Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
24 Temmuz 2020 Cuma - 18:02

Tunç Soyer yeniden SODEMSEN Yönetim Kurulu Başkanı seçildi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer SODEMSEN'in 2. olağanüstü genel kurulunda yeniden yönetim kurulu başkanı seçildi.

Tunç Soyer yeniden SODEMSEN Yönetim Kurulu Başkanı seçildi

Genel kurulda yaptığı konuşmada Başkan Soyer, “Önümüzdeki dönemlerde yeni siyasetin en temel parametreleri yine sosyal demokrasi ve yerellik olacak. Geleceğin hikayesi yerelden yazılacak!” dedi. 

Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası'nın (SODEMSEN) 2. olağanüstü genel kurulu yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yeniden SODEMSEN Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Başkan Soyer “Önümüzdeki dönemlerde yeni siyasetin en temel parametreleri yine sosyal demokrasi ve yerellik olacak. Geleceğin hikayesi yerelden yazılacak!” dedi. 



Ankara Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen genel kurulda CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, küresel salgın döneminde sosyal demokrat belediye başkanlarının destan yazdığını dile getirerek sosyal demokrat tüm belediye başkanlarını kutladı. Sosyal demokrat belediye başkanlarının başarılarını arttırmak için yoğun çaba içinde olduklarını dile getiren Torun şöyle devam etti: "Sendikayı çok önemsiyoruz. SODEMSEN bizim düşündüğümüzden farklı görev ve misyon üstlenecek. Toplu iş sözleşmeyle ilgili başkanlarımızın yükünü alacak. Hepiniz sıkıntı yaşıyorsunuz. Her belediyenin yapısı ve ekonomisi farklı olduğu için sorun çıkıyordu. SODEMSEN ile birlikte birçok saha araştırması yapılacak. Farklı veriler elde edilecek. SODEMSEN aracılığıyla özellikle başkanlarımızın konaklama, ulaşım, mekan ihtiyaçları da giderilecek. Belediye başkanlarımızın işlerini kolaylaştıracağız. Biz genel merkez olarak SODEMSEN kuruluşuna katkı koyduk ama büyümesi, gelişmesi sizlerin elinde.”

Adalet, refah ve hak
Başkan Soyer ise genel kurulda yaptığı konuşmada bu topraklarda hiçbir dönemde olmadığı kadar çok sosyal demokrasiye ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “İnsanlığın bir arada yaşam formülü olarak, binlerce yıl boyunca damıtarak yarattığı sosyal demokrasi ideolojisi, kapsayıcı, dayanışmacı, birleştirici, adil, eşit, şeffaf ve insanca bir düzen ortaya koymaktadır” dedi. Sosyal demokrat belediyecilik uygulamalarının tüm Türkiye’de bir ortak algı yaratmasını mümkün kılacak bir ortak dil geliştirmek gerektiğini, bu dilin de sosyal demokrasinin dili olduğunu söyleyen Başkan Soyer sözlerine şöyle devam etti: “Belediyelerimiz, çalışmalarını sosyal demokrasi perspektifi ile değerlendirerek yola çıkmalıdır. Ardından, ortak uygulamaların yayılması için, belediyelerin birbirinden haberdar olmasının önünü açmalı ve başarılı olanların yaygınlaşmasını teşvik etme liyiz. SODEMSEN de bu ortak dilin, ortak uygulama birliğimizin bir aracıdır.”

Konuşmaların ardından SODEMSEN’in kuruluş çalışmalarına katkılarından dolayı SODEM Genel Sekreteri Onur Eryüce’ye teşekkür plaketi verildi.

Danışma Kurulu da oluşturulacak
CHP Genel Başkan Yardımcı Orhan Sarıbal’ın da katıldığı genel kurulda 4 yıllığına seçilen yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı. Denetim Kurulu Başkanlığına ise Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda seçildi. Ayrıca belde belediye başkanlarının oluşturacağı bir danışma kurulu oluşturulmasına da karar verildi.   

SODEMSEN bünyesinde 183 üye bulunuyor. Bu 183 üyenin 149’unu belediyeler, 34’ünü ise belediye şirketleri oluşturuyor.

 
Dün döndü, bugün göreve başladı!
 
Ilıca Plajı’nda bir dünya starı: DELLA MİLLES
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Lozan yasağı!
Atatürkçü Düşünce Dernekleri (ADD), Lozan Antlaşması'nı kutlamak için ...
Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yılı etkinliklerle kutlanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi 24 Temmuz’da Lozan Barış Antlaşması’nın 97. ...
Askıda Kitap kampanyası
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gelecek nesillerin eğitimine ve genel kültürüne ...
 
Şimdi de Seferihisar yanıyor.
Bugün öğle saatlerinde Seferihisar, Sığacık’ta başlayan yangın rüzgarın ...
Beko: Yaylaköy’ü para babalarına teslim etmeyeceğiz!
İzmir Karaburun’da 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' ilan edilmesine rağmen ...
İzmir’in şehidine son görev
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Van Gevaş'ta keşif uçağının ...
 
Urla’da 4.1 büyüklüğünde deprem
İzmir'in Urla ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Onur ödülü Uğur Dündar'a
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, Şehit "Gazeteci Hasan ...
Orman şehitlerine hüzünlü veda
İzmir'de makilik alandaki yangına müdahale etmeye giderken arazözün devrilmesi ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri