Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
12 Haziran 2018 Salı - 06:03

İzmirli gençler İzmir için yarışacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuruluşunun 150. yılı nedeniyle sadece "İzmirli gençlerin" katılacağı bir yarışma düzenledi. “İzmir’in 150 Yıllık Yerel Tarihine Genç Bakış” adlı yarışma hem yazılı ve sözlü hem de işitsel ve görsel alanlardaki eserleri kapsıyor.

İzmirli gençler İzmir için yarışacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in 150 yıllık tarihine ışık tutan bir yarışma düzenliyor. “İzmir’in 150 Yıllık Yerel Tarihine Genç Bakış” isimli yarışma, genç kuşakların İzmir’in tarihine olan ilgisini arttırmak, gençlerin bakış açılarıyla İzmir tarihini oluşturan çeşitli olgu ve olayların yorumlanmasını sağlamak, bugüne kadar bilinmeyen yeni bilgilerin ortaya çıkması için platform oluşturmak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile gençler arasında kültürel bağlantılar kurmayı amaçlıyor. Çeşitli kategorilerde üretilecek eserlerle gerçekleştirilecek yarışma, 14-18 ve 19-24 yaş aralığındaki İzmirli (doğum yeri veya ikamet yeri olarak) tüm gençlerin katılımına açık olacak. Yarışmaya son başvuru tarihi 1 Ekim 2018.

Kent belleğine katkı

Yarışmada yerel tarih ayrıntılarının konu alınması ve eserlerin özgün olması esas alınıyor. Bugüne kadar bilinmeyen, ele alınmamış bir konunun ele alınması ve yeni bir bilginin ortaya çıkması amaçlanıyor. Katılımcılar çalışmalarını mekan, olay, kamu hizmetleri, kurum, sektör, meslek ve yakın çevre (mahalle, semt, sokak) tarihi gibi konular üzerine de yapabilirler; aile öyküleri, göç hikayeleri, kent ya da toplum yaşamına dokunan bir kişinin tarihi, kentlilerin günlük hayatlarında önemli yer tutan unsurların tarihi gibi küçük ölçekli konularla da ilgilenebilirler. Yarışmayla elde edilmesi düşünülen sonuçlardan birisi de mikro tari h çalışmalarıyla kent belleğine katkı yapmak, ayrıntıların tarihini keşfetmek, parçalı tarih anlatılarıyla İzmir’in tarihini zenginleştirmek olduğu için, önceden çalışılmamış özgün konuların ele alınması amaçlanıyor. Yarışmaya yazılı, sözlü, işitsel, görsel alanlarda üretilecek yaratıcı, özgün eserlerle katılınabilir.

Bu yarışma kaçmaz

Yarışmada, her iki kategori için 1 Başarı Ödülü ve 5 Mansiyon Ödülü olmak üzere 6’şar ödül verilecek.1. Kategori: 14-18 yaş grubu birincilik ödülü 8.000 TL, mansiyon ödülleri (5 eser): 2.000 TL olacak. 2. Kategori: 19-24 yaş grubu birincilik ödülü 10.000 TL, mansiyon ödülleri (5 eser): 2.500 TL olacak. Yarışmaya katılacak olan yarışmacılarhttp://izmirintarihinisenyaz.izmir.bel.tr/&nbs p; adresinden daha detaylı bilgi edinebilir.

Seçici Kurul Üyeleri

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İzmir’in 150 Yıllık Yerel Tarihine Genç Bakış” yarışmasının jürisi şu isimlerden oluşuyor: Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Yrd. Doç. Dr. Erkan Serçe, yazar Gökhan Akçura, Yaşar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Prof. Dr. Gülseren Şendur Atabek, Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Bilimleri Bölümü Prof. Dr. Fırat Kutluk, Yaşar Üniversitesi/Grafik Tasarım Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahyaoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Resim Bölümü Prof. Dr. Mümtaz Sağlam, Dokuz Eylül Üniversitesi Grafik Böl&uum l;mü Öğr. Gör. Ömer Durmaz, Yazar, ODTÜ Tarih Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uygur Kocabaşoğlu, Yaşar Üniversitesi Radyo, Televizyon, Sinema Bölümü Öğr. Gör. Tahir Ün ve Yazar, Eleştirmen Vecdi Sayar.

İzmir Belediyesi 1868'de kuruldu

İzmir, tarih boyunca önemli bir merkez olmasının yanı sıra çok kültürlü sosyal dokusuyla, ülkemizdeki belediye örgütlenmesinin ilk olarak başlatıldığı kentlerden oldu. İzmir Belediyesi, kurulduğu 1868 yılından itibaren kentteki önemli dönüşümlere öncülük etti, kent yaşamının gerektirdiği her türlü kamusal hizmeti üretmek için çalıştı. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra, bir yangın yerine dönüşen İzmir’in imarı ve yeniden yapılanması İzmir Belediyesi’nin çalışmalarıyla gerçekleşti. İzmir’in tarihiyle, İzmir Belediyesi’nin tarihi 150 yıl boyunca iç içe geçti. Bu tarihsel misyona uygun olarak, İzmir B üyükşehir Belediyesi bugün de kente öncülük etmekte, İzmir’i geleceğe hazırlamakta.

 
Büyükşehir'den "Bayram hediyesi"
 
Çarşamba açılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den "Bayram hediyesi"
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 23 bin 139 ailenin banka hesabına ...
Büyükşehir’den “milyarlık” yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar liralık F. Altay-Narlıdere metro ...
Büyükşehir'den "Mahallemiz tertemiz" hizmeti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçenin ana yol, meydan ve bulvarlarında ...
 
İzmir Metropoliti’nin isim günü şerefine özel resepsiyon
Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, İzmir Metropoliti Bartholomeos’un ...
Çeşme'de satılık konut fiyatlarında düşüş, kiralıkta artış
Çeşme'de son altı aylık sürede satılık konut fiyatlarında yüzde 9 düşüş ...
Dev yatırım yola çıkıyor
F.Altay-Narlıdere Kaymakamlık arası metro hattının yapımını, 1 milyar ...
 
Otoyolda 2 hektar makilik alan yandı
Çeşme İzmir Otoyolu'nun Zeytinler yakınından çıkan yangında, yaklaşık 2 hektarlık alan yandı.
Toptan cevap
Başkan Aziz Kocaoğlu, genel seçimi yerel seçim havasına sokarak sürekli ...
Güzelbahçe vapuru yolcularına "güzel haber"
İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz taşımacılığındaki yeni rotası Güzelbahçe’de ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri