Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SAĞLIK
5 Ocak 2017 Perşembe - 12:06

Organ bağışına tam destek

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile Bornova Kaymakamlığı ve Sağlık Bakanlığı Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında “Organ ve Doku Bağışı Dostu Bornova” programı işbirliği protokolü, Ege Üniversitesi Eski Senato Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı.

Organ bağışına tam destek

 

Cansu Çeviker – Özlem Ateş

Protokol törenine; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Sağlık Bakanlığı Bornova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tevfik Oğuz ve EÜ Üst Yönetimi katıldı. Protokolde Dr. Hilal Sipahi tarafından organ bağışı konulu sunum gerçekleştirildi.

 

EÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, “Gelişen teknoloji ve imkanlarla revizyonlar yapılarak organ bağışında bu noktaya gelindi. Umarım bu protokolle de organ bağışının ne olduğunu, organ nakli bekleyen insanların nasıl sıkıntılar yaşadıklarını anlatmış olacağız. İnşallah daha iyi bir konuma geliriz; organ bekleyen hastalarımıza en iyi hizmeti sunarız ve en sağlıklı organlara ulaşmalarını sağlarız. Bugün tamamen sağlıklı biri olabiliriz ama az sonra, bir gün sonra ya da bir yıl sonra kendimizin, yakınlarımızın, çok sevdiğimiz insanların organ bağışı bekler konumda olabileceğini unutmamalıyız” dedi.

 

Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğdu, “Organ bağışı konusunda temel sorunun bilgi eksikliği olduğunu fark ettik. Bağışın insanlık için ne kadar büyük bir fedakarlık olduğunu insanlara anlatmak konusunda eksiğiz. Fırsat verildiğinde, birini organ nakline ikna etmek sandığınız kadar zor değil, önemli olan çabalamak. Sağlık hizmetleri açısından çok güçlü bir ülkeyiz ama organ bağışı konusunda gerideyiz. Bunu değiştirmek bizim elimizde” dedi.

“Organ ve Doku Bağışı Dostu Bornova” programı kapsamında İmzalanan protokol ile; Bornova Kaymakamlığı öncülüğünde   Ege Üniversitesi öğrencilerine organ bağışının önemi ve değeri hakkında Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitimler verilecek, gençlerin organ bağışı konusunda bilinçlendirilmesi gerçekleştirilecek. Organ bağışı konularında eğitim ve bilgilendirme yapılması için uygun ortam Ege Üniversitesi tarafından sağlanacak.  2016-2017 Eğitim-Öğretim Döneminde tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına 40 dakika sürecek eğitimler verilecek. Üniversite eğitimine başlayacak olan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenli eğitimler yapılacak. EÜ öğrencileri gönüllülük esası altında düzenli olarak; kampüste, fakülte, bölüm ve meslek yüksekokullarında organ bağışı kampanyaları düzenlenmesine destek olacak. Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğünce ekipler oluşturularak gerekli ekipmanlar temin edilecek.

 

 
Gündem: Etkili muhalefet
 
MHP'li Tanrıkulu, 2 Bakan'a Çeşme'deki yakıt kirliliğini sordu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bitki Çayının Zararı Olmaz Demeyin!
Evet, yanlış okumadınız! Sayfalar dolusu prospektüsleri yüzünden zararlı ...
Kışın bebekler nasıl giydirilmeli?
Soğuk hava, sert rüzgar bebekleri birçok sağlık sorunu ile karşı karşıya ...
Sağlıklı ve Fit bir 2017 için 17 altın kural
Yeni bir yıla girerken öncelikle bugüne kadar size kilo olarak geri dönen ...
 
Yeni yılda sağlıklı bir kalp için 10 öneri
Sağlıkla atan bir kalp için bu yıl sigara ve sağlıksız beslenme gibi zararlı ...
Kafein madde bağımlılığıyla karıştırılmamalı
Uzmanlar gün içinde sıklıkla tükettiğimiz içeceklerdeki kafein oranının ...
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri