Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>ULUSAL
21 Ekim 2021 Perşembe - 13:16

Yılın Basın Fotoğrafları Ödüllerinde muhteşem gece

Türkiye Foto Muhabirleri Derneğince (TFMD) organize edilen Yılın Basın Fotoğrafları 2021 Ödül Töreni yoğun katılım ile gerçekleşti.

Yılın Basın Fotoğrafları Ödüllerinde muhteşem gece

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin bu yıl 36’ncisini düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları 2021 Ödül Töreni”, Ankara’da Meyra Palace Otel’de gerçekleştirildi. Törene, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, Azerbaycan Büyükelçisi Reşat Memmedov’un yanı sıra ödül alan foto muhabirler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, “Siz gazetecilerin yaptığı işin ne kadar tehlikeli ve zor şartlarda yapıldığının bu vesile ile bir kez daha altını çizmek istiyorum. Biz ‘Bir fotoğraf, 10 bin kelimeden fazla şey ifade eder' deriz. Bu nedenle dışarıda kocaman bir kütüphane var aslında. 10 bin kelimeyle bazen istediğiniz mesajı veremezsiniz ama bir fotoğrafla tek bir mesaj verebilmek mümkündür” ifadelerini kullandı.

TARİHSEL SORUMLULUK

TFMD Genel Başkanı Rıza Özel ise yaptığı törende yaptığı konuşmada şunları söyledi;

 “Fotoğraf aslında en basit tanımıyla, ‘ışığın nesne üzerinde bıraktığı iz.’ Ama bu basit tanım bizler için bu kadar basit değil. Biz basın fotoğrafçıları, foto muhabirleri vizörden baktığımız tek bir gözle ışığın bıraktığı izi tarih sayfalarına taşıyan birer kayıtçılarız. Foto muhabirlerinin temel hareket noktası taşıdıkları bu tarihsel sorumluluk duygusu. Her geçen gün sosyal medyada yaşanan tabiri caizse şaçma sapan, ipe sapa gelmez paylaşımlar bu mecranın güvenilir bir kaynak olmadığını bizlere tekrar tekrar hatırlatırken doğru haberin doğrulanmış haberin önemini en çokta bizlerin varlığının önemini gösteriyor.

HER SERGİ, HER YAYIN BİR BELGE

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, 1985 yılından bu yana düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması ile 36 yıldır basın fotoğrafçılarının kaydettiği o anın izlerini tarih sayfalarına taşıyor ve her sergi, her katalog, her yayın birer tarihi belge, meslektaşlarımın tarihe bıraktığı bir iz. Meslektaşlarım tarihe iz bırakırken bazı sorunlarının da giderilmesini bekliyor. Fotoğraf makinelerimizde yüzde 25 ÖTV var. En azından basın kartına bir ayrıcalıkla yılda bir fotoğraf makinesini ÖTV’siz alabilsek. Yıpranma Meclisimizden geçti. Ama yıpranma ‘Basın kartı şartı’ ile geçti. Bu yasadan basın kartı şartını kaldırıversek. Basın Kartı yönetmeliği değişti. Yönetmelikte gerçekten bu mesleği yapan, saha da koşturan ülkesini dünyada başarıyla temsil eden meslektaşlarımızı basın kartından mahrum etmesek” dedi.

İŞTE ÖDÜL ALAN KARELER

Yılın Basın Fotoğrafı Uğur Yıldırım / Sabah Gazetesi, Yılın Haber Fotoğrafı Ümit Bektaş / Reuters, Haber Fotoğrafı İkincisi Mert Gökhan Koç / Hürriyet Gazetesi, Haber Fotoğrafı Üçüncüsü Süreyya Mümtaz Kurt / İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Özel Ödülü Selahattin Sönmez / Hürriyet Gazetesi, Yılın Çevre ve Doğa Fotoğrafı Umutcan İşledici / İHA, Çevre ve Doğa Fotoğrafı İkincisi Ahmet Faruk Sarıkoç / İHA, Çevre ve Doğa Fotoğrafı Üçüncüsü Metin Yoksu / Freelance, Spor Toto Özel Ödülü Emre Tazegül / Freelance, Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı Tolga İldun / Freelance (Magma Dergisi), Spor Toto Spor Fotoğrafı İkincisi Murat Akbaş / Fanatik Gazetesi, Spor Toto Spor Fotoğrafı Üçüncüsü Erdem Şahin / EPA, Yılın Pandemi Fotoğrafı Ümit Bektaş / Reuters, Pandemi Fotoğrafı İkincisi Uğur Yıldırım / Sabah Gazetesi, Pandemi Fotoğrafı Üçüncüsü Mert Gökhan Koç / Hürriyet Gazetesi, Yılın Pandemi Fotoğraf Serisi Sedat Suna / EPA, Pandemi Fotoğraf Seri İkincisi Can Erok / DHA, Pandemi Fotoğraf Seri Üçüncüsü Selçuk Şamiloğlu / Hürriyet Gazetesi, Sağlık Çalışanlarına Saygı Özel Ödülü, Serhat Ozan Yıldırım / DHA, AB Göç Özel Ödülü, Mert Gökhan Koç / Hürriyet Gazetesi, AB Göç Özel Ödülü Mansiyon Emrah Gürel / AP, SGDD ASAM Özel Ödülü Ozan Güzelce / Milliyet Gazetesi, Yılın Foto Röportajı Kerem Yücel / AFP, Foto Röportaj İkincisi Uğur YILDIRIM / Sabah Gazetesi, Foto Röportaj Üçüncüsü İsmail Coşkun / İHA, Sebahattin Yılmaz-Cem Emir Özel Ödülü Selahattin Sönmez / Hürriyet Gazetesi, Jüri Özel Ödülü Ümit Bektaş / Reuters, YTB Özel Ödülü Uğur YILDIRIM / Sabah Gazetesi, Rafet Hüner Özel Ödülü Kerem Yücel / AFP, Yılın Günlük Yaşam Fotoğrafı Ümit Bektaş / Reuters, Günlük Yaşam İkincisi Erdem Şahin / EPA, Günlük Yaşam Üçüncüsü Ahmet Faruk Sarıkoç / İHA, Mustafa Pekcan Özel Ödülü İsmail Coşkun / İHA, TFMD Özel Ödülü Ünal Çam / Milliyet Gazetesi, Ara Güler Özendirme Ödülü Nedim Bayhan / Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ara Güler Özendirme Ödülü Seri Barış Cem Yüksel / Marmara Üniversitesi, ASKA Özel Ödülü Soner Kılınç, Türkiye Güzellikleri Birincisi Sare Kural, Türkiye Güzellikleri İkincisi Ali Mermertaş, Türkiye Güzellikleri Üçüncüsü Neşe Arı, Türkiye Güzellikleri Mansiyon Meriç Aktar, Türkiye Güzellikleri Mansiyon Ahmet Harmancı, Türkiye Güzellikleri Mansiyon İsa Cıda, Türkiye Güzellikleri Etkileşim Ödülü Beytullah Eles, Türkiye Güzellikleri Etkileşim Mansiyon Anıl Zengin

 

Etiketler:
 
“Gazeteciler bağımsızlığını yitirirse demokrasi kaybeder"
 
Çeşme’nin ucubesi kaldırılıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O Şebekenin kilit ismi Çeşme’de yakalandı
Konya'da iş adamlarını fidye karşılığında kaçırma suçuna karıştıkları ...
Uluslararası Kadın Sempozyumu İzmir’de
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşilyurt semtinde yarın açılışını yapacağı ...
Nobel Barış Ödülü Gazetecilerin
Gazeteciler Maria Ressa ve Dmitry Muratov, Filipinler ve Rusya'da "ifade ...
 
CHP’li Sertel: Üretici su fiyatına süt satıyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kiraz’ın ...
Sertel'den İtfaiye ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ankara ...
WhatsApp, Facebook ve İnstagram çöktü
Çok kullanılan sosyal medya platformu Facebook ile birlikte aynı şirket ...
 
Sigaraya zam geldi!
Türkiye, ekim ayına zamlarla başladı. Sigara fiyatlarına da zam geldi. ...
AB Türkiye'ye vize serbestisi sözünü tutmalı
Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi Avrupa’nın Türkiye’ye vizesiz seyahat ...
Topraklarımızın kuraklaşmasına asla göz yumamayız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’da düzenlenen CHP'li ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri