Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>BÖLGE
3 Temmuz 2017 Pazartesi - 13:18

Madımak Şehitleri anıldı

Sivas’ta'ta 1993 yılında Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu ölen 35 kişi Çeşme’de düzenlenen törenle anıldı.

Madımak Şehitleri anıldı

2 Temmuz 1993'de Pir Sultan Abal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybeden 33 aydın ve 2 otel görevlisi 35 kişi için Pir Sultan Abdal Çeşme Derneği tarafından anma gecesi  düzenlendi.Geceye PirSultan Abdal Çeşme Kültür Derneği yöneticileri, Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Veysel Ayhan ve Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgiç ile çok sayıda davetli katıdı.

Çeşme açıkhava tiyatrosundaki anma gecesi sanatçı Genco Erkal’ın sesinden Madımak’ta yaşananlar anlatıldı.

Anma gecesinde davetlilere seslenen Pir Sultan Abdal Çeşme Dernek Başkanı Sedat Mutlu, yaşanan acının üzerinden 24 yıl geçtiğini belirterek, “2 Temmuz 1993 tarihinde bizlere yaşatılan kara günün üzerinden tam 24 yıl geçti. Bizler o günden beri sürdürdüğümüz mücadeleyi aynı kararlılıkla, aynı inatla sürdürüyoruz. İnsanlık tarihinin en vahşi katliamlarından biri olan Madımak katliamının 24. yılında da aynı aydınlık yüzlerimizle Madımak Otelini önünde olacağız. Acımızdan, Hak ve hakikat arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Sivas’ın aydınlık yüzü olan 33 canımız gibi…

Bizleri katleden karanlığına inat 24.yılında da Madımak Otelini’nin Utanç Müzesine dönüştürülmesi talebimizi yine tüm kararlılığımızla haykıracağız…

Bugün içinde bulunduğumuz karanlık günler, o gün onları bizden alanların eseridir. O gün Pirimiz Pir Sultan Abdal’ın heykelini yerlerde sürükleyenler bugün KHK ve OHAL zulmü ile kamu emekçilerini işlerinden ediyorlar. KHK ve OHAL’e karşı direnenleri ise tutuklayıp ölüme terk ediyorlar. Halkımızı açlığa sefalete sürüklüyorlar. O kara günde Madımak Otel’inde 33 canımızı bizden alanlar, bugün de aynı karanlık zihniyet ile sokak ortasında gençlerimizi katlediyorlar. Gençlerimizi hedef alarak Gazi’de, Nevroz alanında, evlerimizde pırıl pırıl gençlerimizi bizlerden kopartıyorlar.O kara günde canlarımızı bizden alanlar, bugün Dilek Doğan’ın katillerine, Berkin’in, Ethem’in, Uğur Kurt’un katillerine ödül gibi cezalar veriyorlar.

O kara günde canlarımızı bizden alanlar, inancımızın varlığını kabul etmeyenler, bugün de gerici eğitim sistemleri ile ‘Zorunlu Din Dersleri’zulmü ile gençlerimizi asimile etmeye devam ediyorlar.

Bizler o kara günde olduğu gibi bugün de, ülkemizde gerçekleştirilmeye çalışılan tek adam rejimine karşı, laik, demokratik bir ülke özlemimizi haykırmak için buradayız.Unutmuyoruz ve asla unutturamayacaklar… Bizlerden aldığınız tüm canlarımızı anmaya devam edeceğiz. Kerbeladan bu güne inancımızın yolunda yürümeye devam edeceğiz.

Bizim Yol’umuz tarih boyunca karşı karşıya olan, zulüm karşısında adaletin, ezenlerin karşısında ezilenlerin, Muaviye’nin karşısında Şah-ı Merdan Ali’nin, Yezid’in karşısında 72 yaren yoldaşı ile direnen İmam Hüseyin’in, Hünkar’ımız Hacı Bektaş-i Veli’nin, Banaz’da Pir Sultan’ın, Dersim’de Seyid Rıza’nın yoludur. Günümüzün zalimlerine karşıda aynı inançla Yol’umuzda yürümeye devam edeceğiz.

Her katliamın birbiri ile bağlantılı olduğunu görerek 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde yaşadığımız katliamın aydınlatılmamasından kaynaklı Gaziyi, Suruç’u, Ankara’yı, Taksim’i, Antep’i, Reina’yı yaşadığımızı biliyoruz. Ve diyoruz ki Hak ve hakikat, adalet arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Katliamlar aydınlatılana kadar mücadelemizden asla geri adım atmayacağız.

‘Hayır’ Daha Bitmedi

Katliamlarınıza, karanlığınıza boyun eğmeyeceğiz” diyerek Gezi’den ‘Hayır’a giden birlikteliğimizden aldığımız güçle Madımak Oteli Utanç Müzesi olana kadar mücadelemizde aynı kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.


Katliamın 24. yılında Madımak Oteli’nde yitirdiğimiz canlarımızı anmak için bir kez daha buradayız. “Madımak Oteli Utanç Müzesi olacak” demek için, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek”

Demek için, tekçi anlayışa “hayır” demek için, eşit yurttaşlık hakkı, barış, demokrasi, özgürlük, laiklik ve adalet talebimizi haykırmak için,

Gelin Canlar Bir Olalım…” diyerek sözlerinitamamladı.

 

 
Yumruklar artık ticaret için çarpıyor
 
Göztepe’ye İZSİAD Süper Destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binlerce insan Ata’sını selamladı
Çeşme Belediyesi’nin “9 Durak 9 Deneyim” etkinlikleri kapsamında bu yıl ...
Çeşme'de de anılacaklar
2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Madımak Otel'de yanarak ve boğularak ...
Kabotaj Bayramı Kutlandı!
Türkiye’dek, liman kullanımının ve Türk kara sularındaki ticaretin Türk ...
 
Tam 125 bin 313...
Ramazan bayramı için Çeşme’yi tercih eden tatilciler ilçede trafik yoğunluğuna neden oldu.
Sıcaklar arttı, satışlar patladı!
Afrika sıcaklarının tüm yurdu etkisine alması dondurma satışlarını patlattı.
"Göztepe'nin maçlarını 6500 ayrıcalıklı grup izleyecek"
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Haziran ayı meclisinde konuşan İZVAK Başkanı ...
 
Basın özgürlüğü vurgusu
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Eski CHP İzmir Milletvekili ...
Bu kez Cezayir'den geliyor!
Hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerde artış göstermeye başlıyor. Cezayir ...
Tatilcilerin Yunan adalarındaki tercihi yine Sakız oldu
Bayram tatilini yurt dışında geçiren tatilcilerin Yunan adalarındaki tercihi ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Okan Yüksel
Okan Yüksel
DENİZ BUGÜNE BAKIYOR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri