye yoğun bir ilgi var. Otellerde doluluk oranları oldukça yüksek. Otelciler olarak bizi en çok sevindiren de, bayram tatili doluluğunun 1-2 günde yoğunlaşmasından çok 9 güne yayılması. Turistik otellerin yanı sıra, butik otellerden pansiyonlara kadar olan doluluğun olması yüzleri güldürürken, olaysız, sorunsuz, güzel bir bayram tatilinin geçmesi en büyük temennimiz. 2019 yılının verilerinin, 2018 yılına ait verilerin üzerine çıkacağından eminim. Erken rezervasyonlarda bunu gördük. Bayramdan sonra, okullar ve sınavlar bitiyor. Haziran ayı rezervasyonlarına baktığımızda, yüzde 70'lerin üzerinde olduğunu görüyoruz. Bundan sonra da günden güne artacaktır" diye açıkladı. 

"Direk uçuş olursa, Çinli turist sayısında büyük artış olur"

Yabancı turist sayısında da iki kat artış beklediğini vurgulayan Belge, "Bu benim öngörüm. Gittiğimiz fuarlarda da, çalıştığımız acentelerde de, dış pazarlarda gördüğümüz, yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini görüyoruz. Özellikle Almanlar'ın yoğun ilgisi var. Ayrıca Çinliler'in ilgisi çok büyük. Çinliler, 12 ay Çeşme'yi boş bırakmadı. 2019 yılı Japonya'da da 'Türkiye etkileşim yılı'. Japon, Çin ve Güney Koreli turistlerin bu yıl da Çeşme'ye ilgi göstermesini bekliyoruz. Özellikle Çin'den İzmir'e direk uçuş yapılabilirse, İzmir'e ve Çeşme'ye gelecek, turist sayısında büyük artış olacağı inancındayız. Eğer bu direk uçuşlar gerçekleşirse, İzmir ve Çeşme'de çok sayıda Çinli göreceğiz. Ölü sezon dediğimiz kasım ve Mart ayları arasında bile göreceğimiz Çinli turistler, bize büyük moral verecek" diye konuştu. 

Delikli Koy, bu yıl da ilgi odağı oldu

Tatillerini çadırda geçirmek isteyen tatilcilerin tercihi ise bu yıl da Alaçatı'daki ünlü Delikli Koy oldu. Adını denize uzanan delikli kayadan alan koy, temiz deniziyle son yıllarda gözde yerlerden birisi olurken, bayram tatili için Çeşme'yi tercih eden çok sayıdaki tatilcinin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Yüzlerce tatilci Delikli Koy'da çadır kurarken, birçok tatilci de temiz deniziyle dikkatleri çeken koya araçları ile akın ederek, serinlemeye çalıştılar. Bursa'dan, İstanbul'dan, İzmir'den ve birçok ilden Çeşme'ye tatile gelerek, Delikli Koy'u tercih edenler, her yıl burayı tercih ettiklerini belirtirken, tatillerini, arkadaşları ile birlikte çadırda geçirmekten mutlu olduklarını söylediler. 

Sörfçüler denizi renklendirdiler

Sörf tutkunları için vazgeçilmez yerlerden birisi olan Alaçatı Sörf Merkezi de bayram tatilinde büyük ilgi gördü. Sörf yapanlar kadar sörf öğrenmek isteyenlerin de akın ettiği bölgede, rüzgarın az olmasına rağmen, rengarenk sörflerle deniz renklendi. 

Şezlong ve şemsiyelerin kalktığı Ilıca Plajı'nda, "Havlunu al, gel" kampanyası

Hava sıcaklıklığının yüksek olması nedeniyle de, serinlemek isteyen tatilciler büyük bölümü de, otellerin havuzlarını ve Çeşme'nin ünlü plajlarını doldurdular. Bu yıl Çeşme Belediyesi tarafından işletilen Ilıca Plajı, yine en çok tercih edilen plaj oldu. Çeşme Belediyesi, Ilıca Plajı'na şezlong ve şemsiye koymayarak, "Ilıca Plajı artık eskisi gibi, havlunu al, gel" kampanyası başlattı. Ilıca Plajı'ndan faydalanmak isteyen binlerce vatandaş, 1980'li yıllarda olduğu gibi, şemsiyesini ve havlusunu alarak, incecik kumu ve derin olmayan ılık denizi ile ünlü Ilıca Plajı'nı doldurdular. Plajın girişlerine, plaj kurallarının yazıldığı büyük uyarı levhaları konulurken, plaja yerleştirilen 5 konteyner tuvalet ile de tatilcilerin ihtiyaçları karşılandı. 

Emniyet ekipleri denetimleri arttırdı

Çeşme'ye bu yıl da tatilci ilgisinin yüksek olması nedeniyle, tatilcilerin huzur ve güven içinde tatil yapabilmeleri için de emniyet güçlerince çeşitli önlemler alındı. Bayram tatili ve hemen ardından başlayacak yaz tatili için takviye ekiplerle güçlendirilen Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri, otoban girişleri ve eski İzmir yolunda da, 24 saat süren uygulama noktaları oluşturarak, denetimlerini arttırdılar. Ekipler, İçişleri Bakanlığı'nın sürücülerin çocuklarına yönelik başlattığı "Sürücü Seyahat Karnesi" hakkında da bilgi vererek, araçlardaki çocuklara, sürücülere not vermek için karne dağıttılar. Emniyet ekipleri, Trafik duyarlılığını arttırmayı ve trafik kurallarına tam olarak uymayı amaçlayan "Sürücü Seyahat Karnesi"ni doldurup, belirtilen adrese gönderen çocuklardan 100'üne bisiklet hediye edileceğini de açıkladılar. 

Etiketler:
 
İzmir Metrosu 19 yılda "1 milyar" yolcu taşıdı
 
Büyükşehir'den İzmirlilere bayram hizmeti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nazım Hikmet’i Saygı ve Özlemle anıyoruz.
Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Nazım Hikmet’in 56. Ölüm yıldönümü ...
Çeşme'de huzur için Polis-Jandarma işbirliği
9 günlük bayram tatili ve yoğun geçmesi beklenen yaz sezonunda, vatandaşların ...
"Takviye ekiplerimizle, Çeşme'nin huzur ve güveni için çalışacağız"
Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, 9 günlük bayram tatili ve yaz sezonunda, ...
 
Üçlü protokolle müşterek çalışacaklar
Çeşme Kaymakamlığı'nın onayıyla, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma ...
Atıklardan yapılan giysileriyle defile yaptılar
Çeşme 16 Eylül İlkokulu öğrencileri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle, ...
TOKİ'de vatandaşların kovaladığı zanlılardan 2'si yakalandı
Çeşme'nin Reisdere Mahallesi'ndeki TOKİ evlerinde kapıları çalan 3 kişiden ...
 
Örnek oldular
5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında okullarının çevresini temizleyen ...
Dikkat! Çeşme’de 2 gün su kesintisi
28 Mayıs 2019 Salı günü saat 07.00 ile 30 Mayıs 2019 saat 07.00 arasında ...
Çeşme'nin 15 mahallesinde 48 saat su kesintisi
İZSU, 28 Mayıs Salı günü, saat 07.00 ile, 30 Mayıs Perşembe günü, saat ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri