Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>POLİTİKA
12 Mayıs 2022 Perşembe - 12:10

Denizcilik İşletmeleri yönetiminde denizci yok!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ)’nin 7 kişiden oluşan yönetim kurulunda yalnızca bir kişi denizcilik ile ilgili bölümden mezun.

Denizcilik İşletmeleri yönetiminde denizci yok!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri tarafından özelleştirilen limanlarda TDİ’yi temsilen görevlendirilen yönetim kurulu üyeliklerinde de aynı durum söz konusu. Özelleştirilen limanlara TDİ’yi temsilen atanan yönetim kurulu üyelerinin arasında modacı, eski AKP milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı çalışanları gibi denizcilikle ilgisi bulunmayan isimler var.

Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Soran’ın İlahiyat Fakültesi olduğu TDİ’de, tarihçi ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Uğur Ünal, Maliyeci Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Arabacı, Kamu yönetimi mezunu Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Başkan Yardımcısı Ahmet Yener, İşletme Bölümü mezunu Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkan Vekili Akif Akşam ile açıköğretim sağlık kurumları işletmeciliği mezunu, butik işletmecisi Nüket Özer yönetim kurulu üyesi olarak görev alıyor.

DENİZİ DENİZE GİRMEKLE BİLİYORLAR

TDİ’nin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Üst Komisyonu toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nde yaşanan yönetimsizliği açıkladı. TDİ ve özelleştirilen limanların yönetimindeki isimlerin denizi sadece denize girmekle bildiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“Yıllardır genel müdür yardımcısı olarak görev gören bir kişiye teslim edilmiş denizcilik işletmeleri var. Ama denizcilik işletmelerinin yönetim kurulu üyelerini tek tek incelediğimizde içlerinden yalnızca birinin denizcilikle ilgisi olduğunu ve denizcilik konusunda üst düzey çalışmalar yaptığına tanık olduk. Yönetim kurulu başkanı ilahiyat fakültesi mezunu. Yönetim kurulu üyelerinden biri tarih profesörü. 3. Selim Devri Islahat Çabaları tezini yazmış biri. Bir diğer yönetim kurulu üyesi siyasal bilgiler fakültesi maliye bölümü mezunu. Bir diğeri kamu yönetiminden mezun olmuş. Bir diğer üye siyasal bilgiler işletme bölümünden mezun olmuş. Bir diğer yönetim kurulu üyesi ise butik işleten bir hanımefendi. Toplamda 7 kişilik yönetim kurulunda yalnızca bir kişi denizcilikle ilgili bölümden mezun olmuş.”

MODACI, ESKİ VEKİLLER, CUMHURBAŞKANLIĞI ÇALIŞANLARI…

Özelleştirilen 11 limanın yönetim kurulu üyeliklerine Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ni temsilen atanan isimlerin arasında da bir kişi dahi denizci bulunmadığını ifade eden Sertel, şu bilgileri verdi:

“Park Denizcilik ve Hopa Liman İşletmeleri yönetimine 26. Dönem AKP Milletvekili Necip Kalkan, Giresunport Liman İşletmeciliği yönetimine Hazine ve Maliye Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Vekili Ali Mercan Aydın, Si Port Sinop Liman İşletmesi yönetimine iş adamı AKP Meclis Üyesi Haşım Taşkıran, Riport Rize Limanı İşletmesi yönetimine Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Ortadoğu Antalya Liman İşletmesi yönetimine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Hukuk Müşaviri Mehmet Kılcı, Alidaş Alanya Liman İşletmesi yönetimine stilist, modacı Esma Beki, Marmaris Liman İşletmesi yönetimine Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Aydın, Ulusoy Çeşme Liman İşletmesi yönetimine Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yasin Yıldız, Ege liman İşletmeleri yönetimine Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı Recep Çevik, Trabzon Liman İşletmesi yönetimine 26. Dönem AKP Milletvekili Hüseyin Özbakır ve Dikili Liman İşletmesi yönetimine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Proje Grup Başkanı Mehmet Kara atanmış. Bu isimlerin hiçbirinin denizle denizcilikle ilgisi yok. ama Türkiye Denizcilik İşletmelerini temsilen özelleştirilen bu limanlarda görev görüyorlar.”

YILDA 100 BİN LİRA ALIYORLAR

Özelleştirilen limanların yönetimine atanan isimlerin yılda 100 bin lira aldıklarını açıklayan Atila Sertel, “Her biri 100’e bin lirayı ceplerine koyuyorlar, yol ve harcırah ücreti alıyorlar. Çok güzel bir yaşam sürüyorlar. Doğrusu her işin ehline ve liyakat esasına göre verilmesi gerekirken denizcilikle hiçbir ilgisi olmayanların Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ni temsilen bu görevlere getirilmesini kamuoyunun takdirine ve onların vicdanına bırakıyorum” diye konuştu.

Etiketler:
 
Gençlik ATA'sı için koştu
 
“Onlar bizim kahramanlarımız!”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Lütfen verdiğiniz sözü tutun."
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz koruma ...
CHP’den ‘gıda krizi’ için Meclis Araştırma Komisyonu talebi:
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ‘gıda krizi’ uyarısı yaptı, biyolojik ...
CHP’li Sertel’den esnaf odası ziyaretleri
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’deki esnaf odalarını ziyaret ...
 
"İstedikleri gibi at oynatıyorlar!"
Türkiye Varlık Fonu tarafından 2020 yılı Ağustos ayında Sisal-Şans ortak ...
MHP'den 'Adım adım 2023' toplantısı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2023 seçimleri öncesinde partinin ...
TKP’nin M. Vekili aday adayları belirlendi.
Türkiye Komünist Partisi (TKP), yaklaşmakta olan Parlamento seçimlerinde ...
 
Zamlı Vakıf malları meclis gündeminde
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kemeraltı esnafının girdiği ekonomik ...
'Büyük Örgüt Buluşması! Antalya'da
CHP, 24-25 Mart'ta "İktidara Hazırız" sloganıyla Antalya'da tüm örgütün katılımı ile kampa girecek.
'Abdülhamit sansüründen beter bir olay'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Karaburun ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri