Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
9 Eylül 2018 Pazar - 14:47

İzmir'in Bayramı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in kurtuluşunun 96. yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada 9 Eylül tarihinin İzmir'in bayramı olduğunu vurgulayarak, "Ne güzeldir bugün İzmir'de olmak" dedi.

İzmir in Bayramı!

İzmir'in kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene etkinliklerin ev sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi partilerin, resmi kuruluşların ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda İzmirli katıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Ne güzeldir bugün İzmir'de olmak" sözleriyle başladığı konuşmasında 9 Eylül'ün Türk tarihi açısından önemine dikkat çekti.

Bugün İzmir'in bayramı

1213 günlük işgalin sonlandırıldığı; Anadolu'nun düşman zulmünden, süngüsünden, dipçiğinden kurtarıldığı günün üzerinden neredeyse bir asır geçmesine rağmen kurtuluş heyecanını hep "ilk günkü gibi" hissettiklerini vurgulayan Başkan Kocaoğlu şunları dile getirdi:

"Bugün İzmir'in bayramı… 9 Eylül'ü sıradan bir gün olmaktan çıkaran, yalnızca kentimizdeki işgalin sonlandırılması değil.İzmir’in kurtuluşu, aynı zamanda Türkiye’nin kurtuluşu; özgürlüğümüzün dosta düşmana ilanıdır. İzmir, bağımsızlık yolundaki direniş destanımızın simge kentidir. Bizim için İzmirli olmak ve İzmir’de yaşamak çok özel bir anlam taşır. Biliriz ki, bir ülkeyi sevmek, önce yaşadığı kenti sevmekle başlar. İzmir’i sevmek, Türkiye’yi sevmektir. İzmir’imizle övünür, tarihin ve coğrafyanın bizlere armağanı olan kentimizin üstüne titreriz. Bize emanet edilmiş şehrimizi, gelecek kuşaklara, “içinde yaşamaktan mutlu olacakları” bir kent  olarak bırakmayı; tarihi, ahlaki ve vicdani bir ödev olarak görürüz. “İzmirlilik” sözde bir kavram değil, tüm değerleriyle bir kentlilik ve yurtseverlik göstergesidir. Onun i& ccedil;in, daima geçmişimizi hatırlayarak ama orada çakılıp kalmadan; birlik ve beraberliğimizi her türlü değerin üzerinde tutarak; bilimle, kültürle, eğitimle ve sanatla örnek bir toplum haline gelmek zorunda olduğumuzu asla unutmayız. Yerelde kalkınmayı kendi kaynaklarımızla gerçekleştirebilecek güçte olduğumuzu iyi biliriz. Birbirimize inanır, güveniriz."

Atatürk'ün kenti 

"Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti İzmir olarak, O'nun bize çizdiği bu rota doğrultusunda, yarınlara güvenle ve coşkuyla yürüyoruz. Bugünleri bize bahşeden, başta ulu önderimiz olmak üzere, bu vatan uğruna savaşan  cesur ve onurlu şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla, minnetle eğiliyoruz. 9 Eylül’ümüz kutlu olsun. Yaşasın İzmir; Yaşasın demokratik, çağdaş ve laik cumhuriyetimiz, Yaşasın Türkiye’miz…"

Müzik, şiir ve folklor

Başkan Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından şefliğini Uğur Sayınbatur’un yaptığı Kültür Modern Brassa Emsembe Orkestrası sahne aldı. Ayrıca orkestraya İzmir Devlet, Opera ve Balesi Çocuk Korosu da eşlik ederken, alanı dolduran İzmirliler hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı söyledi. İzmir Nevvar Salih İşgören Lisesi öğrencisi Anıl Gürel'in okuduğu şiirin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Grubu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Çocuk Dans Topluluğu sahne aldı. Üsküp halk dansları ile zeybek gösterisi seyircilerden büyük alkış aldı.

 
Linçten polis kurtardı
 
Duygu dolu anlar…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in küllerinden doğduğu gün
Bağımsızlığın simge kenti İzmir, kurtuluşunun 96. yıldönümünü yarın kutluyor. ...
Başkan Dalgıç'tan Kocadon'a geçmiş olsun ziyareti
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 38 gün hak mahrumiyeti cezası ...
İzmir'in "düğün günü"
Yarın 87. kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ...
 
İzmir Otogarı'nda sabah sürprizi
İzmir, üniversite öğrenimi için başka kentlerden gelen gençleri her yıl ...
"Krizin ilacı Atatürk ilkeleri"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Atatürk’ün bize emanet ...
9 Eylül coşkusunda geri sayım başladı
Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in 96. kurtuluş yıldönümünü birbirinden renkli ...
 
İzmir Limanı'nda tarama başladı
İzmir’in geleceğine yön verecek Büyük Körfez projesi kapsamında İzmir ...
İzmir’den barış şarkıları yankılandı
İzmir’de “1 Eylül Dünya Barış Günü” İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ...
Rastgele!
İzmir’deki balıkçılar, balık avı yasağının sona ermesiyle birlikte sezonu ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri