Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SAĞLIK
6 Mayıs 2019 Pazartesi - 17:24

Organ nakli ile hayatları değişti

Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nde uzun yıllardır Hemodiyaliz Ünitesi'nde diyaliz cihazlarına bağlı yaşarken, organ bağışı ile böbrek nakli yapılan ve hayatları değişen iki hasta, hastaneye teşekkür ziyaretine geldi.

Organ nakli ile hayatları değişti

6 yıl boyunca, haftada 3 gün, 4'er saat diyaliz ünitesine bağlı olarak yaşayan ve 8 Aralık 2018 tarihinde böbrek nakli olan Recep Solak (57) ile doğuştan böbrek yetmezliği olan ve 11 yıldır diyaliz ünitesine bağımlı olarak yaşarken, 3 Mart 2019 tarihinde böbrek nakli ile hayatı tamamen değişen Tanju Çiner (46), Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'ne teşekkür ziyaretinde bulundular.

Organ nakli ile hayatları tamamen değişen Recep Solak ile Tanju Çiner, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, hastanenin Hemodiyaliz Birimi'nin Sorumlu Hekimi Dr. Hale Yazgan ile hastanenin koordineli olarak çalıştığı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli ekibinden Nefrolog Doçent Dr. Erhan Tatar ve Organ Nakli Koordinatörü Mürvet Çağrı'yı ziyaret ederek, değişen hayatları nedeniyle teşekkür ettiler. 

"Organ bağışının önemi bir kez daha ortaya çıktı" 

Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, organ nakli ile yeni bir hayata başlayan 2 hastalarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Organ bağışının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Hastanemizde uzun yıllar boyunca, haftada 3 gün, 4'er saat diyaliz ünitesine bağlı olarak yaşamak zorunda kalan 2 hastamız, organ bağışı ile böbrek nakli olarak sağlıklarına kavuştular. Bizler hastane olarak; hijyen, düzen ve disiplinin ilke edinildiği Hemodiyaliz Birimi'nde hastaların organ kayıtlarının da titizlikle yenilendiğini, gerekli koordinasyonların zamanında sağlandığını görmekten mutluluk duyuyoruz. 'En büyük mirasım, organlarım' denilerek organ bağışlamanın önemini, bu 2 hastamızla bir kez daha görmüş oluyoruz. Tüm vatandaşlarımıza, organ bağışının bir can kurtaracağı gerçeğini bir kere daha hatırlatmak isteriz. Böyle mucize hayatlarda, kum tanesi kadar katkımız olabiliyorsa, ne mutlu bize" diye konuştu. 

"Organ nakli hayati önem arz ediyor"

Organ Nakil Koordinatörü Mürvet Çağrı ile birlikte Çeşme'ye gelen, 2 hastanın da organ naklini gerçekleştiren Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi Organ Nakil ekibinden Nefrolog Doçent Dr.Erhan Tatar da yaptığı açıklamada, "Maalesef ülkemizde ve dünyada, organ nakli ile ilgili sıkıntılar var. Organ bekleyen hasta sayısı her geçen gün artmakta. Bununla birlikte kadavra organ sayımız ise inanılmaz ölçüde düşük. Diyalize giren hastalarımızın bir bölümünü ne yazık ki kaybediyoruz. Hayatını kaybetmeyen hastalarımızın önemli bölümü de ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalmakta.Organ nakli, onlar için hayati önem arz ediyor. Ülkemizde kadavradan nakil az olması nedeniyle, çok az sayıda nakil yapılabilmekte. Çoğu böbrek nakli, canlıdan nakil şeklinde gerçekleşiyor. Biz merkezimiz olarak, özellikle beyin ölümü bildiriminde, organ nakli farkındalığının arttırılması için özel çaba sarf ediyoruz. Mümkün olduğu kadar da, hastalarımıza kadavradan böbrek nakli yapmak için yakınlarını teşvik ediyoruz. Çeşme'de diyaliz ünitesine bağlı yaşayan hastalarımız, uzun süredir diyalize bağımlı yaşadıkları ve organ bağışı çıkmadığı için yaşama küskünler. Bu hastalarımızın tekrar hayata bağlanması için organ nakline gönül vermiş ekibe ve koordineli çalışmaya çok ihtiyaç var. Bu iki hastamızın organ naklinin gerçekleşmesi, hastanenin Hemodiyaliz Birimi ve Başhekimi'nin bizlerle koordineli çalışmasının bir sonucu" diye ifade etti. 

"20 diyaliz ünitesiyle, kışın 40, yazın ise 120 hastaya hizmet veriyoruz"

Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi Birim Sorumlusu Dr. Hale Yazgan da, 20 diyaliz makinesi ile, kışın 40, yaz aylarında ise 120 hastaya hizmet verdiklerini ve böbrek nakli için beklediklerini belirterek, "Hayat, aslında çoğu zaman bardağa dolu tarafından bakmayı öğretir bize. Bazen bir telefonla gelen organ nakli haberini alırsınız, bazen de gerçekten çok içten yazılmış bir minnet yazısı gelir önünüze. Bazen de sizden bahsedilir hiç bilmediğiniz yerlerde. Yaz, kış, deprem, sel, savaş, tatil, bayram demeden, durmaksızın, haftanın altı günü hizmet veren bir birim. Yaptığı işe inanan, sevgi, saygı ve hoşgörünün temelde esas alındığı, düzen, disiplin ve hijyen kurallarına riayet eden pırıl pırıl bir ekip. Umudu hiç yitirmeyen, hastaların düğünde de, cenazesinde de yanlarında olan kocaman yürekli insanlar. Haziran-Ekim ayları arasında, hasta sayısının üç dört kat artışıyla, gece seansı başlar ve bu yorucu, yıpratıcı tempoya rağmen, enerjileri hiç bitmez" diyerek, ekip olarak özverili çalıştıklarını anlattı. 

Organ nakli için duyarlı olmaya davet ettiler

Teşekkür ziyaretine annesi Narin Çiner ile birlikte gelen Tanju Çiner ve kızkardeşi Zeynep Pekmezci ile birlikte gelen Recep Solak, organ nakli ile hayatlarının değişmesi nedeniyle hastane ekibine teşekkür ederek, ev baklavası ikram ettiler. Organ nakli ile yeni bir hayata başlayan her iki hasta da, organ bağışı için herkesi duyarlı olmaya davet ettiler. 

 

 
“İnşallah böyle bir senaryo karşımıza gelmez”
 
Son dakika: İstanbul seçimi iptal edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başhekim Birol'dan 1 Mayıs mesajı
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, ...
Ebeler Haftası'nı pasta keserek kutladılar
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nde görevli ebeler, Başhekim Opr. ...
Hastanede, 3 ayda 52 bin 78 kişi muayene oldu
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nde, 2018 yılında 336 bin 526 ...
 
23 yıllık sağlık hizmetinin ardından emekli oldu
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi, Sorumlu Radyoloji Teknisyeni ...
Radyoloji Teknisyeni Tezel emekli oldu
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Radyoloji Teknisyeni Oktay Tezel, ...
Başhekim Birol, Kanser Haftası nedeniyle açıklama yaptı
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, ...
 
Çeşme'de "Gebe Okulu"ndan 50 anne adayı mezun oldu
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nin "Gebe Okulu"ndan 2,5 yıl içinde ...
Hastanede Sezon öncesi Genişletilmiş Toplantı
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Atıl Birol’un düzenlediği ...
Başhekim Birol’dan kutlama mesajı!
Acil Tıp Teknisyenleri Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Çeşme ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri