Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>DUNYA
28 Eylül 2017 Perşembe - 10:59

Japonya'da İzmir tanıtıldı

İzmir’in turizm ve yatırım olanakları, Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirilen Japonya Turizm Fuarında (Tourism EXPO Japan) tanıtıldı.

Japonya da İzmir tanıtıldı

Japonya Seyahat Acenteleri Birliği (JATA), Japonya Seyahat ve Turizm Birliği (JTTA) ve Japonya Ulusal Turizm Kurumu (JNTO) tarafından, 21-24 Eylül 2017 tarihlerinde bu yıl dördüncü kez hayata geçirilen Japonya Turizm Fuarına İzmir’den İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Ticaret Odası katılım sağladı.

Fuarın halka kapalı olan ilk iki gününde Japon seyahat acenteleri, tur operatörleri, yayın kuruluşları ve diğer turizm otoriteleriyle çok sayıda birebir görüşme gerçekleştirildi ve İzmir’in turizm ve işbirliği olanakları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Fuar alanında Türkiye standının içinde yer alan İzmir bölümünde dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine İzmir tanıtımı yapıldı. Fuarın en merkezi konumlarından birinde yer alan İzmir bölümü fuar boyunca yoğun ilgi gördü. Asya ve Pasifik Bölgesinin tümüne hitap etme açısından önemli bir fuar olan JATA Turizm Fuarını bu yıl geçtiğimiz yılların hepsinden daha yüksek bir katılımla, 191.500 kişi ziyaret etti, 130 ülke ve bölgeden, 1.310 firma ve kurum ziyaret etti.

İzmir Kalkınma Ajansı Tanıtım ve Dış İlişkiler Birimi Uzmanı Çetin Haşar “İzmir’e Japonya, Kore ve diğer Asya Pasifik ülkelerinden gelen turist sayısının artırılması amacıyla bu yıl üçüncü defa yer aldığımız Japonya Turizm Fuarı, hem değişen talebi daha iyi anlamamızı hem de İzmir’in görünürlüğünü artırmamızı sağladı. Fuar süresince onlarca tur operatörü, turizm otoritesi ve medya temsilcisinin yanı sıra potansiyel yatırımcılarla görüşme fırsatı yakaladık. Japon turizmcilerin, geçtiğimiz yıllarda düşük talep nedeniyle, görece azalmış olan Türkiye ve İzmir ilgisinin bu yıl yeniden artmakta olduğunu gördük. Bu ilginin tüm bir yıl boyunca değerlendirilmesi ve Japon turistlerin İzmir’de geçirdikleri gün sayısının artırılması amacıyla Tokyo Kültür ve Turizm Müşavirliğimiz ve Japonya’nın turizm kuruluşlarıyla daha aktif işbirlikleri geliştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Genel olarak deniz-kum-güneş turizmi olarak tanımlanan kitle turizminden ziyade tarih, din, doğa ve diğer alternatif turizm olanaklarının, Japon turistler tarafından ilgi görüyor olması, İzmir’in de Japonya pazarı için önemli bir yere sahip olmasını sağlıyor. Bu nedenle fuara, UNESCO Kültür Mirası Listesinde yer alan Efes ve Bergama'nın özellikle vurgulandığı ve İzmir’in tarihi ve kültürel kimliğini ön plana çıkaran ve Japonya’daki hedef kitleye yönelik ve Japonca olarak hazırlanan, sunum, tanıtım videoları ve diğer tanıtım materyalleriyle katılım sağlandı.

Bu yıl fuar kapsamında ilk defa oluşturulan ve tüm Avrupa’dan 20 seyahat rotasının posterlerinin sergilendiği Avrupa Meydanı’nda İzmir’in de tanıtımı yapıldı. Japon Seyahat Acenteleri Birliği ve Japon Yurtdışı Seyahat Konseyi Avrupa Çalışma Grubu ve Büyükelçiliklerin katılımıyla oluşturulan jüri, Türkiye’den İzmir Zeytin Rotasının sergilenmesini kararlaştırdı.

Fuar süresince Japonya Seyahat Acenteleri Birliği (JATA) ve Japonya Seyahat ve Turizm Birliği (JTTA) ile de görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmelerde, İzmir, İstanbul ve Kapadokya bölgelerini kapsayan, JATA yetkilileri ve Japon Seyahat Acentelerine yönelik bir ziyaret programı oluşturulması kararlaştırıldı.

Ayrıca, Japonya’da faaliyet gösteren, Türkler ve Japonlar tarafından kurulmuş firmaların üye olduğu Japon Türk Dostluk ve Ticaret Derneği ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Dernek üyesi firmalara, İzmir’in yatırım olanakları hakkında da bilgilendirme yapıldı. Geniş katılımlı yatırım tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla görüşmeler devam ediyor.

 
Akkalay: “MTV zammı sektöre darbe vurur”
 
Konak’ta ‘Bi Dünya Ses’ yankılandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rapor kabul edildi
Avrupa Parlamentosu'nda dün görüşülen Türkiye Raporu bugün oylandı.
Sakız'daki toplantıda mülteciler ve göç sorunları tartışıldı
Başkan Sibel Uyar, Suriyeli kadın ve çocukların Ege'deki dramını anlatarak Avrupa'ya seslendi.
Ölümden döndü!
Yunanistan eski Başbakanı Papademos’a kendi aracında bir saldırı gerçekleştirildi.
 
Kardiyoloji'nin kalbi Çeşme'de attı
13. Uluslararası Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler ...
Sakız Adası'nda Karnaval kutlamaları
Yunanistan'da geleneksel olarak kutlanan Apokries Mostra Karnavalı renkli görüntülere sahne oldu.
"Mülteci sorunu, kalıcı barışla çözümlenebilir"
Viyana'da düzenlenen 'Uluslararası Belediye Başkanları Konferansı'na katılan ...
 
Viyana'da "Mülteci Çocuklar Konferansı" düzenleniyor
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, dünyanın merakla beklediği ve ana ...
Dünya'dan tepki yağıyor...
2017'nin ilk saatlerinde İstanbul'da yaşanan terör saldırısına tepki yağıyor.
Putin'den Reina mesajı
Rusya lideri Putin, Cumhurbaşkanı Rcep Tayyp Erdoğan'a İstanbul'da yaşanan ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
BU DÜNYADAN BİR "ÇİÇEK ARİF" GEÇTİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
GÜNEŞ HERGÜN DOĞAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
İŞTE TÜRKİYE İTTİFAKI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Çeşme’de yerel seçim yarışı kıran kırana devam ediyor.
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri