Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>EKONOMİ
1 Mart 2017 Çarşamba - 12:18

Turizmcilere seslendi

Turizmcilere seslenen İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirta, sıkıntılı günleri el ele aşacaklarına inandığını söyledi.

Turizmcilere seslendi

Zor günler geçiren turizm sektör temsilcilerine ‘moralinizi bozmayın’ diyen Demirtaş, “Terör belası 2016’da peşimizi bırakmadı. 2017 yılı Ocak ayında Reina Saldırısı, İzmir’deki Adliye Binasına saldırı derken, sektör 2017 yılına da moralsiz başladı. Ama umutsuz olmayı doğru bulmuyorum Ne yapmamız gerekiyor bunları konuşalım. Güçbirliği yaparak hep birlikte, zorlukları aşacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Konaklama Sektörünün Sorunları konusunda, İzmir Ticaret  Odası’nda düzenlenen toplantıya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamacılar Birliği (ETİK) Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

 

Terörün dünyanın her yerinde olduğunu söyleyen Demirtaş, “Terörden korkarak yaşayamayız. İzmir, yıl 12 ay güneşi olan güzel bir şehir, savaş bölgesine daha uzak, bir olay dışında terörle yüz yüze kalmadık, butik bir turizm alışkanlığımız var. 50 bin yatağımız var ve bu yatakları doldurmamız gerekiyor. O yatakların dolması demek çarşıların, restoranların da hareketlenmesi demek. Bunun için çalışmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

 

Sektördeki üyelerin sorunlarını yakından takip ettiklerini belirten Demirtaş, “Coğrafi konumumuz, dünyadaki siyasi ve ekonomik konjonktür, borsa gibi. Sürekli değişiyor. Bu ekonomimize, en çok da turizme yansıyor, ama bunları bir tarafa bırakalım. Ne yapabiliriz, ne yapmalıyız ona bakmamız gerekiyor. 2016 rakamlarını baz alıp umutsuzluğa kapılmayı doğru bulmuyorum.  Turist sayısında 45 milyonu, turizm gelirinde 35 milyar doları görmüş bir ülkeyiz. Bu nedenle; motivasyonumuzu düşürmeyelim. Biz çok kriz gördük. Bu ne ilk ne de son olacak” dedi.

 

“HER AY EN AZ 4 FUAR YAPMALIYIZ”

Turizm için çalışmaya devam edeceklerini belirten Demirtaş, “13 Mart’ta Miami Kruvaziyer Fuarı’na gideceğiz.. İTO olarak, 19 turizm fuarına gidiyoruz. İZKA’da belirlenen fuarlara gitmeye başlayacak. Mayıs ayında Çin’e gidiyoruz. Çok büyük bir pazar ve iki şehirde roadshow yapacağız. İZTAV olarak geçtiğimiz yıl iç turizme yönelik bir kampanya yapmıştık. Bu yıl da hem iç hem de dış turizme yönelik kampanyalar yapacağız. Pek çok organizasyonda İzmir olarak, Akdeniz ve Ege mutfağını tanıtmak üzere yer alıyoruz. Aegean restoran diye bir marka oluşturduk. Biz bir şeyler yapıyoruz ve bunun sonucunu da alıyoruz. Fuarlara Anadolu’nun her şehrinden insan getiriyoruz. Şehre ayağının tozu kalsa kar. Her ay en az 4 fuar yapmalıyız. O zaman bu otellerde doluluk yüzde 80 altına düşmez.” diye konuştu.

 

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Oda olarak yıl 12 ay turizm diyoruz. Tabii ki bunun için en başta yeterli otele, konaklama tesisine sahip olmamız lazım. Son yıllarda İzmir’de konaklama işletmelerinin sayısı, yatırımları arttı. O nedenle bizim görevimiz, yatakları boş bırakmamak. Doluluk oranını %70-80’in altına indirmemek. Bunun için, iç ve dış turizm ve ticareti için herkes elinden geleni yapmalı. Alışveriş Turizmi, Fuar Turizmi, Kongre Turizmi, Tarih Turizmi, Kültür Turizmi, Eğitim Turizmi, Gastronomi ve inanç turizmi konularında insanları İzmir’e getirmeliyiz. İnsanlar İzmir’e fuar varsa, festival varsa gelecek. Bu nedenleri bulmak lazım. bu nedenleri yaratırken güç birliği yaratmamız gerekiyor” dedi.

ETİK BAŞKANI İŞLER: “PLANLANMIŞ BİR YOL HARİTAMIZ YOK”

İzmir’in turizm konusunda planlanmış bir yol haritasının olmadığına dikkat çeken Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamacılar Birliği (ETİK) Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ise, “Kendi şirketlerimizi yönetirken hedefler koyuyoruz. Şehir turizminin, sektör olarak doğru rakamlarla yönetilmediğini düşünüyoruz. Deniz, güneş  tarih var herşey var. Peki, bu rakamlara niye mahkumuz. Bu soruya cevap bulmamız lazım. Yatırımcıya, ‘3 yıl sonrasını planlarsan rakamlar buraya gelecek’ diyebilmemiz gerekiyor. En önemli ayrıcalıklardan birisi yaşam tarzı. Fakat bunu yeterince pazarlayamadığımızı düşünüyoruz. Bizim turizm konusunda planlanmış bir yol haritamız yok. Bir hedefe doğru gidemiyoruz. Bu şehirdeki her odanın dolması, şehirdeki her esnafın kasasına para girmesi demek. Ama şu andaki daralmaya merhem olacak bir çare göremiyoruz” diye konuştu.

 

 
Halk Ekmek, KPSS şartsız kimyager alacak
 
Halkın festivali
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ile Miami kardeş liman oluyor...
İzmir Alsancak Limanı, dünyanın en önemli kruvaziyer limanlarından biri ...
İTB, Ürün Borsası'nın kurucu ortağı oldu
İzmir Ticaret Borsası'nın (İTB) konuğu olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ...
Türk zeytin ve zeytinyağı Ortadoğu sofralarını süslüyor
Zeytin ve zeytinyağı ihracatımızdan Ortadoğu ülkeleri yüzde 31 pay aldı
 
Sicil Affı ile birlikte Kobi’lerin cansuyu olacak
18 Ocak 2017’de TBMM’de kabul edilen torba yasada yer alan Taşınır Rehin ...
EMD İzmir Şubesi'nde Demircan dönemi...
İzmirli ekonomi muhabirleri sandığa gitti. Ekonomi Muhabirleri Derneği ...
ABD ile ticaret hacmimizi yeterli bulmuyoruz
ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti.
 
Yorgancılar’dan ‘umutlu olun’ çağrısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar yaşanan olumsuzluklara ...
İran’da Çeşme rüzgarı
Çeşme’nin en önemli turizm işletmelerinden olan 5 yıldızlı tatil merkezi ...
Zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarından Rusya hamlesi
Rusya ile Türkiye arasında siyasi ilişkilerin bir yıllık aradan sonra ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Okan Yüksel
Okan Yüksel
DENİZ BUGÜNE BAKIYOR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri