Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SPOR
18 Ekim 2021 Pazartesi - 10:28

RÜZGÂR VE UÇURTMA SÖRFÜNDE İDDİALIYIZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi himayelerinde, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Arkas, İzdeniz, İzmir Marina, Türkiye Yelken Federasyonu, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü işbirliği ile düzenlenen 4. İzmir Körfez Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

RÜZGÂR VE UÇURTMA SÖRFÜNDE İDDİALIYIZ

Milli Rüzgâr Sörfçüsü Çağla Kubat ile Milli Uçurtma Sörfçüsü Bilge Öztürk, deniz ve su sporlarında deneyimlerini aktarırken, Türk gençlerinin uluslararası organizasyonlarda yeni başarılara imza atmaya hazır olduklarını söyledi.

“Deniz ve Rüzgâr Sordular Seni Neredesin?” sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamındaki panel, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ün oturum başkanlığında, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in deniz ve liman kenti olduğunu dünyaya anlatmaya devam ettiğini belirten Öztürk, bu konudaki çabalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti. Öztürk, “İzmir, denizi, körfezi, insanı, eğitimi, kültürü ve medeniyeti ile marka bir şehirdir. Deniz sporlarının böyle denizci bir kentte gelişmesi için düzenlenen tüm etkinliklere destek olmaya gayret ediyoruz. Son yıllarda su sporlarında ve deniz aktivitelerinde çok sayıda uluslararası başarıya imza attık. Bunun öncülüğünü de Çağla Kubat, Bilge Öztürk gibi kadın sporcular yaptılar. Kadınlar hem yarışlarda hem eğitimde hem de tanıtımda çok başarılılar” dedi. 

ÇOCUKLARI TEKNOLOJİK BAĞIMLILIKTAN KURTARIYORUZ

Çeşme Alaçatı’da rüzgâr sörfünün gelişmesine öncülük yapan Milli Rüzgâr Sörfçüsü Çağla Kubat, makine mühendisliği eğitimi almasına rağmen rüzgâr sörfünün hayatında hep olduğunu söyledi. Kubat, “Sörfe 15 yaşında başladım. Mühendislik eğitimi aldım ama bir anda hayatımda sporun çok daha önemli olduğunu fark ettim. Ülkemi temsil etmek ve tanıtmak benim için önemliydi. Güzellik yarışması sonrası televizyon kariyeri önümde açıldı. Böylece sörf yarışlarına çok daha rahat katılma imkânına kavuştum. Mühendisliği arka plana attım ama mühendislikte öğrendiklerimi hayatımda hep uyguladım. Rüzgâr benim eşimi bulmamı sağladı. Ailemi kurdum. Bütün hayatımı spor şekillendirdi. Çocuklar beni örnek alarak okuluma geliyor. Kimisi de Arka Sokaklar dizisindeki rolümden dolayı beni polis sanmaya devam ediyor” diye konuştu.

Çeşme Alaçatı’nın rüzgâr sörfü için çok ideal bir yer olduğuna dikkat çeken Kubat, “Artık kış aylarında da eğitime gidiyoruz. Türkiye Yelken Federasyonu desteğiyle çocuklara milli sporcu hakkı verilmesi, sörfe olan ilgiyi artırdı. Pandemi döneminde bile ara vermeden çocukları eğittim. Çocukları eve kapanmaktan, teknoloji bağımlısı olmaktan çıkarmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kızım beş yaşında ve sörfü gayet başarılı şekilde yapıyor. Bunu Alaçatı’ya borçluyuz. Sporcularımız yurtdışında çok sayıda başarıya imza attı. Hedefimiz olimpik sınıfta yarışmak. Bu konuda iddialıyız. Ama mevzuat ve diğer konularda daha fazla desteğe ihtiyacımız var” dedi.

“DENİZ SPORLARI DAHA KIYMETLİ HALE GELDİ”

Akyaka’da kurduğu okul ile bölgenin dünyaca ünlü bir uçurtma sörfü merkezi olmasını sağlayan Bilge Öztürk ise, 28 yaşında başladığı uçurtma sörfünün hobi yerine mesleği haline geldiğini söyledi. Öztürk, “Çocukluğumdan beri hep avukat olmak istiyordum. Çünkü haksızlıklara hiç katlanamıyordum. Hukuk fakültesini severek ve isteyerek okuyup avukat oldum. Mesleğimi yapmaya devam ediyorum. 11 yıl hentbol oynadım.  Başka sporlar da yaptım ama uçurtma sörfü ile tanışınca hayatım değişti. Bu spor hobi olmaktan çok yaşam tarzına dönüştü.  2011’de ilk defa Türkiye şampiyonasında derece aldım. Oradan dünya şampiyonluklarında yarışmaya başladım. Severek, gönül vererek yaptığım şey mesleğim oldu. Akyaka’daki okulumda yeni nesilleri yetiştirmeye çalışıyorum. Bizim ulaşamadığımız koşulları onlar için yaratmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Uçurtma sörfünün çocuklar için disiplini ve eğlenceyi birlikte barındırdığına dikkat çeken Bilge Öztürk, şöyle konuştu: “İnsanların içine kapandığı, yalnızlığa mahkûm olduğu bir dönemde kişisel ve içsel gelişmeyi sağlayan deniz sporları daha kıymetli hale geldi. Özellikle pandemi sonrası çocuklar bize koşarak geliyor. Akyaka, rüzgârı ve doğasıyla dünyanın en güzel yerlerinden biri. Bu lütfu değerlendirmemiz gerekiyor”.

 
CHP İlçe Başkanları Çeşme’de buluştu
 
ÇEKADDER 1. gurur Yılı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay, Beşiktaş’ı yendi: 2-1
Süper Lig'de 7'nci hafta mücadelesinde Altay, evinde 1-0 geriye düştüğü ...
İzmir debisi Altay’ın: 2-1
Süper Lig'in 5. haftasında İzmir derbisi Altay ile Göztepe, Bornova Aziz ...
"İzmir bütün Türkiye'ye centilmenlik dersi verecek"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 18 yıl sonra Süper Lig'de ...
 
TSYD İzmir Şubesi'nden Vali Köger'e ziyaret
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, ...
Göz-Göz evinde mağlup
Süper Lig'in 2. haftasında Göztepe, sahasında Yeni Malatyaspor'a 1-0 mağlup oldu.
Alanya’da Altay farkı:1-4
Süper Lig'in 2. haftasında Altay, deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 ...
 
Mustafa Denizli, Altay ile anlaşıyor
Süper Lig kulüplerinden Altay'da yönetimin sözleşmesi sona erdikten sonra ...
Göztepe'nin Efsane Futbolcusu Ertan Öznur vefat etti
Milli Takım ve Göztepe'nin efsane futbolcularından Ertan Öznur gecirdigi ...
Göztepe’de 96.Yıl coşkusu!
Süper Lig ekiplerinden Göztepe 96'ncı kuruluş yıldönümünü büyük bir coşkuyla ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri