Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SPOR
2 Temmuz 2018 Pazartesi - 08:06

Satrancın ustalarını buluşturan Çeşme Open sona erdi

Türkiye Satranç Federasyonu'nun desteği ile Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası, ödül töreni ile sona erdi.

Satrancın ustalarını buluşturan Çeşme Open sona erdi

39'u ünvanlı, 16 ülkeden 727 satranç sporcusunun katıldığı ve 26 Haziran Salı günü başlayan 6. Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası, oldukça çekişmeli geçen maçların ardından 1 Temmuz Pazar günü yapılan ödül töreniyle sona erdi. 

Ödül törenine, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Tüskiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, TSF İzmir Temsilcisi Mustafa Ulusoy, TSF Çeşme Temsilcisi Mehmet Sarısaç, Çeşme Open Genel Sorumlusu Şerif Gün, turnuvanın sponsorları  Ulusoy Denizcilik İşletmesi'nin İzmir Bölge Müdürü Can Özgen, IC Çeşme Marina'nın Genel Müdürü Can Akaltan ve satranç sporcuları katıldı.

"Dünyanın satranç ustalarını buluşturdu"

Ödül töreninde bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası'na emeği geçenlere ve turnuvaya katılan satranç sporcularına teşekkür ederek, "Bir hafta boyunca, güzel Çeşme'mizde, güzel vakit geçirdiğinize inanıyorum. Dünyanın satranç ustalarını buluşturan, her yıl daha da büyüyen ve satranç dünyasında ses getiren turnuvamızın gelecek yıl gerçekleştirilecek yedincisinde de bir arada olabilmek dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum" dedi. 

"Turnuvanın güçlü ve sert oluşu, genç sporcular için pozitif bir unsur"

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın başka programı olması nedeniyle katılamadığı ödül törenine kendisini temsilen katılan TSF Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu da yaptığı konuşmada, turnuvaya geçen yıla göre katılımın daha yüksek olduğuna dikkat çekerek, "Bu yıl çok daha kaliteli bir turnuva olduğunu görüyorum. Sporculardan da bu bilgileri aldım. Bundan çok mutluluk duydum. Turnuvaya katılımın geçen yıla göre kayda değer şekilde artması da oldukça sevindirici. Umarım bu trend gelecek yıllarda da devam edecek. 30-35 yıldır tanıdığım satranç sporcularını da burada görmem benim açımdan mutluluk verici. Genelde genç sporcular tarafından, turnuvanın güçlü ve sert olduğu söyleniyor. Turnuvanın bu derece güçlü ve sert oluşu, aslında bir şikayet konusu ve negatif olarak algılanmamalı. Tam tersine genç sporcular için çok pozitif bir unsur olması gerekir. Satrancı, kendinden iyilerle oynayarak geliştirebilirsiniz. Turnuvanın bunu da sağlamış olması, turnuvanın kalitesini ortaya koyuyor. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çeşme Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu bu güzel turnuvanın gelecek yıllarda daha da gelişmesini diliyorum" diye konuştu. 

"Turnuva, Başkan Dalgıç'ın gayretleri ile iyi seviyeye geldi"

Altı yıldır turnuvanın gerçekleşmesinde emeği olan TSF Çeşme temsilcisi Mehmet Sarısaç da yaptığı konuşmada, turnuvanın her yıl bir öncekinin çok daha üstüne çıktığını vurgulayarak, "Kuvvet yönünden de çok güçlü bir turnuvayı tamamlamış bulunuyoruz. Bu güçlü turnuva, artık ülke sınırlarını aşmış, dünya çapında ilgi gören ve canlı yayınlarla maçların izlendiği bir turnuva olduğu için özellikle mutluluğumu sizlerle paylaşmak isterim. Bu turnuvanın oluşumunda en büyük katkı ve en büyük destek, elbette Çeşme Belediyesi'nin. Çeşme Belediyesi'nin desteği olmasaydı, bu turnuvanın gerçekleşmesi mümkün değildi. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın özel gayretleri sonucu, turnuva her yıl bir öncekinin üzerine çıkarak,  çok daha iyi seviyelere geldi. Belediye Başkanımıza bu gayretleri nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca turnuvanın başarılı geçmesinde değerli katkıları olan, Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı ve Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası Genel Sorumlusu Şerif Gün'e de teşekkürlerimizi sunuyoruz. TSF'nin de her anlamda turnuvaya destek vermesi, turnuvanın başarısını arttırmıştır. Federasyonumuza da değerli katkıları için teşekkür ediyoruz. Turnuvamıza sponsor olarak büyük destek sağlayan Ulusoy Denizcilik İşletmesi'nin Bölge Müdürü Can Özgen, IC Çeşme Marina'nın Genel Müdürü Can Akaltan'a de destekleri için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Turnuva'nın birincisi  Azerbaycan'dan Rasulov Vugar 

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Üç kategoride gerçekleştirilen turnuvada, A kategorisinde; Azerbaycan'dan Rasulov Vugar birinci, Ukrayna'dan Sumets Andrey ikinci ve Belçika'dan Malakhatko Vadim üçüncü oldu. A ketorisinde en iyi kadın sporcular da Azerbaycan'dan Khyala Abdulla , Gürcistan'dan İngaCharkhalashvili ve Türkiye'den Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu olarak sıralandı. A kategorisinde en iyi Türk sporcular ise Vahap Sanal, Deniz Özen, Ege Köksal, Mert Yılmazyerli ve Kıvanç Haznedaroğlu oldu. Turnuvada, en iyi emektar sporcular olan Alexei Barsov, Hür Yasin ve Armen Grigoriev de ödüllendirildi. 

Turnuvada, B kategorisinde Osmaniye'den gelen Kadir Kutay Özcan birinci, Ankara'dan gelen Berkin Şekerci ikinci ve İzmir'den gelen Kaan Selvi de üçüncü oldu. B kategorisinde en iyi kadın sporcular Hafize Demirtaş, Uktenur Çatal ve Tuba Gür olurken, turnuvanın en iyi Türk sporcuları Kadir Kutay Özcan, Berkin Şekerci ve Kaan Selvi ödüllendirildi. B kategorisinin emektar sporcuları ise Selami Gözübüyükoğlu, İlhan Can ve Uğur Vatansever oldular. 

Turnuvanın son kategorisi olan C kategorisinde de Umut Salmanlı birinci, Sokani Fahed ikinci ve Erkam Hakan Oğuzcan üçüncü oldular. C kategorisinin en iyi kadın oyuncuları ise Sudenaz Yalçın, Feride Dirican ve Çağla Engin olarak ödül kazandılar. 

Turnuvada IM (Uluslararası Usta) ünvanı kazandı

Uluslararası turnuvada, Azerbaycan'dan Rashad Zeynallı ise IM (Uluslararası Usta) ünvanı kazandı. Zeynallı'ya IM belgesi, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç tarafından verildi. 

Turnuvada ödül kazananlara, madalya ve kupanın yanı sıra çeşitli miktarlarda para ödülü de verildi. 

 

 
Kabotaj Bayramı'nın 92. yılı törenle kutlandı
 
Yaz Spor Okulları başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Satrancın büyük ustaları Marina'da söyleşecek
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Çeşme ...
Çeşme'de Uluslararası Satranç şöleni!
Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası'nın ...
Çeşme'de Uluslararası Satranç şöleni
Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası'nın ...
 
Çeşme Belediyespor'dan taziye mesajı
Çeşme Belediyespor Yönetim Kurulu hayatını kaybeden teknik direktör Ümit ...
Spor camiasının acı kaybı
Uzun süredir hastanede tedavi gören teknik direktör Ümit Kayıhan hayatını kaybetti.
Yaz Okulları kayıtları başlıyor
Çeşme Belediyespor Kulübü tarafından her yıl düzenlenen Yaz Okulları'nın kayıtları başlıyor.
 
Klasik otomobiller Alaçatı'da yarışacak
Klasik Otomobil Kulübü’nün Geleneksel Tarihi Batı Anadolu rallisi bu yıl, ...
19 Mayıs Coşkusu, Çeşme Körfezi’ni Ay-Yıldız’la Donattı
EAYK-Çeşme Marina tarafından düzenlenen 2018 İzmir Kış Trofesi 5. ve son ...
Ata’larına Koştular!
.Alaçatı’da gerçekleştirilen 19 Mayıs Gençlik koşusuna katılan tüm özel ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri