Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>SPOR
22 Ağustos 2019 Perşembe - 13:28

Kadına şiddete karşı Çeşme'den Seferihisar'a yüzecekler

Altı açık su yüzücüsü, Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin desteği ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın işbirliği ile kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen ortak bir proje kapsamında Çeşme'den Seferihisar'a kadar yüzecek.

Kadına şiddete karşı Çeşme den Seferihisar a yüzecekler

Kadına Şiddete Hayır! demek için yola çıkan EGİAD ve proje ortakları, 6 yüzücü ile önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirecek. İki önemli STK ve proje ortakları, Kadına Şiddete Hayır Demek için Çeşme Marina’dan Seferihisar Marina’ya 24 saat boyunca yüzecek olan 6 sporcuyu destekleme kararı aldı.

Çeşme Marina'dan Seferihisar Marina'ya kadar yüzecekler

“Gücün ve cesaretin var ise, Kadına Değil Kendine Meydan Oku” Sloganıyla kendi alanlarında önemli başarılara imza atan ve görev yaptıkları şirketlerin üst düzey yöneticiliklerinde bulunan 3'ü erkek 6 kişilik ekip, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için 1’er saat arayla 24 saat boyunca Çeşme Marina’dan Seferihisar Marina’ya kadar yüzecek. Daha önce Türkiye ile Yunan adaları arasında, Manş Denizi ve Cebelitarık Boğazı'nda yüzen ekip üyeleri, 24 Ağustos’ta 80 km uzunluğundaki parkuru geçecekler. "Kadına değil, Kendine Meydan Oku" sloganıyla yüzecek olan ekibin başlarındaki bonelerde ise şiddet gören kadınların isimleri yazacak.

Kendi alanlarında önemli başarılara imza atan Eczacı Seda Kansuk, bir şirketin İcra Kurulu Üyesi Şadi Gödek, Makine Mühendisi Memduh Kansuk, Bilgisayar Mühendisi Uğur Doğan, Pazarlama Müdürü Senem Ülker ile İngilizce öğretmeni Ayşin Oya Bekbay'dan oluşan ekibe, dalgıçlar ile doktorlar da tekneden eşlik edecek.

Kız çocuklarına spor bursu sağlanacak

Sosyal Sorumluluk Projesine ilişkin değerlendirmede bulunan EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, 2019 yılının ilk 6 ayında 214, 2018 yılında 440 kadın öldürüldü. Kadınların yüzde 50'si ateşli silahlarla düzenlenen saldırılarda hayatlarını kaybettiğine dikkat çekerek, “Hayati risk nedeniyle koruma talep eden kadın sayısının da ürkütücü boyutlara ulaştığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı kayıtlarına göre, geçtiğimiz yıl günde 358 kadının, şiddet gördüğü gerekçesiyle, kolluk kuvvetlerine başvurduğu Türkiye’de, 41 bin 955 kadın hakkında “Geçici Koruma Altına Alma” kararı verildi. Bu rakamlar Türkiye’de günde 115, her 1 saatte ise 5 kadının ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor” dedi. Bu projenin kadına şiddete karşı bir farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenmesinin yanısıra kız çocuklarına desteği de kapsayacağını belirten EGİAD Başkanı Aslan, sözlerin şu şekilde tamamladı: “EGİAD proje kapsamında topladığı bağışlarla, imkanı kısıtlı kız çocuklarımıza spor bursu sağlayacaktır. Her kulaç için 1 TL bağışınız yoluyla elde edilecek gelir ile EGİAD kız çocuklarımıza sporcu olma yolunda destek olacaktır. 500 kulaç bağış yapan EGİAD üyeleri 24 saatlik geçiş esnasında yüzücülerle birlikte teknede bu heyecanı paylaşabilecekler.”

Bonelerinde şiddet gören kadınları isimleri yazacak

Kadın ve erkekten oluşan 6 kişilik yüzücü ekibinin başlarındaki bonelerde, Türkiye'de şiddet gören ya da bu nedenle hayatını kaybeden kadınların isimleri yazılı olacak. Projenin mimarları yaptıkları açıklamada, “Kadın erkek eşitliğine inanıyoruz, gerçekte de olması gerektiği gibi. Dünyada şiddetin her türlüsü kötüdür ve özgürlük her canlının en doğal hakkıdır. Türkiye'nin son zamanlarda en büyük sorunlarından biri şiddet, özellikle de kadına yönelik şiddet. Buna dikkat çekmek farkındalık yaratmak için şiddete karşı yüzeceğiz. 24 Ağustos’ta denize şiddete "hayır" demek için kulaç atacağız. Bu yolculuk vereceğimiz mesaj kadar zor. “HER KULAÇ BİR MEYDAN OKUMA”. Yaklaşık 48 bin kulaç atacağımız bu yolculukta sizlerin desteği ile daha güçlü olacağız” diye konuştu.

1’er saatlik ara ile yüzecekler 

Parkur boyunca her yüzücü 1’er saatlik ara ile suya girerek yüzecek, gece boyunca yüzücülerin üzerine takılacak ufak bir ışık kaynağı ile yüzme aktivitesi kesintisiz devam edecektir Çeşme'den Seferihisar'a yüzecek olan eski milli yüzücüler Senem Ülker ile Ayşin Oya Bekbay'ın da yer aldığı ekibin, geçtiğimiz yıllarda Manş Denizi'ni geçtiği, Cebelitarık Boğazı'nda yüzdüğü öğrenildi. Ekip üyelerinden bazılarının da Türkiye kıyılarından Marmaris ile Rodos, Çeşme ile Sakız, Bodrum ile Kos, Asos ile Midilli arasında yüzdüğü öğrenildi.

Etiketler:
 
CHP’li Sertel Tarım ve Orman Bakanı’nı istifaya çağırdı
 
CHP’li Beko, Bakan’a THK yangın uçaklarını sordu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatıspor'u Malik Gençalp çalıştıracak
Soner Varhan, Alaçatıspor Kulübü Başkanı seçilmesinin ardından ilk iş ...
Yelken Festivalinin Kazananı Dostluk Oldu
Gündoğdu Rotary Kulübü Çeşme Yıldız Burnu’nda “19. Rotary Yelken Festivali” ...
Alaçatıspor'da Soner Varhan dönemi
Alaçatıspor Olağanüstü Genel Kurul toplantısında Çeşme Belediye Meclis ...
 
IC Çeşme Marina’dan Sutopu turnuvası!
Gerçekleştirdiği sosyal projeler ve sportif faaliyetlerle Türkiye’nin ...
Altay’ın efsane oyuncusu İbrahim Akın yuvada kaldı
Profesyonel futbol hayatını noktalayan Altay’ın efsane oyuncusu İbrahim ...
İzmir'in gurur tablosu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün dokuz başarılı ...
 
Alaçatı'nın rüzgarı korunmaya muhtaç çocuklar için esecek
Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) yararına, bu yıl dördüncüsü ...
Süper Amatör Lig'de gruplar belli oldu
İzmir Süper Amatör Lig 2019-2020 sezonunun Grupları yapılan kura çekimi ile belli oldu.
Rüzgarın çocukları sahnede!
Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2019 yılı Faaliyet Programı’nda yer alan ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri