Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
3 Eylül 2019 Salı - 11:18

Tunç Soyer, "“Yangın söndürme uçağı alacağız”

Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat programında canlı yayına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, yangın söndürme uçağı ve helikopteri kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu.

Tunç Soyer,  “Yangın söndürme uçağı alacağız”

İlker Karagöz’ün soruların yanıtlayan Başkan Soyer, söndürme uçağı ve helikopteri için kampanya başlatılacağı sinyali verirken, AK Partililerin yetki anlamındaki eleştirilerine rağmen yanan alanların imara açılmayacağını bir kez daha belirtti ve ‘İzmirlilerle zırh giyeceğiz’ dedi. Yangın teknolojilerinden de bahseden Soyer Portekiz’deki sistemi örnek gösteri, Soyer ayrıca kibirden uzak, hesap veren bir yönetim anlayışı içinde olduklarını da açıkladı. 


Başkan Soyer’in FOX TV açıklamalarından satır başları şöyle:

İZMİR’DE DOĞAN HER ÇOCUK İÇİN AĞAÇ DİKECEĞİZ

Orman yangınında içimiz parçalandı diyerek sözlerine Başlayan Soyer “Ciğerlerimiz yandı. 5 bin hektar, yani yaklaşık Karşıyaka ilçesi büyüklüğündeki alan yandı. İzmir tarihindeki en büyük yangınlardan biri. Çaresizlik yaşıyorsunuz. Gözünüzün önünde günlerce süren bir yangın var. Bu bir kader değil. Biz hep çıra ekip yangın ekiyoruz. Daha neler yapabiliriz de kader olmaktan çıkartabiliriz buna kafa yormaya başladık. Orada bir kampanya başlatalım istedik. Halk buluşması gerçekleştirdik. Herkesin önerilerini aldık. Aynı noktada daha sonra Büyükşehir meclis toplantısı yaptık. Gel, gör, koru adıyla yaptık. Bir dizi karar aldık. Vatandaşın önerdikleri, sosyal medya, mektupla ulaşan önerileri mecliste karar aldık. Örneğin, bundan sonra İzmir’de doğan her çocuk için ağaç dikeceğiz. Çocuklar ağaçlarıyla büyüyecek. Vefat eden, evlenenler için de fidan dikeceğiz. Köylerimiz de yangın istasyonların kurulması gibi fikirler geldi. Ormandaki ağaç desenini değiştirme yönünde fikirler gelişti. Yangına dayanıklı, bitki örtüsüne uygun ağaçlar dikilecek. Dibinde ot biten ağaçlar dikeceğiz. Bunlara kafa yoruldu. 9 Eylül’de bu öneriler ışığında kampanya başlatacağız. 3 bin 800 hektar ağaçlandırılacak alan bulduk. Yeni bir orman yaratacağız”

YANAN ALANLAR ASLA İMARA AÇILMAYACAK’

AK Partililer’in kendi yetkisi dahilinde olmadığını söylediği ve ‘orman arazisinin’ imara açılmayacağı eleştirilerine rağmen “Yanan alan asla imara açılmayacak” diyen soyer Yasal düzenlemeler imara açılamayacağını söylüyor ama yasalarımız adam öldürmeyi de yasaklıyor ama adam öldürülüyor. Bu konuda çelik zırh gibi İzmirlilerle duracağız. Asla izin vermeyeceğiz. Buraları koruyacağız. Her sene ağustos ayında bu yangınları yaşamak istemiyoruz, Portekiz de geliştirilmiş bir yöntem var. Sensörler kullanıyorlar. Ağacın, fidanın siyaseti olmaz. Bunlar ortak değerlerimiz. Çok kafa karıştırıcı açıklamalar yapıldı. Onların net bir açıklaması lazım. Bu memleketin insanları son derece duyarlı. Büyük bir hassasiyet taşıyorlar. Bizim atalarımızın canları pahasına korudukları toprakları onların anısına layık olabilmek için topraklara nasıl sahip çıkacağımızı konuştuk. Atalarımızın bize bıraktığı bu topraklara yanmasına izin veremeyeceğiz”

HEDEFİMİZ UÇAK ALMAK

Yeni bir kampanyadan bahseden Başkan Tunç Soyer “Hedefimiz uçak almak. Ama ne kadar bağış toplayacağımızı öngörmek mümkün değil. 9 Eylül’de büyük bir konser olacak. İzmirliler o duyarlılığı gösterirlerse niyetimiz helikopteri, uçağı İzmirlilere getirmek olacak. Bunu araştırıyoruz” dedi.

KİBİRDEN UZAK HESAP VEREN…

“Türkiye’de belediyecilik mevzuatı tuhaf bir düzenleme yapıyor diyen Başkan Soyer “Biz işveren onlar çalışan. Ama biz birlikte onlarla çalışıyoruz. Başka bir İzmir, Türkiye mümkün. Siyasetin dili, kültürü değişecek. Bu değişmeye başladı bile. Kibirden uzak., mütevazı, hesap veren, yönetime insanları katan siyaset şekli…Bu olacak. Bu olurken bunu çalışanlarla yapacaksınız. Önce İzmir Büyükşehir Belediyesi değişecek. Çalışanlar aşkla çalışmalı ki başka bir İzmir yaratabilsin. Eşit işe eşit ücret…Hikayenin arkasında hikaye bu. Biz aynı işi yapan memur ve işçilerimizle eşit ücretlendirme sistemi getirmek zorundaydık. Aynı biri işi 2’ye biri 5’e yapıyor. Bu bir toplu sözleşmeyle çözülecek bir şey değil. Birkaç yıl içerisinde bunu tamamen oturtacağız” diye konuştu.

Etiketler:
 
Yunanistan Ege Adaları'ndaki sığınmacıları tahliye ediyor
 
'Yangın Uygunluk Raporu' alan ilk hastanelerden birisi oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Enternasyonal Fuarı’na Asya’nın devleri damgasını vuracak
“Fuardayız” sloganıyla 88. kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal ...
Büyükşehir, kadına şiddetle mücadelede etkin rol üstlenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadına şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet ...
Balık sezonu İzmir Balık Hali’ndeki törenle açıldı
2019-2020 Balıkçılık Av Sezonu açıldı. Av yasağının sona ermesi nedeniyle ...
 
2 bin 600 yıllık gelenek İzmir’de yaşam buluyor
Anadolu’nun en eski geleneklerinden bağbozumu şenlikleri İzmir’in Urla ...
Bakanlık İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği’ni Reddetti
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak onaylanması için ve ...
Orman yangınlarıyla mücadelede önemli kararlar
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Gel, gör, koru" çağrısı ...
 
“Geldik, gördük, koruyacağız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in daveti üzerine hem felaketi ...
Vatandaş Roketatar sandı, Aydınlatma fişeği çıktı!
İzmir’in Karaburun ilçesinde bir vatandaşın Roketatar diye Jandarma’ya ...
İzmirliler büyük yangının yaralarını sarmak için bir araya geliyor
Kent tarihinde yaşanan en büyük orman yangınlarından birinin yaralarını ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri