Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>ULUSAL
26 Mart 2020 Perşembe - 15:18

Ulusoy’dan Kamuoyu açıklaması.

Çeşme’de bir gümrük personelinde Koronavirüs tespit edilmesi üzerine gündeme gelen Ulusoy şirketi yazılı bir kamuoyu açıklaması yaptı.

Ulusoy’dan Kamuoyu açıklaması.

Çeşme Limanı işleticisi konumundaki Ulusoy Şirketler Grubu, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

 “Kamuoyuna ve Çeşme Halkına Açıklama,

07 Ocak 2020 tarihinde Çin otoriteleri Koronavirüs ailesinden yeni bir virüsün tespit edildiğini teyit etmişlerdir. Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve hızla yayılarak birçok Asya ülkesi, Amerika ve başta İtalya olmak üzere Avrupa’ya yayılan ve etki alanını giderek artırmakta olan ‘Koronavirüs’ salgını karşısında Dünya Sağlık Örgütü 30 Ocak 2020 tarihinde ‘Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durum’ ilan etmiştir. Dünya Denizcilik Örgütü 31 Ocak 2020 tarihinde  Coronavirüse karşı alınacak ön tedbirler konusunda bilgi ve rehberlik sağlamak üzere bir sirküler yayınlamıştır. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü 25.02.2020 tarihinde kendi web sitesinde yeni Coronavirüs (Covid-19) ile ilgili korunma, tedavi ve yapılması gereken hususları açıklamıştır. Ülkemizde resmi olarak ilk Koronavirüs vakası 10 Mart 2020 tarihinde görülmüştür. Firmamız bu gelişmeler ve devlet otoritelerinin uygulamaları doğrultusunda  bir dizi tedbirleri hayata geçirmiş,  tüm gelişmeler yakından takip edilmiş ve gerekli yeni tedbirler derhal uygulanmış ve uygulanmaktadır.

Halen devam ettirdiğimiz şirketimiz genelinde uygulanmaya başlanan önleyici tedbirleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İş güvenliği ve sağlığı ile ilgili tüm hususlar işyeri hekiminin denetiminde yapılmaktadır.

Kişisel koruyucu tedbirler kapsamında  sabun, sıvı sabun, antiseptik, 70 derece üstü kolonya, dezenfektasyon ürünleri, eldiven maske, tek kullanımlık tulum, koruyucu gözlük ve lazer ateş ölçer alımı yapılmış, personele dağıtılmış, ve bu koruyucu tedbirleri almayanların liman sahasına girişleri yasaklanmıştır.

Dezenfektasyon işlemi için Sağlık Bakanlığından yetkili bir firma ile sözleşme yapılmış olup Çeşme Sahil Sağlık Denetleme Tabipliğinin kontrolünde ve uygun gördüğü ilaçlar ile hergün hizmet binalarının ve varış ve kalkışlarında gemilerin dezenfektasyon işlemi yapılmakta ve her işlemden sonra sertifika yayınlanmaktadır.

Hizmet binası ve ortak kullanım alanlarının dezenfektasyonu kapsamında gerekli temizlikler periyodik olarak yapılmaktadır.

Hizmet binalarımızdaki havalandırma filtrelerinin kontrolü ve havalandırma kalitesinin artırılması için gerekli kontroller periyodik olarak yapılmaktadır.

Liman kapı girişlerinde tedbirler artırılmış olup limana giriş yapmak isteyen şoförler ve üçüncü şahısların 14 gün içinde yurt dışından Türkiye’ye giriş yapıp yapmadıkları Emniyet Genel Müdürlüğü veri tabanından sorgulandıktan sonra uygun olanların girişine müsaade edilmektedir.

Gemi zabitan ve mürettebatının gerek Trieste ’de gerek Çeşme limanında dışarı çıkışları yasaklanmıştır. Gemilerin ve araçların dezenfektasyon işlemi için Çeşme Sahil Sağlık Denetleme Tabipliğinin kontrolünde ve uygun gördüğü ilaçlar ile  Sağlık Bakanlığından yetkili bir firma tarafından yapılmakta ve her işlemden sonra sertifika yayınlanmaktadır.

Gemilerimizde şoför ve yolcu taşınması yasaklanmış ve  28.02 2020 tarihinden sonra gemiler ile Çeşme’ye hiçbir şoför ve/veya yolcu gelmemiştir.

Çeşme-Sakız hattı kapanmıştır  

Limanda Tahmil/ Tahliyeyi yapan  Mafi adı verilen özel çekiciler dezenfekte işlemi yapıldıktan sonra hizmete başlamaktadır.

Gemi yanaştıktan hemen sonra, ilk olarak gemi rampasının dezenfektasyon işlemi yapılmaktadır.

Gemiden tahliye edilen araçların tamamı tek tek dezenfekte edilerek gemiden çıkarılmaktadır. Geminin tahliyesi tamamlandıktan sonra gemi garajlarının ve yaşam mahallinin dezenfektasyonu yapılmaktadır.           

Gemiyi yüklemeye başlamadan önce, yüklemeyi yapacak özel çekicilerin dezenfektasyonu yapılmakta  ilk olarak  gemi rampası dezenfekte edildikten sonra yükleme başlamakta ve gemi rampasında her araç dezenfekte edildikten sonra gemiye alınmaktadır.

Limanda tüm çalışanlarımız ile gümrük ve emniyet mensuplarının her gün ve liman giriş yapan şoförler ve diğer hizmet sağlayıcıları ateşi ölçülmekte ve yüksek ateşte derhal Çeşme Sahil Sağlık Denetleme Tabipliği’ne bildirimde bulunulmaktadır.

Gemilerde ve Limanlarda sağlık işlemlerinin nasıl yapılacağı konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının talimatlarına harfiyen uyulmakta gemi personelinin her gün ateşi ölçülmekte ve kayıt edilmekte limana varmadan 48 saat önce  başlamak üzere hergün Çeşme Sahil Sağlık Tabipliği’ne bildirilmekte ve her aşamada Çeşme Sahil Sağlık Tabipliğinin talimatlarına göre hareket edilmektedir. Çeşme sahil Sağlık Tabipliği’nin kontrolü ve onayı olmadan gemilerde hizmet başlamamaktadır.

Yoğunluğu azaltarak asgari insan temasını sağlamak maksadı ile şirket faaliyetlerinin devamını sağlayacak şekilde gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede gerekli azaltılmış kadro ile personelin dönüşümlü olarak çalıştırılması planlanmıştır.

Koronavirüs salgınından korunmak ve yaygınlaşmasını önlemek adına Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün kendi web sitesinde yayınladığı korunma, tedavi ve yapılması gereken hususları içeren bilgiler rehberi ve ‘’Yeni Koronavirüs  (Covid-19) broşürü’’ ve ‘’Sağlık Elimizde Broşürü’’ konusunda çalışanlarımıza duyuru yapılmış ve bilgilendirilmişlerdir.

Ayrıca çalışanlarımıza aşağıdaki hususlara harfiyen riayet edilmesi talimatı verilmiştir.

 Hijyene özellikle dikkat edilmesi ve her gün aynı saatte vücut ısısının ölçülerek kaydedilmesi.

  Yurtdışına yapılacak iş ve özel seyahatlerin iptal edilmesi.

Çalışanlarımızın, aynı evde ikamet ettiği bireylerin salgından etkilenen ülkelerden birinden seyahatten dönmesi durumunda da, konuya ilişkin olarak personel müdürlüğünü bilgilendirmeleri ve aile hekimliklerine başvurarak Sağlık Bakanlığı süreçlerine uymaları gerekmektedir.

Uluslararası tedarikçi ve iş ortaklarımızla toplantıların elektronik ortamda yapılması ve uluslararası firma çalışanlarının şirketimize girişlerinin sınırlandırılması.

Uluslararası firmaların düzenlediği veya katılımcı olduğu toplantı ve seminerlere uzaktan erişim ile katılım sağlanması.

Şirket genelinde, yüksek katılımlı ve seyahatli toplantı/etkinliklerin ertelenmesi.

Eğitim, seminer ve konferanslara katılım sağlanmaması gerekmektedir.

 Son 14 günü yurtdışında geçirmiş çalışanlarımızın, durumu ve pasaportlarını da ekleyerek hangi tarihte hangi ülkeden dönüş yaptığını bildirmesi gerekmektedir. Bu çalışanlarımız dönüş tarihi dikkate alınarak 14 günlük karantina süresini evde tamamlanmak üzere idari izinli sayılacaklardır.  

Önceliğimiz; halkımızın ve her türlü özveri ile görev yapan gümrük, emniyet, sağlık kurumu ve tüm idari kurum personeli ile denizcilerimiz, liman çalışanlarımız, şoförlerimiz ve tüm personelimizin sağlığıdır.

Bu konuda Sağlık bilim kurulunun eş güdümünde başta Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere tüm bakanlıklarımızın, Uluslararası Denizcilik Örgütünün ve Dünya Sağlık Örgütünün tüm talimatları ve talepleri eksiksiz karşılanmaktadır ve karşılanmaya devam edecektir.

Birlik ve beraberlik içinde olmamız ve buna en çok ihtiyaç duyduğumuz, örneği görülmemiş bir dönemden geçiyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, bu küresel krizden ulusal bir başarı ile en kısa zamanda çıkabilmeyi temenni ediyoruz. 

Kamuoyunun  ve Çeşme halkının dikkatine  saygıyla sunulur”

 Ulusoy Çeşme Liman İşletmesi                       

Etiketler:
 
Vefa Grubu çalışmalarına devam ediyor.
 
Büyükşehir’den Çeşme’de dezenfektasyon çalışmaları.
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaştırma Bakanlığı’ndan Çeşme Limanı açıklaması
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çeşme Ulusoy Limanı hakkında çıkan haberler ...
Halkbank’tan esnafa kredi desteği
Halkbank esnaf ve sanatkarlara 25 bin TL nakit kredi, 25 bin TL ticari kart desteği verecek.
Yunanistan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Yunanistan, Koronavirüs nedeniyle yarın sabahtan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan etti.
 
Restoranlarda yeni düzenleme
İçişleri Bakanlığı koronavirüs ile mücadele kapsamında valiliklere ek bir genelge daha gönderdi.
65 Yaş ve üüstüne sokağa çıkma yasağı!
İçişleri Bakanlığı az önce yaptığı açıklamada 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma yasağı getirildi.
Yasaklandı!
Koronavirüs nedeniyle mangal ve piknik yapılmasını Tarım ve Orman Bakanlığı yasakladı.
 
Ulusoy’dan firmalara uyarı mesajı!
Çeşme-İtalya arasında RO-RO seferleri yapan Ulusoy firmasının İtalya’daki ...
Çeşme Gümrük Personeli değişti!
Çeşme Limanı Gümrük personelinden bir kişinin Koronavirüs testinin pozitif ...
ÖSYM 9 sınavın tarihini erteledi
ÖSYM, koronavirüs önlemleri kapsamında 2020 sınav takviminde güncelleme ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri