Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>BÖLGE
2 Şubat 2017 Perşembe - 10:24

Kültürpark’a imzalı protesto

Kültürpark Platformu tarafından Büyükşehir’in Kültürpark Revizyon Projesi ve Folkart Yapı'nın Basmane Çukuru'na yapacağı gökdelen projesine karşı başlatılan kampanyada vatandaştan 10 bine yakın imza dilekçesi toplandı.

Kültürpark’a imzalı protesto

 

İzmir’de meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü katılımlardan oluşan Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediyesine Kültürpark Revizyon Projesi’ni Koruma Kurulu’ndan çekme, Folkart Yapı’nın Basmane Çukuru’na yapacağı projenin ise durdurulması kapsamında imza kampanyası başlatmıştı. Platform üyeleri, kampanya kapsamında kentin farklı noktalarında açılan imza masaları açarak, İzmirlileri söz konusu projelere neden karşı olduklarını anlattı.

Yaklaşık 10 bin imza toplandı

Kampanya sonunda İzmirlilerden yaklaşık 10 bin adet imza toplandı. Toplanan imza dilekçelerini Büyükşehir’e teslim eden platform üyeleri, burada ayrıca bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada halkın tepkileri dile getiren topluluk, projeye destek veren CHP’li belediye başkanlarına, İzmir milletvekillerine ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrı yaptı. Dilekçelerin birer örneği CHP Genel Başkanlığı’na, Genel Sekreterliği’ne, CHP İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na, milletvekillerine ve Konak Belediyesi’ne de gönderilecek.

“Bu sese kulak verin”

Grup adına basın açıklamasını okuyan Melikşah Goher, kampanyaya destek veren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’a teşekkür etti. Diğer milletvekillerinden de aynı tutumu görmek istediklerini belirten Goher, “Her şey gözleri önünde gerçekleşen, kimi zaman yüz yüze, kimi zaman resmi yazılarla başvurmamıza rağmen sorumluluklarını yerine getirme konusunda en ufak bir girişimlerini görmediğimiz hatta zaman zaman konuya gerekli ilgiyi göstermek, ayrıntısıyla durumu incelemek yerine, Büyükşehir’in Pakistan Pavyonu’nda karanlık bir odaya yerleştirdiği ışık şovlarıyla sunduğu bir maket ve bir reklam videosu izleyip hemen ardından, böylesi hukuki ve teknik incelikleri bulunan konularda sorumluluk bilincinden uzak beyanatlar veren nice CHP’li sorumlu gördük. Kültürpark Projesi konusundaki bu tutum, Folkart Basmane Gökdelenleri konusunda yerini ürkütücü bir sessizliğe bıraktı. Bu sessizliği geçtiğimiz Pazar günü masamıza gelerek her iki dilekçemize de imza veren İzmir Milletvekilimiz Sayın Musa Çam bozmuştur. Halkın sesine kulak verdiği için teşekkür ediyor, diğer milletvekillerimize de buradan çağrımızı yeniliyoruz: bu sese kulak verin” dedi.

CHP’li belediye başkanlarına seslendi

Projenin akıbetinin İzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararına göre şekilleneceğini ifade eden Goher, projeye destek veren CHP’li belediye başkanlarını eleştirdi. Goher, “Büyükşehir Belediyesi’nin bir, Konak Belediyesi’nin de bir temsilcisi ve birer oy hakları vardır. Konak Belediye Başkanı Sayın Sema Pekdaş’tan beklediğimiz açıklama bir türlü gelmezken, çoğunun konu hakkındaki bilgisi Pakistan Pavyonu’nun loşluğunda gördüklerinden ötede olmayan birçok ilçe belediye başkanı, 20 halk temsilcisi adına yarım saatlik bilgilenmenin ardından önceden hazırlanmış basılı bir metinle projeye destek vermiştir. Sayın Pekdaş, ne zaman halkın sesine kulak verip Koruma Kurulu’nda oyunuzun “Hayır” olacağını açıklayacaksınız? Kültürpark Projesi’ne destek açıklayan bir diğer başkan, Bornova Belediye Başkanı Sayın Olgun Atila olmuş ancak verdiği desteği yeterli görmeyip Platformumuz bileşeni Şehir Plancıları Odası’nın İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer’in mücadelesine görev yerini değiştirerek karşılık vermiştir. Sorduğumuz sorulara şimdiye dek aldığımız yanıtlar ne bizi, ne de kamuoyunu ikna etmenin yanından geçmediğinden kendisine başka sorumuz yoktur” diye konuştu.

Bu suça nasıl göz yumuyorsunuz?

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı’nın platform bileşenlerinden EGEÇEP Derneği’ne 22 Şubat 2016’da gönderdiği yazıda, ‘Estetik bir çevre yaratma ve kültürel varlıkları koruma öncelikleri, doğa haklarının temel haklar sisteminin bütünlüğü içinde değerlendirmesi gerektiğine inanıyoruz’ şeklinde ifadelere yer verdiğini aktaran Goher, “Şimdi geldiğimiz noktada Sayın Zeynep Altıok Akatlı’ya soruyoruz, ilke ve değerlerinizi bu açıklıkta ortaya koyduktan sonra, demokratik kitle örgütlerinin ve halkın kent içinde son ağaçlandırılabilir alan olan Kültürpark’taki talepleri ve önerilerine karşı ‘Ben sanattan yanayım, sanat, kültür merkezini destekliyorum’ açıklamanızla ağaçlandırma yerine 35 bin m2 dev yapıdan yana durmanızı nasıl açıklayabiliyorsunuz? CHP Genel Sekreteri Sayın Kamil Okyay Sındır, bir İzmir Milletvekili ve EGEÇEP Derneği’nin bir kurucusu olarak bu kent suçlarına, doğa tahribatına nasıl göz yumuyor, duyarsız kalabiliyorsunuz?” diye sordu.

Kılıçdaroğluna sordu: içinize siniyor mu?

Açıklamanın devamında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir holdingin özel binasında hizmet vermesi içinize siniyor mu?” diye soran Goher, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, siz de bir İzmir Milletvekilisiniz. Ağaç kesimi olmasın diye patlak veren Gezi Direnişi’nde verdiğiniz desteği, gösterdiğiniz duyarlılığı biliyoruz. Partinizin İzmir Büyükşehir Belediyesi iktidarındaki eylemlerinde, ilkeleriniz ve temel değerlerinizle bir çelişki görmüyor musunuz? Kamuoyunun bizim kanalımızla Büyükşehir Belediyesi’ne ve dolayısıyla size yönlendirdiği sorular bu tespiti desteklemektedir. Hepsi bir yana, ‘sosyal belediyecilik’ konusu ile ilgili soru çok düşündürücüdür. Hava kirliliğinde kritik seviyedeki İzmir kent merkezinde 35 bin m2 ağaçlandırma istemek, kamu adına en haklı istekken başka yerlere de yapılabilecek binayı kabul etmemizi, bunca mücadeleye karşı her sözünün başı ‘katılımcılık’ olan Belediyenizin öneri ve şikayetlerimize kulaklarını tıkamasını ilkelerinize gerçekten uygun mu görüyorsunuz?” dedi.

 

 
ÇED yeterli bulundu
 
Yelken'de Kupa Heyecanı Devam Ediyor...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Borsa, geleceğe yatırım yapacak
İzmir Ticaret Borsası gelecek kuşaklara yaşamın kaynağı olan toprağı tanıtacak.
Paterson gerçeği
Tarihi köşkün yarıdan fazlası orijinal değil “eklenti”
Kordon'a “tente” uyarısı
Kordon Yönetmeliği'ne uymayan tenteler için verilen yasal süre sona erdi. ...
 
İzmir’in “doğaya saygı” planı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin geleceğine yön verecek “1/25000 Ölçekli ...
Konak Tramvayı için yoğun tempo
İzmir Büyükşehir Belediyesi, okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte ...
Denizcilerden Mavi Körfez 3'e teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayında hizmete girmesi planlanan ...
 
Turizm düştü, rehberler ‘Call Center’ oldu
İzmir Turist Rehberleri Odası Başkanı Nebil Altınel, sezonun kötü gitmesini ...
Körfez’e güvence olacak...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Mavi Körfez 3” adı verilen yeni deniz ...
Referandum Öncesi Muhtarları Dinlediler
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı'nın referandum öncesi ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
KAVAL SESİ DELER GECENİN SESSİZLİĞİNİ
Esat Erçetingöz
Esat Erçetingöz
Tarihi Şükran Otel artık yok!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
BİZ KİMİZ?
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri