Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>BÖLGE
29 Ekim 2018 Pazartesi - 22:24

Yer gök Cumhuriyet ışığıyla aydınlandı

İzmir'de Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. yıl kutlamaları, hafızalardan silinmeyecek bir finale sahne oldu.

Yer gök Cumhuriyet ışığıyla aydınlandı

350 metrelik Türk bayrağını "kutsal bir emanet gibi" özenle taşıyan İzmirlilerin heyecanı, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği fener alayı, ışık gösterileri  ve sevilen grup MFÖ konseriyle doruğa ulaştı. Gündoğdu Meydanı'nı dolduran onbinlerce İzmirli'ye seslenen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Biz Atatürkçü nesiller yetiştirerek aklın ve bilimin ışığında Ulu Önderimiz’in gösterdiği ışıkta yürüyeceğiz. Bunu hiçbir zaman unutmadan mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Cumhuriyet'in kenti İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 95. kuruluş yıldönümü etkinlikleri büyüleyici finalle son buldu. Gece geç saatlere kadar süren ve sokaklara taşan Cumhuriyet kutlamaları, fener alayı yürüyüşü ile başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve toplumun her kesiminden binlerce İzmirli, kol kola girerek marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. İzmirliler, 350 metrelik Türk Bayrağını "kutsal bir emanet" gibi özenle tutarak Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na taşıdı. İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu da çaldığı marşlarla yürüyüşe eşlik etti. Geceye görkemli havai fişek ve ışık gösterileri damga vurdu. Birin ci Kordon, Türk bayrakları ile kırmızıya boyandı. Gündoğdu Meydanı’nda İzmirliler büyük bir sürpriz ile karşılaştı. Deniz suyunu güçlü motorlarla iterek uçmayı sağlayan  flyboardlar ise Gündoğdu sahilindeki ışıklı gösterileriyle nefesleri kesti.

İstanbul Lisesi’ndeki olaya tepki

Gündoğdu Meydanı'nda kurulan dev sahnede İzmirlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  "Bugünlerde çok daha kenetlenmeniz gerek. Bütün Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler, demokrasiden yana olan, insan haklarından yana olanlar birleşmek zorundadır” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Babam 1930’lu yıllarda Cumhuriyet’ten önce doğdu. İstanbul Lisesi mezunudur. Bu lise Türkiye’ye birçok önemli insanı yetiştirdi. Ancak iki gün önce İstanbul Lisesi’nde İzmir Marşı söylendiği için bir kız bir erkek öğrenci dövülmüştür. O müdürü ve o zihniyeti kınıyorum. O müdüre o gücü zihniyeti lanetliyorum. İzmir adına, ülkem adına, Atatürk adına lanetliyorum. Ülkemiz böyle öğretmenlere layık değildir. Biz Atatürkçü nesiller yetiştirerek aklın ve bilimin ışığında Ulu Önderimiz’in gösterdiği ışıkta yürüyeceğiz. Bunu İstanbul Erkek Lisesi müdürü de engelleyemez hiçbir kimse de. Biz kadınıyla erkeğiyle, çocuğu genciyle emanete sahip çıkacağız. Bugün bağımsız yaşayabiliyorsak, hepsini Atatürk&rs quo;e ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Bunu hiçbir zaman unutmadan mücadele etmek zorundayız. Emperyalist güçler bu güzel ülkemizi hem ekonomik hem de siyasi olarak zapt etmektedir. Atatürk ilke ve inkılapları için hepimizi mücadeleye çağırıyorum . "

En büyük onur

15 yıllık belediye başkanlığı görevi süresince İzmirlilerin kendisine büyük bir onuru yaşattığını da ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “ Bu onur bana yeter. Sizlere teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum. Nice Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında görüşmek dileğiyle” diye konuştu.


MFÖ İzmirliler için söyledi

Başkan Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından sahneye çıkan ünlü sanatçılar Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur'dan oluşan  müzik grubu MFÖ, konserine ‘Ele Güne Karşı’ şarkısıyla başladı. MFÖ, “Yaşasın Cumhuriyet!" diye İzmirlilere seslendi. ‘Ah Bu Ben’, ‘arı Laleler’, ‘Sakın Gelme’, ‘Buselik Makamına’, ‘Yaşın 19’ gibi sevilen şarkılarıyla unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatan sanatçı, İzmir'deki Cumhuriyet kutlamalarına ayrı bir renk kattı.

 
Çeşme'de uyuşturucu satıcısı zanlısı tutuklandı
 
Cumhuriyet coşkusu sel oldu aktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşasın Cumhuriyet!
Cumhuriyet'in sembol kenti İzmir’de 95. yıl kutlamaları erken saatlerde başladı.
“İlelebet payidar”
Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıldönümü kutlamaları İzmir’de, Cumhuriyet ...
TGS Genel Başkanı Durmuş:''Gazeteciler yan yana gelmeli''
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Akademi Projesi kapsamında İzmir'de, ...
 
Gazeteciler, Karşıyaka’da “Cumhuriyet'e Pedal” çevirecek
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ...
İzmir'de Cumhuriyet'i böyle kutlayacağız
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği programla ...
Narlıdere İstasyonu'nda kazı başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayında temelini attığı Narlıdere ...
 
Hem soğuk hem de yağmur geliyor!
İzmir’de mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla geçen Ekim ayının ...
Güzelbahçe daha güzel olacak
"İzmir Deniz” Projesi çerçevesinde kentin sahil bandını yeniden tasarlayan ...
Fuarcılıkta yıldızı parlayan kent: İzmir
Başkan Kocaoğlu döneminde kente kazandırılan önemli projelerden biri olan ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri