Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2018 Perşembe - 16:56

Mehmet Ali Çelebi'den ıslak tutanak uyarısı

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı ve "Sandık Gücü" yürütücülerinden Mehmet Ali Çelebi, Çeşme'nin Ilıca Mahallesi'nde yapılan kahve toplantısında, ıslak tutanağın önemi hakkında uyarılarda bulundu.

Mehmet Ali Çelebi den ıslak tutanak uyarısı

CHP İlçe Örgütü'nün düzenlediği kahve toplantısına, Arena Programı yapımcısı ve gazeteci Uğur Dündar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"24 Haziran'da sandığa yumruğumuzu indireceğiz"

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, çok zor ve bir o kadar da üzücü geçen 16 yılda, Mustafa Kemal devrimlerini ve laik Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak için yılmadan,yorulmadan ve pes etmeden çetin bir mücadele verdiklerini ve son raunda gelindiğini belirterek, "Bizler; laik, çağdaş, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne inananlar, Kemalist devrimlerin aydınlığında yürüyenler, 24 Haziran'da sandığa yumruğumuzu indireceğiz ve artık 'Tamam' diyeceğiz. Ve kazanacağız. Kazanacağız, çünkü bizler değerlerine sahip çıkanlarız. Kazanacağız, çünkü bizler insanca olandan, insandan yana olanlarız. Onlar ise kaybedecekler. Çünkü onlar, on altı yılda yüzlerce hukuksuz, vicdansız, gaddar uygulamayla milletimizin işini, eşini, ekmeğini, umudunu çaldılar. Onlar, çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyı, gençlerimizin umutlarını, kadınlarımızın kahkahalarını çaldılar. Cumhuriyetin fabrikalarını, işçinin emeğini, çiftçinin bereketini çaldılar. Bin yıllık Anadolu yurdunun hoşgörüsünü, sıcaklığını, huzurunu çaldılar" diye konuştu. 

"Muharrem İnce karşısında kimyaları bozuldu"

Oran, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Onlar rant uğruna memleketi yandaşa peşkeş çekip, beton aşkıyla topraklarımızı talan ederken, bizler Gezi Parkı'nda, Karadeniz'in yaylalarında, Ovacığımızda, Germiyanımızda, Ildırımızda direndik. Bir tek inancımızı çalamadılar bizden. 24 Haziran seçimlerine giderken bu inancı, coşkuyu meydanlarda açıkça görüyoruz. On altı yılın kendini dünya lideri zanneden kifayetsiz muhterisleri, taşıma kalabalıklar ve baskılara rağmen meydanları dolduramayıp, hatta miting iptal ediyorken, kaderin cilvesine bakın ki, yine Selanikli bir yiğit, Diyarbakır'dan Giresun'a kadar her ilde yüzbinlerce kişi ile buluşuyor. Yalova'dan esen bir 'İnce' rüzgar, yurdumuza yeniden umudu getirdi. 81 milyonun Cumhurbaşkanı Muharrem İnce karşısında kimyaları bozuldu. Bingöl'e gidip Diyarbakır diye sesleniyorlar. Daha doğmamışken tek parti döneminde 75 kişilik sınıflarda okuduklarından bahsediyorlar. Gençlerimizin üçte ikisi işsizlikten yakınırken, kıraathane açıp, bedava kek dağıtmayı vaad ediyorlar. 16 yıldır söyledikleri tek şey; 'Yol yaptıkları'. Doğru, yaklaşık 170 kez değiştirdikleri İhale Kanunu, yandaş müteahhitlere yol oldu" şeklinde konuştu. 

 

CHP İlçe Başkanı Oran, "FETÖ ile kolkola girip Türk Ordusu'na kurulan Ergenekon kumpas davasında 33 ay tutuklu yargılanan ve mahkemeye sunduğu savunmasıyla efsane olan, 'Hiçbir güç benim vatana olan sevgim ve onun azametini ıslah edemez' diyen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şerefli subayı, CHP İzmir Milletvekili Adayı Teğmen Mehmet Ali Çelebi'yi takdim ediyorum" diyerek sözü Çelebi'ye bıraktı. 

"Her sandığa müşahit takviyesi gerekir"

"Sandık Gücü"  adıyla, sandık güvenliği için yoğun bir çalışma yürüten ekibin içinde olan CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Ali Çelebi, konuşmasında sandık güvenliği konusuna ağırlık verdi. Çelebi, partililerin sorularını da yanıtlayarak, partilileri sandık müşahidi olmaya çağırdı. Konuşmasında, hazırlıkların iyi seviyede gittiğini vurgulayan Çelebi, "Ama yetmez. Her tarafa müşahit takviyesi gerekir. Üç şeyin kontrolü çok önemli. Sabah mühür, seçim esnasında kimlik, seçimden sonra da tutanak. Islak imzalı tutanak önemli. Tutanağın sadece fotoğrafını çekmek yeterli değil. Bizim şöyle bir sistemimiz var; CHP sandık görevlilerinden veriler bize geliyor, YSK'daki veriler de geliyor, ayrıca mobil uygulamalar üzerinden de geliyor. Eğer bu veriler birbirleriyle kesişmezse, kırmızı yanıyor. İşte o kırmızı yandığı zaman ıslak imzalı tutanak önem kazanıyor. O sandıktan ıslak imzalı tutanak gelmezse geçmiş olsun. Fotoğrafla itiraz yapılmıyor.  Islak imzalı tutanağı müşahit alabilir, ama seçmen alamaz. Çeşme'de bir problem olacağını zannetmiyorum, ama bilgi olarak vermek istedim" diye konuştu.

"Islak imzalı tutanağı almak çok önemli"

Bütün sandıklarda CHP ve Sandık Gücü görevlilerinin olması şart olduğunu söyleyen Çelebi, "Bunu çözdüğümüz zaman hiçbir şey yapamazlar. Boş bırakırsak, her türlü hileyi yaparlar. En önemlisi de ıslak imzalı tutanak. O tutanak elimizde olursa hiçbir şey yapamazlar.  24 Haziran seçimlerinde 180 bin 896 sandık var. Buna cezaevi ve mobil sandıklar da dahil. Geçen haftaya kadar bunların 2 bin 218'inde boşluğumuz vardı. 400 kadarını doldurduk. Seçime kadar da tamamını dolduracağız. Bazı sandıklarda Millet İttifakı'nın 3 görevlisi, bazılarında iki görevlisi var. 40 bin sandıkta da bir görevlimiz var. 20'ye yakın sivil toplum kuruluşunun da görevlileri var. Mesele memleket meselesi, mesele demokrasi.  Adil Seçim Platformu diye bir platform kurduk. Şu an bir seçim merkezi oluştu. Bütün sandıkların verileri bize akacak" şeklinde konuştu.

"Özellikle HDP'nin yoğun olduğu köylerden korucu köylerine alıyorlar"

Güneydoğu'da sandıkların taşınması konusuna da değinen Mehmet Ali Çelebi, "19 ilde 150 bin seçmenin taşınması söz konusu. Bunların çoğu korucu köyleri. Özellikle HDP'nin yoğun olduğu köylerden korucu köylerine alıyorlar. 'Yedi tane Milletvekili nasıl fazla çıkarırız' diye hesap etmişler. Bu şekilde seçmen taşımaya karar vermişler. Son referandumda, baskılarla, cezaevine atmalarla 332 bin seçmen oy kullanamadı. Zaten 688 bin oyla kaybedilmişti. Çok ciddi bir oran. Şimdi sandık taşıma 150 bin kişiyi kapsıyor.  5 kilometrelik bir çap içerisinde kalıyor. Gerekirse seçmen yürüyerek gider, ama onların taşınması için çalışma yürütülüyor. Gerekirse biz destek vereceğiz" diye açıkladı.

"Öyle bir dip dalga geliyor ki, o dalgayı Fenerbahçe kongresinde gördük"

Toplantıda, Arena Programı Yapımcısı ve Gazeteci Uğur Dündar da bir konuşma yaparak, "Ben Mehmet Ali Çelebi'ye çok güveniyorum. Geçen gün bir mesaj göndererek, kendisini yalnız hissetmemesini, arkasında güçlü bir destek olduğunu ve kendisiyle gurur duyduğumu yazdım.  Referandumda, sandıklara sahip çıkılması ve eksik görevli olmaması için çok gayret sarf ettim. 'Siz sandığa gidin oyunuzu atın. Hiç endişe etmeyin' dediler ama, gördük ki; yaklaşık 20 bin sandıkta görevli yokmuş ve o sandıklarda 3 milyon civarında bir seçmen temsil edilmiş. Bütün oyun da o sandıklarda döndürülmüş. Seçimlerde Mehmet Ali Çelebi en riskli il olan Şanlı Urfa'da olacak. Kendisi olağan üstü bir gayret sarf ediyor. Bu seçim Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimi. Öyle bir dip dalga geliyor ki, o dalgayı Fenerbahçe kongresinde de gördük. Aziz Yıldırım çok büyük işler yapmıştır. Bana göre kulüp tarihinin en büyük başkanıdır, ama son gece bile kazanacağını tahmin ediyordu.  Ali Koç da geleceğin en büyük başkanıdır diyor ve o kanaatimi devam ettiriyorum. Bu dip dalga öyle bir fark yarattı ki, arada neredeyse 12 bin civarında bir oy farkı oldu. O bir dip dalgaydı" diye konuştu.

"Çeşitli algı operasyonları yapılabilir"

Kararsızların da gerçekte kararsız olmadıklarını ve kanaatlerini açıklamaktan korktukları için öyle dediklerini düşündüğünü söyleyen Dündar, "En önemlisi sandığa gitme oranının yüksek tutulabilmesi. Biliniyor ki, sandığa gitmeyenler arasında Millet İttifakı ve ağırlıklı olarak CHP'ye oy verecek olan seçmenler var. Bunun için çeşitli algı operasyonları yapılabilir. Yapılabilecek en büyük algı operasyonu şudur; YSK'nın kendi internet sitesinden; 'resmi sonuçları yayınlamaya başlamadan, hiçbir yayın kuruluşu bunu kamuoyuyla paylaşamaz' diye açıklama yapılır. Aksi yönde hareket edeceklerin cezalandırılacakları bildirilir. Ama hiçbir zaman ceza verilmez. Her zaman da ilk sonuçlar gelir gelmez birileri ekrana getirir. Arkasından da çorap söküğü gibi diğerleri gelir. Bir an önce balkon konuşması yapabilmek için, sandık başındaki görevlilerin moralini bozmak amacıyla bu sonuçlar şişirilmiş sonuçlar verilebilir. Buna hazırlıklı olunması gerekir. Sandık görevlilerinin asla demoralize olmadan, görevlerini ihmal  etmeden, ıslak tutanakları bir an önce merkeze iletmeleri gerekiyor. Halk Ajansı, Mehmet Ali Çelebi'nin dediği gibi organize olabilir ve bunun provaları yapılırsa, zannediyorum ki, hile peşinde koşanlar hayal kırıklığına uğrarlar" şeklinde konuştu. 

"Seçim akşamı internet engellenebilir"

Seçim akşamı sosyal medyanın karartılabileceği uyarısında da bulunan Uğur Dündar, "İnternet engellenebilir ya da yavaşlatılabilir. Ama bizler ıslak tutanaklara hakim olabilirsek, gerçek, topallayarak da olsa hedefine ulaşır. Bundan asla kuşkunuz olmasın. Çok ciddi bir araştırma şirketini açıkladığı verilere göre seçim ikinci tura kalacak. Biliyorsunuz ben her programımda Cumhurbaşkanı adaylarını davet ediyorum. 'Gelin, burada tartışın ki, toplum bilgilensin' diyorum. Muharrem İnce bize daha önce konuk oluyordu. Reytingi de yüksekti. Reytingin yüksek olması bugünleri işaret ediyordu. Mizah yönü de var. Mizah, zekayı işaret eder. Bir gün canlı yayın sırasında; 'Allah sizin dilinize hiçbir siyasi rakibinizi düşürmesin' dedim. Şimdi neler olduğunu görüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 

 
İki gün arayla İzmir’deler
 
Dalgıç'tan "Demokrasi" vurgulu bayram mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki gün arayla İzmir’deler
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 19 Haziran’da İzmir’de iki salon ...
Kılıçdaroğlu: Uçak alıyorsan, hayat kurtaran ilacı da alacaksın
Engelli sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldiği etkinlikte ...
Muharrem İnce: Kemeri vatandaş değil, devlet sıkacak
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün düzenlediği Ordu mitinginde Erdoğan'ın ...
 
Seçim çalışmalarında gece gündüz yok
Sandık başına gidilmesine sayılı günler kala, seçim çalışmaları da yoğunlaştı. ...
Kılıçdaroğlu: Esnaf Bakanlığı kuracağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esnaf Bakanlığı kurarak esnaf ve ...
Çeşme'de "İnce" hazırlığı
Seçime 3 gün kala, 21 Haziran'da İzmir Gündoğdu Meydanı'nda İzmirlilerle ...
 
İzmir'de "İYİ"lik rüzgarı esti
Pazar günü İzmir'e gelen İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı ...
Yıldırım Ulupınar: Turizmi 12 aya yayacağız
İYİ Parti İzmir Milletvekili adayı Yıldırım Ulupınar, 24 Haziran'da yapılacak ...
CHP'den eski AKP yöneticisi hakkında suç duyurusu
Çeşme CHP İlçe yöneticileri ve üyeleri, Facebook hesabında, tahrif edilmiş ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri