Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SPOR
11 Eylül 2017 Pazartesi - 13:01

Pedallar dünya mirası için dönecek

“UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu” organizasyonunda 250 amatör bisiklet sporcusu Bergama’da bulunan Kızıl Avlu’dan hareket ederek, Selçuk Efes Antik Kenti’ne kadar olan 200 kilometrelik mesafeyi pedal çevirerek aşacak.

Pedallar dünya mirası için dönecek

İzmir’de bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan “UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu” organizasyonunda 250 amatör bisiklet sporcusu Bergama’da bulunan Kızıl Avlu’dan hareket ederek, Selçuk Efes Antik Kenti’ne kadar olan 200 kilometrelik mesafeyi pedal çevirerek aşacak.

“UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu” fikir babası Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, bisiklet turunu tüm UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde uluslararası bir katılım ile yapmak olduğunu ifade etti. Gönenç ayrıca bu yıl Ege Orman Vakfı işbirliği ile tüm katılımcılar adına 3’er fidan dikilerek  “UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu” ormanı oluşturacaklarını kaydetti.

Bergama ve Selçuk Belediyeleri işbirliği, İzmir Valiliği, İzmir Büyük Şehir Belediyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteği ile yapılacak olan organizasyonun tanıtım toplantısı Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Selçuk Belediye Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dahi Zeynel Bakıcı,  Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özel, Ege Orman Vakfı temsilcileri ve bisiklet grupları temsilciler katıldı.

23 – 24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyonda bu yıl Ege Orman Vakfı ile yapılan anlaşma gereği 3 adet ağaç dikecek. Turun sonunda bir korunun oluşması ve her yıl dikilecek olan ağaçlarla kocaman bir orman yaratılması hedefleniyor.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bergama Belediye Başkan Mehmet Gönenç, bu yıl ikincisi gerçekleşecek organizasyonda önemli bir farkındalık yaratılacağını belirtti. Gönenç, “Geçen yıl ilkti bu yıl da aynı heyecanı yaşıyoruz. Neden UNSECO neden bisiklet konusunda, İzmir’in iki önemli antik kenti. 2014 yılında Bergama daha sonrasında da Efes UNESCO dünya mirası listesine girdi. Evrensel değerlerimizi tescillemiş olduk. İzmir’in merkezinde ki adaylık çalışmalarını düşünürsek çok önemli gelişmeler. UNESCO’nun temel hedefi tarihi ve değerleri korumak. Bisiklete binmekte insan sağlığını korumak için önemli bir spor. Ve bu açıdan bağ olan bir organizasyon. İzmir’de bisiklet konusunda da önemli çalışmalar var. Ve bizde buna katkı sağlayabildiysek ne mutlu. Bu projeyi başlattık Karşıyaka, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir valiliği ve UNESCO milli komitenin desteklediği bir organizasyon oldu. Ege Orman Vakfı ile yapılan anlaşma gereği her katılımcı 3 adet ağaç dikecek. Ve bu organizasyonla doğaya ve çevreye de katkı sağlayacağız” dedi.

“Hedef dünyaya açılmak”

Gönenç şöyle devam etti: “Bu yıl pedallar Bergama’dan dönecek. Bu farkındalık yaratmak için düzenlenen bir tur. İzmir’in iki dünya mirası kenti arasında sınırlı bırakmayıp, Türkiye’nin diğer UNESCO kentleri ile de bağlantılandırmak ve daha geniş bir hedefe ulaşması. Ve uluslararası bir projeye dönüşmesi. 23 Eylül’de herkesi Bergama ya pedal basmaya, ve Bergama’nın güzelliklerini görmeye davet ediyorum.”

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı da, “UNESCO’ya girmiş iki güzide ilçemiz için çok önemli bir organizasyon. Ve bu kentlerimizde bu türden organizasyon ve tanıtımların yapılmasını gerekli görüyorum. Bu organizasyonun fikir babası Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönençtir. Umarım daha da geliştirerek ses getirecek bir organizsayon. Tarihi bir havzada bulunuyoruz. Böylesine değerli toprakların kıymetini bilerek üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. İzmirimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özel ise spor kenti Karşıyaka’nın da bisiklet turu güzergahında bulunmasını çok öenmli olduğunu ifade etti.

 

UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu hakkında

İzmir’de bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan “UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu” organizasyonunda 250 amatör bisiklet sporcusu ve ünlü simalardan oluşacak misafirler Bergama’da bulunan Kızıl Avlu’dan hareket ederek, Selçuk Efes Antik Kenti’ne kadar olan 200 kilometrelik mesafeyi pedal çevirerek aşacak.  
Bergama ve Selçuk Belediyeleri işbirliği, İzmir Valiliği, İzmir Büyük Şehir Belediyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteği ile yapılacak olan organizasyon 23 – 24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. İlk günün akşamında Pinhani Grubu Karşıyaka, Bostanlı sahilinde halka açık bir konser verecek. 
Ayrıca, organizasyon öncesi 22 Eylül Cuma Günü Bergama Kültür Merkezi BerKM’de bir söyleşi yapılacak. Söyleşiye ‘UNESCO Dünya Miraslarımız konusunda Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ‘Bisiklet ve Bisiklet Kültürü’ konusunda ACCELL Bisiklet Genel Müdürü Anıl Şakrak, ‘Bisiklet Sakatlıkları ve Yaralanmaları’ konusunda Arkas Spor Kulübü doktoru Prof.Dr.Metin Ergün konuşmacı olarak katılacak. 

 
Rastgele!
 
Bu insanlar nereye bakıyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zafer için koştular
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, ''9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu ...
"İddia Ruhumuzda Var!
Çeşme Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Gün, yeni sezon öncesi ...
Yeni Sezona Coşkulu Açılış!
Çeşme Belediyespor 2017-18 sezonunu coşkulu bir törenle açarken Yaz Spor ...
 
SPOR GİRİŞİMLERİ'NE AVRUPA YOLU AÇILIYOR
Avrupa’nın en geniş spor girişimcilik ağı Sport eXperience ile spor ajansı ...
Maçlar 30 Eylül'de başlıyor
Süper Amatör Lig Beyaz Grup'ta birlikte mücadele edecek olan Çeşme Belediyespor ...
Rüzgar Sörfü'nde final heyecanı
Türkiye Yelken Federasyonu ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi koordinasyonunda, ...
 
İlk vuruş Başkan'dan
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi işbirliğiyle yapılan ...
Korunmaya muhtaç çocuklar için yarıştılar!
Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı yararına bu yıl 2. kez düzenlenen ...
Çeşme Belediyespor top başı yaptı
Yeni transferlerle güçlü bir kadro oluşturan Çeşme Belediyespor, yeni ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞİKAGO'DA DÖRT DELİKANLI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri