Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>SAĞLIK
26 Temmuz 2021 Pazartesi - 13:26

Tabip Odası’ndan yaptırım çağrısı

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, "2 Temmuz'da 4 bin 800 olan vaka sayısı, bugün 14 binlere çıktı. Umarım bu kez yanılırız ama galiba yeni bir pike doğru gidiyoruz" açıklamasında bulundu.

Tabip Odası’ndan yaptırım çağrısı

Normalleşme için epidemiyolojik verilerin uygun olmadığını, Delta virüsünün çok tehlikeli biçimde geldiğini zamanında sık sık ifade ettiklerini belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, "2 Temmuz'da 4 bin 800 olan vaka sayısı, bugün 14 binlere çıktı. Maskeler atıldı, vatandaş pandemi öncesi günlere döndü. Aşılama hızı çok zayıf. Aşı yaptırmayanlara yaptırımlar uygulanmalı. Umarım bu kez yanılırız ama galiba yeni bir pike doğru gidiyoruz" açıklamasında bulundu.

1 Temmuz'da başlayan normalleşme sürecinin ardından gelen 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde pandemiyle ilgili veriler, şaşırtıcı bir şekilde yeniden yükselişe geçti. 2 Temmuz'da 4 bin 800 olan vaka sayısının bugün 14 binlere ulaşmasının son derece kaygı verici olduğunu belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, "Uyarılarımız hiç dikkate alınmadı. Umarım bu kez yanılırız ama korkarım, yeni bir pike doğru gidiyoruz" dedi.

SOKAKTA MASKESİZ DOLAŞAN İNSANLARIN SAYISI ÇOK FAZLA
1 Temmuz'da başlayan normalleşme sonrası tabloyu değerlendiren Başkan Dr. Çamlı, sokakların maskesiz dolaşan insanlarla dolu olduğunu, tatil yörelerinde, restoranlarda, plajlarda, eğlence mekanlarında tıka basa kontrolsüz kalabalıklar oluştuğunu anlattı. Sosyal mesafe kuralına uyulmadığının altını çizen Başkan Çamlı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tüm itirazlarımıza, tüm karşı çıkmalarımıza rağmen, 1 Temmuz'da epidebiyolojik bilgiye dayanmadan, ekonomik kaygılarla, turizm sezonu başlasın diye normaleşme süreci başlatıldı. Neredeyse önlemlerin tamamı ortadan kaldırıldı. Öyle bir algı yaratıldı ki, vatandaş, artık pandemi geçti, diye düşünmeye başladı. İnsanlar pandemi öncesi dönemdeki gibi yaşayabiliriz havasına girdi. Şu anda sokaklar maskesiz dolaşan, insanlarla dolu. Tatil yörelerinde, restoran, plajlar, eğlence merkezlerinde tıka basa, yoğun kabalıklar oluştu. Sosyal mesafeye uyulmadı. Ülkeyi ve sağlığımızı yönetenlerin açıklamalarının bunda önemli rol oynadığını düşünüyorum."

GÜNDE 130 BİN AŞI UYGULAMASI İLE HEDEFE ULAŞAMAYIZ
Günde 1,5 milyon aşı uygulaması yapılırken bayramda bu sayının 130 binlere düştüğünü, bu aşılama hızıyla toplumsal bağışıklığın kazanılması sürecinin çok uzayacağını belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, aşı seferberliği başlatılmasını önerdi. Aşının, pandemiden çıkışta çok önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan Dr. Çamlı,  sözlerini şöyle değerlendirdi:

"Aşı geldi ama bu defa aşı hızında önemli düşmeler oldu. Bayram sürecinde günlük aşılama sayısı 130 binlere geriledi. Oysa 1,5 milyon aşının uygulandığı günler oldu. Demek ki bu kadar aşı yapma kapasitemiz var. Pek çok hastanede hala aşı kuyrukları var. Stadyumlar, spor salonları, aşı merkezleri haline getirilsin dedik, bu önerimiz de dikkate alınmadı. Özellikle kırsalda yeni bir aşı kampanyası başlatmak lazım. Toplumun sadece yüzde 26'sının iki doz aşılandığını, yüzde 60'lardan 70'lerden bahsedilmesini doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Bu gerçeği görelim Aşı kaygısı taşıyanlara, aşı karşıtlarına aydınlatıcı, tatmin ve ikna edici yaklaşımlar geliştirmek lazım."

DELTA VARYANTI VE ALFA VARYANTI TEHLİKESİ BÜYÜYOR
Delta varyantı riskini haftalar öncesinden söylediklerini, tedbir alınmasını istediklerini, yurtdışından gelen turistlere ciddi kontroller yapılmasını talep ettiklerini hatırlatan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, "Ne yazık ki bu konuda da uyarılımız dikkate alınmadı. Antalya'da Delta vakalarında bariz bir artış var. Alfa vakaları yüzde 10'u bulmuş durumda. Yabancı turistlerin geldiği yerlerde önlemler alınsaydı, belki de bugün bunları konuşuyor olmayacaktık" dedi. Başkan Çamlı, "Yeni bir pik bekliyor musunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Vaka sayılarının düşeceğini sanmıyorum ama vaka sayıları önümüzdeki süreçte daha da artarsa, yeni bir pikten söz edebiliriz. Tek doz BioNTech'in koruyuculuk etkisi yüksek değil. Mutlaka iki doz gerekiyor. Aşılama hızını artırmamız lazım. Aşılanmamış insanların, toplum sağlığını tehlikeye atabileceğini unutmamak gerekiyor. Aşılanmamış kişilere yaptırımlar getirilebilir; kapalı alanlara sokulmaması gibi... Mesela konserlere, spor salonlarına, restoranlara alınmasın, aşı yaptırmayanlar... Ancak bu şekilde herkesin aşılanmasını sağlayabiliriz" (Egede Son Söz)

 

Etiketler:
 
40 dereceyi göreceğiz
 
Alaçatı’da işletmeye silahlı saldırı: 1 Ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca’dan kısıtlama sinyali
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan vaka sayılarına karşı sosyal medya ...
Her geçen gün yükseliyor
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 24 Temmuz 2021 Cumartesi gününün corona ...
4. Dalga Sonbaharı beklemeyecek!
Aşılama hızının vaka sayılarına oranla yavaş kaldığı, maske ve mesafenin ...
 
Çeşme’de Covid denetimleri sıklaştı
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in, “Çeşme’de vaka sayıları artmaya başladı” ...
Et nasıl saklanmalı? ________________________________________
Kurban Bayramı sürecende etin en sağlıklı şekilde saklanması da hatırlanması ...
“Çeşme’de pozitif vakalar görülmeye başladı”
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, geçtiğimiz günlerde vaka sayısı sıfırlanan, ...
 
Uzmanından bayram öncesi beslenme uyarıları
Kurban Bayramı öncesi beslenme alışkanlıkları ile ilgili uyarılar yapan ...
Çeşme’de iş çığrından çıktı!
Kurban Bayramı nedeniyle Çeşme’ye akın eden tatilcilerin maskesiz ve mesafe ...
İzmir Tabip Odası ve KLİMUD’tan SARS-CoV-2 çağrısı
SARS-CoV-2 deltasına ilişkin olarak İzmir Tabip Odası ve Klinik Mikrobiyoloji ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri