Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 12:47

Kavasoğullar'ından sert açıklama!

CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğular'ı Ak Parti İlçe Başkanı Yeliz Karataş'ın Çeşme Belediyesi ile ilgili yaptığı açıklamaya sert cevap verdi.

Kavasoğullar ından sert açıklama!

Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğlullar AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Yeliz Karataş’ın belediye varlıklarının satılması ve bütçe ile ilgili iddialarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu.

 

“Dün AKP Çeşme İlçe Başkanının yapmış olduğu gerçeklerle uzaktan yakından alakası olmayan, bütçe yönetimi ve mali yönetim bilgisinden uzak ülke gerçeklerinin farkında olmayan açıklamalarını şaşkınlıkla ve tebessümle izledim. Kamuoyunun bilgilenmesi ve partimizin Çeşme’deki başarısının anlaşılması açısından bu açıklamayı yapmayı bir görev biliyorum.

Öncelikle; kredi kullanımı nakit yönetimi açısından önemli bir araçtır. Pandemi döneminde ekonomide olabilecek belirsizliklere karşı önlem olarak kullanılmıştır. Başta kurumun itibarı açısından mal, hizmet alımı ödemelerinin aksamaması için bir önlemdir. Kredi itibarımızın yüksek olması nedeniyle yıllık yaklaşık yüzde 10 maliyetle kredi alınmış, basiretli ve gerçekçi, dengeli bir yönetimle bu krediye ihtiyaç da olmamıştır. Pandemi döneminde belediyemizin göstermiş olduğu üstün gayret ve özverili çalışmaların takdirini kıymetli Çeşmeli hemşerilerime bırakıyorum.

Bugüne kadar belediyemizin 3 adet taşınmazı satılmış olup, 1 adet taşınmazdaki çekişmeli durum nedeni ile piyasa değerinin altında satın alınmış ve rayiç değerinde satılarak Çeşmelilerin hakkı korunmuştur. Mali yapısı güçlü bir belediyemizin olması, bu tür durumlarda çare üretilerek, hepimizin malını koruyan bir yönetim anlayışını görmekten CHP Çeşme İlçe Başkanı olarak gurur duymaktayım.

Ayrıca Belediye şirketlerimize devredilen taşınmazlar ve nakdi sermaye artışı konusundaki iddialar da diğer konularda olduğu gibi gerçeği yansıtmamaktadır.

Atıl durumda olan belediye şirketlerimizin sermaye yapıları güçlendirilerek, Çeşme halkı için önemli bir istihdam kaynağı oluşturulmuş ve halkın uygun fiyatlarla tesislerimizden faydalanması sağlanmıştır. Ayrıca AKP İlçe Başkanına hatırlatmak isterim ki bu şirketlerde yüzlerce Çeşmeli gencimize istihdam sağlanmış, ülke gerçeklerinin malum olduğu bir ortamda bu sayede gençlerimiz önemli bir ekmek kapısına sahip olarak umutlarını geleceğe taşımıştır. Kendisine buradan ülkedeki genç işsizlik rakamlarına dikkatle bakmasını tavsiye ediyorum.

Bugüne kadar ALATAŞ A.Ş.’ne 10 adet taşınmaz, ÇEŞTUR’a ise 27 adet taşınmazın devri gerçekleştirilmiştir.

Nakit olarak aktarılan tutar net 8.474.063.33 TL’dir.

Basın bültenindeki yanlış bilgilerden biri de belediye şirketimizin kamusal denetimi olmadığıdır. Kendisini bilgilendirmek isterim Belediye şirketleri Sayıştaş denetimine tabidir. Kredi kullanımı şirket nakit yönetimi araçlarından biri olup sürdürülebilir ve karşılığı olması yeterlidir.

Malumları olduğu üzere, 696 sayılı kararname ile kamuda taşeron çalıştırılması yasaklanmış olduğundan belediyemizde çalışacak personelin işe alımı bu kanun gereği belediye şirketi üzerinden yapılmaktadır.

Ayrıca ÇEŞTUR şirketinin bir sonraki aya sarkan hiç bir ödemesi olmamıştır. Pandemi ve ekonomik krize rağmen çalışanlarımızın hiçbir maaş ve mesai ödemesi aksatılmamıştır.

Belediyemizin 166 milyon TL giderinin yüzde 30’nu danışmanlık gideri olarak ifade etmek bütçe cehaletinin de ötesinde iş bilmezliğinin ve kamu yönetim anlayışı konusunda ne kadar bilgisiz olunduğunun da göstergesidir.

Bütçe kalemleri dikkatli incelediğinde müşavir firma ve kişilere ödeme başlığında yer alan 41 Milyon TL’lik ödemenin bu danışmanlık hizmet alımı için değil, belediye şirketinden hizmet alımı yapılan Temizlik, Fen İşleri ve Park Bahçe işlerinde çalışan personele yapılan ödemenin karşılığı olduğu açıkça görülecektir.

Derneklere aktarıldığı iddia edilen 9 milyon 280 binin detaylarına bakıldığında artık bunun cehaletinde ötesinde bir yalan ve saptırma olduğu açıkça görülecektir.

Yukarıda da belirttiğim gibi, söz konusu tutarın yaklaşık 8,5 milyon TL’si sermaye olarak belediye şirketine aktarılmış, kalan tutar ise, Belediyeler Birliği, İzmir Kalkınma Ajansı ve Spor Kulüplerimize bütçe transferi yapılmıştır. İlçemizin güzide kulüplerine yapılan bu küçük yardımı bile siyasete alet etmek büyük bir çaresizliğin dışa vurumudur.

Açıklamalarda da görüleceği üzere metnin tamamında yer alan iddialar mesnetsiz, bilgisiz ve kötü niyetle kaleme alınmış, yanlış ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir.

Göreve geldiği ilk günden bu yana büyük bir özveri ile çalışan ve başarısı gün gibi ortada olan, iyi günde kötü günde hemşerilerimizle omuz omuza mücadele eden Çeşme Belediye başkanımız M. Ekrem Oran’a ve tüm çalışan emekçi kardeşlerime bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum."

Kamuoyuna saygı ile duyrulur.

 

Etiketler:
 
Çeşme'de sezon öncesi hazırlık toplantısı.
 
Çeşme Emekli-Sen'de Bayrak değişimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizcilik İşletmeleri yönetiminde denizci yok!
Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ)’nin 7 kişiden oluşan yönetim kurulunda ...
"Lütfen verdiğiniz sözü tutun."
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz koruma ...
CHP’den ‘gıda krizi’ için Meclis Araştırma Komisyonu talebi:
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ‘gıda krizi’ uyarısı yaptı, biyolojik ...
 
CHP’li Sertel’den esnaf odası ziyaretleri
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’deki esnaf odalarını ziyaret ...
"İstedikleri gibi at oynatıyorlar!"
Türkiye Varlık Fonu tarafından 2020 yılı Ağustos ayında Sisal-Şans ortak ...
MHP'den 'Adım adım 2023' toplantısı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2023 seçimleri öncesinde partinin ...
 
TKP’nin M. Vekili aday adayları belirlendi.
Türkiye Komünist Partisi (TKP), yaklaşmakta olan Parlamento seçimlerinde ...
Zamlı Vakıf malları meclis gündeminde
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kemeraltı esnafının girdiği ekonomik ...
'Büyük Örgüt Buluşması! Antalya'da
CHP, 24-25 Mart'ta "İktidara Hazırız" sloganıyla Antalya'da tüm örgütün katılımı ile kampa girecek.
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri