Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>YEREL
3 Mart 2017 Cuma - 09:45

Propaganda yöntemlerini görüştüler

16 Nisan tarihinde yapılacak referandum nedeniyle, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile vatandaşlar, propaganda çalışmalarında izlenecek yöntemleri görüştüler.

Propaganda yöntemlerini görüştüler

Çakabey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, iletişim uzmanı Görkem Başaran insanlarla doğru iletişim ve propaganda yöntemleri konusunda uzun bir açıklama yaptı. 

Toplantının açılışında bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nin çok keskin bir yol ayrımına mecbur bırakıldığını ifade ederek, "23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile saraydan alınarak gerçek sahibine teslim edilen halkın egemenliği 16 Nisan 2017’de yapılacak referandumla halktan alınarak yeniden saraya teslim edilmek isteniyor. İki buçuk yıldır yasalar hiçe sayılarak yaratılan fiili duruma yasal bir kılıf uydurmak için sunulan anayasa teklifine ülkemizin bekası, toplumsal barışımız ve en önemlisi çocuklarımızın geleceği için en yüksek tondan ‘Hayır’ demek zorundayız !" dedi.

"Bu iş Vatan meselesidir!"

Tek adam rejimini yaldızlı cümlelerle pazarlamaya çalıştıklarını belirten Oran, şöyle konuştu;

"Neymiş; Demokrasiyi güçlendireceklermiş! Güçler ayrılığı prensibini terkederek, yargıyı tek adamın ermine vererek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin işlevini yok ederek, yaptıklarının hesabı sorulamayacak bir saray vesayeti yaratarak mı demokrasi güçlendirilecek? Atatürk’e, İsmet İnönü’ye, cumhuriyete hakarette sınır tanımıyorlarken, kendilerine muhalefet edenleri, referandumda ‘Hayır’ oyu verecek olanları terörist ilan edenler mi demokrasiyi geliştirecek?

Neymiş; ‘Evet’ çıkarsa terör bitecekmiş! 16 yıldır elinizi tutan mı vardı? Fetullahçı yapıyla aynı menzilde yürüyenler, ne istedilerse verenler mi terörü bitirecek? Yoksa Barzani’yi resmi törenle karşılayıp, Çankaya köşküne PKK paçavrasını asanlar mı bitirecek terörü? Madem bitirebiliyordunuz 16 yıldır niçin bitirmediniz binlerce evladımızı niye toprağa verdik diye sormayacak mıyız?

Neymiş; Ekonomi şahlanacakmış? Cumhuriyet tarihi boyunca savaş yorgunu bir halkın dişiyle tırnağıyla inşa ettiği tüm değerleri ölmüş eşek fiyatına yandaşa peşkeş çekenler, ülkeyi üretimden koparıp 500 milyar dolar dış borç yükünü halka yükleyenler mi düzeltecek ekonomiyi? Turizm Çeşme esnafı yüzünden mi iflasın eşiğinde? çiftçi kendisi beceremediğinden mi yerli tohumla tarım yapmak yasak? Gemiciklerine, yatlarına 1.25 ten mazot alırlarken, traktörüne 4.50 TL’den mazot alan çiftçi Hasan mı batırdı ekonomiyi ? 16 yıldır samanı bile ithal eder hale getirilen ülkede ekonomik krizi dibine kadar hisseden asgari ücretlinin vahim durumunun sebebi asla demokratik parlamenter sistem değildir.

Bakın ortaya attıkları Rejim değişikliğinin elle tutulur hiç bir yanı olmadığı için, hayırcıları terrorist ilan edip, kampanya yüürütmelerini engelleyerek, yandaş medyalarında yarattıkları ‘karargah rahatsız’ türünden suni gündemlerle mağduriyet yaratmak çabasındalar. Ellerinde devletin tüm imkanları, devşirilmiş medyaları, satın alınmış ekran şaklabanları olmasına rağmen, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini tek adamın keyfine bırakacak bu teklifi savunamıyorlar.

Çünkü Türk milleti oynanan oyunu, yapılmak isteneni görüyor. Bu iş AKP, CHP, MHP veya herhangi bir siyasi parti işi değildir. Bu iş; gerçek demokrasinin, çağdaş eğitimin, yargı bağımsızlığının, kadınlarımızın özgürlüğünün, çocuklarımızın geleceğinin savunmasıdır. Bu iş Vatan meselesidir! Ülkemizi bölecek yasaya ‘Hayır’ diyeceğiz!" 

İletişim Uzmanı, doğru iletişimi anlattı

Açılış konuşmasının ardından iletişim uzmanı Görkem Başaran, referandum sürecinde izlenebilecek propaganda yöntemleri hakkında açıklamalarda bulunarak, "Yüz yüze propaganda hakkında konuşacağız. Sahada karşılaşacağımız sorulara nasıl cevap verilebilir? Nasıl bir propaganda yöntemi izlemeliyiz? Bunları konuşacağız. Yıllardır herkesin propaganda tecrübesi var. İletişim yönünden bakarsak, birçoğumuzun sosyal ilişkilerinin oldukça iyi durumda olduğunu görürüz. Ancak son iki senedir o kadar çok kutuplaştık, o kadar çok sinirlerimiz gerildi ki, karşıt görüşlü seçmenle yüz yüze geldiğimizde, üçüncü, beşinci dakikadan sonra sinirlerimiz bozulmaya başlıyor. Nezaket dışı ve tahrik edici konuşmalar oluyor. Durum böyle olunca da sinirlendiğimizden dolayı süreci doğru yönetemiyoruz. Kavgayla, gürültüyle, sinirle sürdürülen hiçbir propaganda yöntemi başarılı olamaz. Sakinliğe ve kontrole ihtiyacımız var. Öncelikle karşınızdaki seçmen yapısını iyi etüt etmeniz gerekir. Burada algı yönetimi çok önemlidir. Algıyı ya biz kendimiz yönetiriz ya da eğer yönetemezsek, bir başkası gelir, yönetir" şeklinde konuştu.

İletişim uzmanı Başaran, yaklaşık iki saat boyunca, iletişim, algı yönetimi, sosyal medya propaganda yöntemleri, sahada çalışma yöntemleri gibi konularda örneklerle bilgi verdi. 

 

 

 

Etiketler:
 
EİB ihracatını Tarım ürünleri aşağı çekti
 
AB Bakanı bugün İzmir'de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'nin Festival Ajandası
2017 Turizm sezonuna hazırlanan Çeşme'nin festival ajandası da belli oldu. ...
TOKİ hak sahipleri basın açıklaması yapacak
TOKİ hak sahipleri, konutlarda yüksek fiyat belirlenmesi ve peşinat ...
Sabih Kanadoğlu Çeşme'ye geliyor
Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 18 Mart Cumartesi günü, konferans ...
 
Motor meraklıları sürüş eğitimi alacaklar
Çeşme Motosiklet Kulübü, motor meraklıları için hakimiyet eğitimi ve yol ...
Halk Ekmek, KPSS şartsız kimyager alacak
Çeşme Halk Ekmek, bünyesinde görevlendirmek üzere, KPSS şartı olmadan ...
"Çeşme, turizmde olduğu gibi vergide de bir numara olacak"
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme'nin turizmde ...
 
Hırsızlara göz açtırmıyorlar
Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Alaçatı'da bir çiftlik evini soyan hırsızların ...
TOKİ'de sürecin durdurulması için yargıya gidiliyor
TOKİ hak sahiplerinin bir bölümü, 1 Mart tarihinde başlayacak olan satış ...
TOKİ'de kafa karıştıran açıklama
Ak Parti İzmir Basın Bürosu'ndan yapılan basın açıklamasında, "Yapılan ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Sedat Kaya
Sedat Kaya
CELAL
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri