Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>ULUSAL
11 Kasım 2020 Çarşamba - 12:34

MEB açıkladı! Pazartesi başlıyor...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milyonlarca kişinin beklediği açıklamayı yaptı. Bakan Selçuk açıklamasında 16 Kasım pazartesi günü öğrenciler için bir haftalık ara tatilin başlayacağını resmen duyurdu.

MEB açıkladı! Pazartesi başlıyor...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 16 Kasım Pazartesi itibarıyla başlayacak ara tatilde, öğretmenlerin mesleki gelişim programlarına çevirim içi ortamda katılabileceklerini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından, okullarda ara tatil dönemine ilişkin  paylaşımda bulundu.  Çocukların okulda kendisini gördüğünde, "Hocam, ara tatil olacak mı?"  diye sorduklarını aktaran Selçuk, "Meraklarını giderelim: Yavrum, ara tatiller  hakkınızdır. Elbette olacak. 16 Kasım Pazartesi günü tüm öğrencilerimiz için bir  haftalık ara tatil başlıyor. Şimdiden iyi ve sağlıklı tatiller diliyorum."  değerlendirmesini yaptı.16 Kasım Pazartesi itibarıyla başlayacak ara tatilde, öğretmenlerin  mesleki gelişim programlarına çevirim içi ortamda katılabileceklerini de duyuran  Selçuk, verimli bir mesleki gelişim dönemi diledi.

BAŞARISIZ OLAN SINIFTA KALACAK

Öte yandan Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği yüz yüze sınavlarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğü gerekli yönetmeliği geçtiğimiz haftalarda duyuruldu. Okullarda yüz yüze sınavlar yapılmaya başlandı. Sınav uygulama takvimi, eğitim kurumu zümre başkanları kurulunca belirleniyor ve eğitim kurumu yönetimince tüm öğrencilere süresi içinde duyuruluyor. Yani sınavın tarihine Bakanlık değil, okul zümre kurulu karar veriyor.

Sınavlar, ihtiyaç duyulması halinde cumartesi günleri de dahil edilerek, her bir sınav için bir ders saati süre verilerek uygulanıyor ve sınav soruları bu süreye uygun olarak hazırlanıyor. Ölçme ve değerlendirme uygulamalarında öğrencilerin oturma planı; fiziki mesafeyi koruyacak şekilde, maske kullanımı ve hijyen kuralları dikkate alınarak gerçekleştiriliyor.

TÜM SINIFLARA SINAV VAR

Henüz yüz yüze eğitime tam olarak başlayamayan sınıflar olan 6,7,10 ve 11'inci sınıflar da sınava giriyor. Tüm sınıflar, Bakanlıkça planlanan, hazırlanan konu ve kazanımları belirlenmiş eğitim bilişim ağı EBA üzerinden gerçekleştirilen, EBA TV üzerinden yürütülen eğitimden sorumlular. Bu doğrultuda farklı okullarda uygulanan canlı ders ve zoom, google meet gibi platformlardan aldıkları derslerden sınava girecekler.

DERSE KATILIMA GÖRE PUAN

Öğrencilerin yüz yüze eğitim, canlı ders ve/veya EBA TV takip ve ders etkinliklerine katılımlarına göre her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2, haftalık ders saati sayısı 2'den fazla olanlara ise 3 defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecek.

SINAV SÜRESİ 1 DERS SAATİ

Yönetmelikte 4'üncü sınıftan itibaren her ne kadar 2 sınav olması koşulu varsa da yeni yönetmelikte, "2 sınav yapılabilir" deniyor. Yani bu da bir sınavın pandeminin yayılması ve yüz yüze okula gidilmemesi durumunda yapılmama ihtimaline yeşil ışık yakıyor.

Ayrıca bugüne kadar yapılmış sınavlar da geçerli sayılıp bunların e-Okul sistemine işlenmesi sağlanacak.

BAŞARISIZ OLAN SINIFTA KALACAK

Devamsızlık başarı değerlendirmesinde kriter olmayacak. Yani hiçbir öğrenci başarısızlıktan sınıfta kalmayacak. Ancak başarısız olması için hiçbir notu olmaması veya o derse ait bütün notların yetersiz olması gerekiyor. Zorunlu sınava girmeyen veya başarısız olanlar ya sorumlu geçecek ya da sınıfta kalacak.

UYGULAMALI DERSLERDE PERFORMANSA GÖRE NOT

Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve oyun, beden eğitimi ve spor, trafik güvenliği, insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi, teknoloji ve tasarım, bilişim teknolojileri ve yazılım, Peygamberimizin hayatı, temel dini bilgiler ve seçmeli derslerde sınav yapılmayacak. Bu derslerin dönem puanı ders etkinliklerine katılım puanı ve varsa proje puanları ile oluşturulacak. Yani öğrenci bu derslerde normalde nasıl değerlendiriliyorsa bu dönemde de aynı şekilde not verilecek. Öğrenci, proje ve ders etkinlikleri uygulamalarının dersin özelliğine göre yüz yüze veya canlı ders ve çevrim içi diğer (e-posta gibi) ortamlarda sunulabilmesi sağlanacak.

YATILILAR OKULDA KALABİLECEK

Sınav tarihleri en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulacak ve e-okul sistemine işlenecek. Yatılı bölge ortaokullarında kayıtlı olan ve eğitim öğretim sürecini uzaktan eğitim yoluyla takip eden öğrencilerin, sınav tarihlerinin olduğu günlerde pansiyon kapasitesi, ulaşım şartları ve hijyen koşulları dikkate alınarak pansiyonda kalmaları sağlanacak.

 

Etiketler:
 
Korkutan deprem!
 
İkinci nostaljik tramvay da geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde
Deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an ...
Yunan Başbakan’dan İzmir’e başsağlığı mesajı
Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, bugün yaptığı açıklamada, “ ...
Deprem sonrası Ege’de Komşu dayanışması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ...
 
Emekli Emniyet Müdürlerinden açıklama
Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Genel Başkanlığı’ndan yapılan ...
2020’de de ciğerlerimiz yandı!
2020 yılında Türkiye genelinde 2 bin 792 orman yangınında 12 bin 806 hektar alan zarar gördü.
Avrupa'da kış saati uygulaması başladı
Avrupa’da kış saati uygulaması başladı. Türkiye ile Almanya arasındaki zaman farkı iki saat oldu.
 
Gazeteciler 43 yıllık hakları için Meclis mesaisinde
Türkiye Gazeteciler Sendikası, gazetecilerin yıpranma hakkının yasal güvence ...
AHMET TANER KIŞLALI’YI SAYGIYLA ANIYORUZ
Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesine gerçekleştirdiği ziyaretten bir ...
Sahte İçkide ölümler artıyor
9 Ekim Cuma günü metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle İzmir Katip Çelebi ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri