Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>SPOR
14 Ocak 2018 Pazar - 09:58

Yağmur ve çamura rağmen kazandı

Çeşme Belediyespor, şiddetli yağmur altında Alaçatıspor ile oynadığı yerel derbi maçında, 3-1 galip gelerek namağlup liderliğini sürdürdü.

Yağmur ve çamura rağmen kazandı

Süper Amatör Lig'de mücadele eden Çeşme Belediyespor ve Alaçatıspor, yerel derbi maçında, şiddetli yağmur altında ve ağır saha şartlarında Alaçatı sahasında karşılaştılar. 

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı derbi maçında, şiddetli yağmura rağmen her iki takımın da taraftarları takımlarını yalnız bırakmadılar. Çeşme Belediyespor taraftarları, kale arkasında misafir takım için hazırlanan tribünlerde yerlerini alarak, maç boyunca yoğun tezahüratla takımlarını desteklediler. 

Şiddetli yağmur ve kaygan zeminde oynadılar

Maçın ilk dakikalarından itibaren baskılı bir futbol oynayan Çeşme Belediyespor, 19. dakikada Halit'in ayağından bulduğu golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Şiddetli yağmur altında, kaygan zeminde oynanan maçın ikinci yarısında da etkili futbolunu sürdüren Çeşme Belediyespor, 64. dakikada Semih ve 75. dakikada Orhan'ın golleriyle maçın skorunu 3-0 yapsa da, Alaçatıspor'un son dakikalarda gelen golüyle 3-1'lik skorla maçı tamamladı Maç sahada centilmence oynanırken, zaman zaman seyirciler arasında gerginlik yaşansa da, Çeşme Emniyet Müdürlüğü'nün de almış olduğu tedbirler sayesinde herhangi bir olay yaşanmadı. 

Maçın bitiş düdüğünün ardından Çeşme Belediyespor oyuncuları, taraftarlarının olduğu kale arkasındaki tribüne giderek, galibiyet sevincini paylaştılar. Maçın hakemleri de sona eren maçın ardından, polisin aldığı güvenlik önlemleri altında soyunma odasına gittiler.

 Taraftarlar Çeşme çarşısı girişinde futbolcuları karşıladı

Çeşme Belediyesporlu futbolcuları taşıyan takım otobüsü, Çeşme'ye kadar korna sesleri arasında gelirken, Çeşme çarşısı girişinde taraftarlar tarafından durduruldu. Otobüsten inerek taraftarları ile kucaklaşan futbolcular, yerel derbide galip gelmenin ve namağlup liderliği sürdürmenin sevincini taraftarlarıyla birlikte yaşadılar.

 "Çeşme Belediyespor, kalite olarak bu ligin önünde"

Ligin ikinci yarısının ikinci maçında yerel derbi maçını galibiyetle bitiren Çeşme Belediyespor'un Teknik Direktörü Malik Gençalp, maçın ardından yaptığı değerlendirmede, baştan beri Çeşme Belediyespor'un iyi bir takım olduğunu söylediklerini hatırlatarak, "Hafta başından beri Hakan Kara hocamızla, maçın içerisinde, dakikalar geçtikçe lehimize döneceğini konuşuyorduk. Bizim takımımız hem güç, hem de kalite olarak bu ligin önünde. Yerel derbi maçı öncesi, ortalığı germek isteyenler oldu. Ama herkes gördü ki, Çeşme Belediyespor sadece futbolla uğraşır. Çıktık, futbolumuzu oynadık. Hava şartlarına rağmen iyi maç oldu. Gönül isterdi ki, Fettah hakem tarafından oyundan atılmasın, o da oyunda kalsın, 11'er kişi oynayarak galip gelelim. Sonuçtan mutluyuz. Yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

"İki güzide kulüp centilmence oynadı"

Çeşme Belediyespor'un dört yıldır teknik direktörlüğünü yaptığını belirten Malik Gençalp, "Bu takımın başında, Alaçatı karşısında ilk defa galip geliyorum. Bundan da ayrıca mutluluk duydum. Oyuncularım, çok iyi mücadele ettiler. Olumsuz hava şartlarında nasıl oynanacağı ile ilgili söylediklerimizi harfiyen uyguladılar. Bütün oyuncularımı kutluyorum. İnanmış bir camia, inanmış bir takımız. Başkanıyla, yönetim kuruluyla, teknik heyetiyle, futbolcusuyla, tüm Çeşme ile beraber, umuyorum ki, çok daha iyi yerlere geleceğiz. İnanıyorum ki, bundan sonra da taraftarımız maçlarımızı izlemeye gelecek. En büyük mutluluğum ise; Çeşme'nin iki güzide kulübünün centilmence oynamış olması. Arada ufak tefek çatlak sesler olabilir. Her yerde oluyor, ama genel olarak fair play üstün geldi. Kazandık, yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonraki maçlarda da, başta Alaçatıspor olmak üzere tüm takımlara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. 

"Önemli olan üst lige çıkmak"

Ligin başından beri Çeşme Belediyespor'un yenilgi almadığını ifade eden Gencalp, "Bu demek değildir ki, hiç yenilmeyeceğiz. Dünyada yenilmeyen takım yok. Ama gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Oyuncularım bunun bilincinde. Takımın başına geldiğim günden beri söylüyorum; lider olmak önemli değil, önemli olan şampiyon olup, bir üst gruba çıkmak. Umuyorum ki, bu sene ikisini beraber yapacağız. Elimizden geldiğince bu hedef için çalışıyoruz. Yönetimimiz de bize büyük destek veriyor. Belediye Başkanımızın da büyük desteğini görüyoruz. Almış oldukları iyi, kaliteli, karakterli oyuncuları teknik yönetim olarak antere edip, bu başarıyı yakalamak istiyoruz" diye kaydetti. 

"Geçen hafta da iyi oynadık"

Takımının geçen hafta oynadığı maçla ilgili yapılan eleştirilerin çoğuna katılmadığını belirten Gençalp, "Takımımız, Gaziemir Gençlik ile geçen hafta oynadığı maçın son dakikalarında 5-6 pozisyon verdi. Ama bu verdiğimiz pozisyonlar, bizim çıkış anında kaptırdığımız toplardan oldu. Risk aldık. Risk alırken, atak yaparken top kaptırdık. Takımımızın geçen hafta da oyun isteği vardı. Maçın, yaklaşık 65-70 dakikasını biz oynadık. Gaziemir Gençlik, genel olarak iyi strateji uyguladı. Bizi önde kapatıp, arkaya ara toplarla gitmek istedi. Bizim çıkış anında kaptırdığımız toplarla onlara bu imkanı verdik. İşin bir gerçeği, derbilerde futbolcularım daha iyi konsantre oluyorlar. Ben de takımımı, hafta başından beri psikolojik olarak hazırladım. Sahada kalmalarını, rakiple oynamamalarını, hakemle oynamamalarını söyledim. Bu tür maçlarda, sinirlerine hakim olan, maçta kalmasını bilen takımın galip geleceğini söyledim. Öyle de oldu, biz kazandık" diye konuştu. 

"Yerel basın da bize güç veriyor"

Taraftara da desteği için teşekkür ettiklerini söyleyen Teknik Direktör Gençalp, "Ama taraftarımıza hep söylüyorum; sadece Alaçatıspor maçında sahaya gelmeyin, her zaman gelin. Biz taraftarımızdan bunu bekliyoruz. Oyuncularımız da bunu hak ediyor. Eskilerin bir sözü var; 'Tek tuğla ile duvar olmaz' diye. Taraftar, yönetim, yerel basınımız bir bütün olarak başarıya ulaşacağız. Yerel basınımız da bizim bir parçamız. Yerel basın da bize güç veriyor. Gazetelerde haberlerimizin çıkması, futbolcularımızı da motive ediyor. 'Biz iyi futbolcuyuz ki, bizden bahsediliyor' diyorlar. O nedenle yerel basınımıza da teşekkür ediyorum" diyerek yerel basından da güç aldıklarının altını çizdi. 

Yerel derbi maçıyla tamamlanan ligin 15. haftasında, Çeşme Belediyespor, aldığı galibiyet sonucunda, 33 puanla liderliğini sürdürürken, Alaçatıspor 27 puanla yedinci sıraya düştü. 

Ligin 16. hafta maçlarında, 21 Ocak Pazar günü, saat 13.00'de, Çeşme Belediyespor kendi sahasında Kuruçeşmespor'u konuk edecek. Alaçatıspor ise Torbalı Çaybaşıspor ile deplasmanda karşılaşacak. 

 
"Güzel İzmir" seni unutmadı
 
IF Wedding başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Belediyespor 2 transferle güçlendi
Çeşme Belediyespor, ara transfer döneminde 2 transferle takımını güçlendirirken, ...
Çeşme Belediyespor, namağlup liderliğini sürdürdü
Çeşme Belediyespor, Süper Amatör Lig'in ikinci yarısında evinde misafir ...
Atatürk aşkıyla koştular
Her yıl geleneksel olarak yapılan Atatürk Kır Koşusu, Çeşme'deki ortaokul ...
 
2017'yi namağlup lider bitirdiler
Çeşme Belediyespor, evinde konul ettiği Güraltayspor'u 1-0 mağlup ederek, ...
Kubilay ve Cumhuriyet şehitleri anısına koştular
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “11. Cumhuriyet Şehitleri ...
İzmir kulüpleri bir araya geldi…
İzmir merkezli yelken ve rüzgar sörfü kulüpleri bir araya geldi.
 
Voleybol heyecanı yaşadılar
Çeşme'deki ortaokul ve lise öğrencileri, düzenlenen voleybol turnuvasında ...
2017 İzmir Sonbahar Trofesi Sona Erdi
Uluslararası Çeşme Yat Kulübü(ICYC) ve Ege Açıkdeniz Yat Kulübü’nün (EAYK) ...
Namağlup liderliğe devam
Çeşme Belediyespor, ligin güçlü takımlarından Bayındırspor ile deplasmanda ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri