Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT-MAGAZİN
6 Kasım 2018 Salı - 14:06

Türk ve Yunan sanatçıların eserleri “Sanatta İletişim” sergisinde

İmroz Eğitim ve Kültür Derneği ile Türkiye Rum Toplumu arasında yapılan işbirliği çerçevesinde hayata geçen “Sanatta İletişim” sergisi görücüye çıktı.

Türk ve Yunan sanatçıların eserleri “Sanatta İletişim” sergisinde

Denizhan Güzel

Turkcell’in sponsorluğundaki “Sanatta İletişim” sergisi, Atina ve İstanbul arasındaki iletişim yollarını, sanatları aracılığıyla takip eden Yunanlı ve Türk 50 görsel  sanatçının sanatsal birlikteliğinden oluşuyor. Heykel, resim ve fotoğraf sanatının seçkin isimleri iletişim kavramlarını kendi yöntemleriyle icra ediyor ve görsel sanatlarıyla topluma mesajlarını iletiyor. Sergide çeşitli boyutlarda çağdaş görsel sanat temsilerine ait eserler yer alıyor. Serginin sanatsal yolculuğu ise geçtiğimiz Eylül ayında Atina’da başladı, ardından Selanik’e uzandı. Proje; Juliette Vingas- Fuchs ve Luki Kotamile ile işbirliği yapan değerli gazeteci ve görsel gözlemci Kyriakos Petalidis tarafından imza altına alınıp hayata geçirildi.

Açılış konuşması Başkonsolos Papoulia’dan

Açılışı İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen sergiye İzmir Yunanistan Başkonsolosu Argyro Papoulia, eşi Nikos Stefanouile ile birlikte katıldı. Açılışta kısa bir konuşma yapan Başkonsolos Papoulia, “Seçkin Yunan ve Türk ressamlarının eserlerinin sergilendiği bu sergi salonunda bulunmaktan çok mutluyuz. Öncelikle İzmir Ticaret Odası Başkanı Sayın Mahmut Özgener’e sağladığı katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendisi şu an yurt dışında olduğu için ne yazık ki aramızda değil. Bu serginin hayata geçmesinde öncülük eden herkese de teşekkür ediyorum. Bu sergi İmroz, Yunanistan ve Türkiye için çok önemli. Serginin bu bölgede yaşayan Rumlar, Türkler ve Yunanlılar için ayrı bir önemi olduğunu düşünüyorum. Türk ve Yunan sanatçıların seçkin resimleri bu salonda aynı anda ve yan yana sergileniyor. Bu dostluk ve iş birliği sembolüdür. Ayrıca burada sergilenen eserlerin satışından elde edilecek olan gelirler İmroz’taki Yunan diliyle eğitim veren okulların tekrar faaliyet göstermesi için kullanılacaktır” dedi.

“İmroz tekrar canlanıyor”

Yaptığı konuşmada davetlilerle özel bir şey paylaşmak istediğini de belirten İzmir Yunanistan Başkonsolosu Argyro Papoulia sözlerine şöyle devam etti;

“Ben 2007 ve 2009 yılları arasında Yunanistan Meclisi’nin diplomatik kabilesinde temsilci olarak görev yaptığım yıllarda dönemin meclis başkanı ve başkan yardımcısı ve o dönemde genel sekreter olarak görev alan eşim, İmros’taki okulların tekrar faaliyet göstermesi için uluslararası alanda  ve Türkiye’de oldukça büyük girişimlerde ve mücadelelerde bulundular. Milyonlarca Ortadoks’un ruhani lideri sevgili Ekümenik Patrik Sayın Bartholomeos’un da dediği gibi ‘İmroz tekrar canlanıyor.’Umuyoruz ve diliyoruz ki İmroz’ta Yunan eğitimi veren okulların tekrar faaliyet kazanması, tarihindeki çok kültürlülüğü ve güzel özellikleri ona tekrar kazandıracaktır. Konuşmamı bitirirken İmroz’taki okulların yeniden faaliyet gösterebilmesi için çaba harcayan Türk ve Yunan insanlarına, bu organizasyona destek veren tüm firmalara teşekkür ediyorum.”

Seçkin sanatçıların eserleri sergileniyor

5-9 Kasım tarihleri arasında İzmir Ticaret Odası’nın sergi salonunda meraklıları ile buluşacak olan sergide eserleri yer alan sanatçılar ise şöyle sıralanıyor; Angelos, Alekos Fasianos, Alina Matsa, Andrea Finch, Giannis Adamakis, Giorgo Kevrekidis, DimitrisKatakalos, DimitriTalaganis, Erene Kana, Elena Papadimitriou, Erietta Vordoni, İlias Papanikolaou, Theodosis Davlos, Theodoros Mavrogiorgis, Theodoros Noutsos, Kostis Georgiou, Minas Kampitakis, Mihalis Madenis, Nikos Kiritsis, Nikos Magginas, Stathis Aleksopoulos, Stathis Vatanidis, Stelios Katsimihas, Smaragda Papoulia, Christos Bokoros, Christos Palatzas, Chrysa Vergi, İsmet Değirmenci, Metin Topa, Su Yücel, Ekrem Kahraman, Barış Sarıbaş, Şevket Sönmez, Hakan Cingöz, İsmet Değirmenci, Bedri Baykam, Burçin Başar, Erim Bikkul, Gökçe Er, Malik Bulut, Kirkor Sahakoğlu, Yiğit Yazıcı, Cevahir Buğu.

 

 
Sayıştay, kreşi ve 8 Mart'ta kadın çalışanlara izni uygun bulmadı
 
İzmir Fashion Week’den görkemli açılış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar’da 4 Gün Tarım Şenliği
Seferihisar Belediyesi, "Başka Bir Tarım Mümkün" sloganıyla hayata geçirdiği ...
Cumhuriyet Balosu Büyük Beğeni Topladı!
Çeşme Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Suzan Çırağ’ın girişimi ile gerçekleştirilen ...
Kent Tiyatrosu kuruldu
Çeşme Belediyesi Kent Tiyatrosu kuruluşunu tamamlayarak çalışmalarına başladı.
 
Balkan kardeşliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 13.’sü düzenlenen ...
Karadağ'dan göç eden Boşnaklar'ın belgeseli çekiliyor
Eski Yugoslavya’nın Karadağ bölgesinden Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan ...
Hemşireden duygu dolu roman
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nde görev yapan ebe-hemşire Tezgül ...
 
''Dedikodu'' yerine resim yapıyorlar...
İZMİR - Resim yapmayı sevenlerin biraraya gelmesiyle kurulan ''Yonca Sanat ...
Dalyan'da Aşk Havası
Çeşme Belediyesi’nin ‘9 Durak 9 Deneyim’ projesi kapsamında bu yıl 4’üncüsünü ...
Aşk Festivali'nden hoşgörü mesajı
Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği 4. Aşk Festivali'nde, Başkan Dalgıç, ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri