Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
23 Nisan 2019 Salı - 17:30

Karnaval gibi Çocuk Şenliği

Çeşme Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla, Çeşme Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen 5. Çocuk Şenliği, animatörlerin de katkısıyla karnaval havasında geçti.

Karnaval gibi Çocuk Şenliği

Sivil Toplum Kuruluşları'nın ve turistik otellerin de destek verdiği, İlhan Organizasyon tarafından organize edilen 5. Çocuk Şenliği, Çeşme Amfi Tiyatro'da gerçekleştirildi. Ana sınıfları, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ve öğrenci velilerinin doldurduğu amfi tiyatro, çeşitli masal kahramanlarının kıyafetlerini giyen animatörlerin de renk katmasıyla karnaval alanına döndü. Aileler, animatörlerle ile birlikte çocuklarının fotoğraflarını çekerek, çocuklarının sevinçli anlarını ölümsüzleştirdiler. 

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, 5. Çocuk Şenliği'ne, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları ve CHP Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere ile birlikte katıldı. 

Başkan Oran, şenlik alanında ailelerin ve çocukların sevgi gösterisi ile karşılanırken, çok sayıda aile, Başkan Oran ile birlikte çocuklarının hatıra fotoğraflarını çektiler. 

"Çeşmeliler'in Şehr-i Emin'i olmam, benim için büyük onur"

Şenliğin açılışında bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Oran, konuşmasına "Cumhuriyet'in teminatı çocuklar ve Atatürk devrimlerinin yılmaz bekçisi sevgili Çeşmeliler" diye başlayarak, "Bu amfi tiyatronun ilk yapıldığı 22-23 yıl önce, genç bir delikanlı olarak, Çeşme Festivali'nin gönüllü rehberiydim. Ne kadar büyük bir onur ki, yeryüzündeki cennet Çeşme'de, Belediye Başkanı olarak, siz güzel Çeşmeliler'in Şehr-i Emin'i olarak, sizlerin karşısındayım. Bu benim için hayatımın en büyük onuru. Hepinize minnettarım" şeklinde konuştu. 

"Milli Bayramlarımız'ı daha büyük heyecanla kutlamaya devam edeceğiz" 

Çeşme Belediyesi'nin dün olduğu gibi, bugün de, artan, daha büyük bir coşkuyla, Milli Bayramlar'ı, kutladığını vurgulayan Başkan Oran, "Milli Bayramlarımız'ı daha büyük heyecanla kutlamaya devam edeceğiz. Varlığımızın temeli, Büyük Önder, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bugün ve daima, minnetle, gururla anmaya devam edeceğiz. Bizler, Cumhuriyet'in çocukları, Atamız'ın evlatları, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasını, her daim savunmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

"23 Nisan, tarihimizin dönüm noktalarından biridir"

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal da yaptığı konuşmada, "Dünyada, çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir. 23 Nisan, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milletimiz egemenliğini, yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır. Bu nedenle egemenliğimiz, ulusal varlığımızın başında gelir. Günümüz büyükleri, sonraki kuşaklara, daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak umuduyla, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun" dedi. 

"Her geçen yıl daha büyük coşkuyla kutluyoruz"

Çeşme Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Suzan Çırağ da yaptığı konuşmada, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, her geçen yıl daha büyük bir coşkuyla kutlayarak bugünlere geldik. 99. yılını kutladığımız bu anlamlı günü, siz çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına, minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. İlçemizde bu yıl beşincisini gerçekleştirdiğimiz Çocuk Şenliği için bizlere büyük katkı sağlayan Çeşme Belediye Başkanımız Ekrem Oran ve ekibine teşekkür ediyoruz. Aydınlık bir Türkiye'de yaşamınızı dilerken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nızı, en içten dileklerimle kutluyorum" diye belirtti. 

Açılış konuşmalarının ardından, çeşitli ana sınıfları, ilkokul ve ortaokul öğrencileri, gösteriler sundular. Şenlik alanında animatörler, yüz boyaları ile çocukların yüzlerini boyarken, çocuklara, patlamış mısır, macun ve pamuk şeker ikram edildi. 

Başkan Oran da Atatürk'e mesaj yazdı

Şenlik alanının en anlamlı köşesi ise, "Atatürk'e Mesajlar" köşesi oldu. Şenlik alanına gelen çocuklar ve aileleri, özel defterlere, Atatürk'e olan mesajlarını yazdılar. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Mehmet Bilgiç ve Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal da Atatürk'e mesaj yazdı. Belediye Başkanı Oran, deftere yazdığı mesajında, "Büyük Atatürk, Cumhuriyet'i emanet ettiğiniz gençlik, dimdik ayakta ve devrimlerinin ışığında görevdedir. Rahat uyu" dedi.  5. Çocuk Şenliği, günün geç saatlerine kadar devam etti. 

 
23 Nisan Çeşme'de coşkuyla kutlandı
 
Trafik kurallarını ihlal eden daha fazla ödeyecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
23 Nisan Çeşme'de coşkuyla kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yıldönümü, Çeşme'de coşkuyla kutlandı.
Çeşme’de Su Kesintisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çeşme’de sürdürdüğü ikinci etap içme suyu ...
Sahil Güvenlik Botu 23 Nisan'da ziyarete açık
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, TCSG-30 Sahil Güvenlik ...
 
Başkan Oran, "Çarşıda da, pazarda da hep yanınızda olacağım"
Hafta sonunda Alaçatı ve Çeşme pazarlarını ziyaret eden Çeşme Belediye ...
23 Nisan Çeşme'de coşkuyla kutlanacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yıldönümü, Çeşme'de törenlerle kutlanacak.
Kadınlardan Başkan Oran'a sevgi gösterisi
Çeşmeli kadınlar, CHP Çeşme Kadın Kolları'nın düzenlediği dayanışma kahvaltısında ...
 
Yola fırlayan köpeğe çarpan motorlu sürücü hayatını kaybetti
Çeşme Motosiklet Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Yayla, aniden ...
Alman Milletvekili, Başkan Oran'ı tebrik etti
Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Alptekin Kırcı, Çeşme ...
Çeşme 23 Nisan'ı coşkuyla kutlayacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çeşme'de, bu yıl da coşkuyla kutlanacak.
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri