Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
22 Kasım 2019 Cuma - 07:36

İzmir’de belediyeler güçlerini birleştirdi kız öğrenciler sevindi

İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle açıldı.

İzmir’de belediyeler güçlerini birleştirdi kız öğrenciler sevindi

İzmir’in Karabağlar ilçesi, Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde yaptırılan sekiz katlı Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir törenle gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, İzmir CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı törene İzmirliler de büyük ilgi gösterdi.

“Yurt sorununu bir yılda çözeriz”

Açılış töreninde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, öğrencilerin yurt sorunun çözülememesini eleştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu, “Hesap veren bir siyaset Türkiye’nin geleceğini sağlıklı çizen bir siyasettir.  Türkiye’de 17 yılda bu sorun çözülemediyse bu sorunun ayıbı siyaset kurumuna aittir. Siyaset kurumu bu sorunu çözebilir mi? Evet çözebilir. CHP bir yılda bu sorunu çözecek” dedi. Öğrencilerle arasında geçen konuşmadan bahseden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Bir kızımız ‘Üniversiteyi bitirdiğimizde iş bulacak mıyız ?’ diye sordu. Umutsuzluğun geldiği bu nokta beni üzdü. Ona şunu söyledim bu sorunu aşman ın tek bir yolu var üretmek. Türkiye üretmeli, istihdam alanları yaratmalıyız. Kimsenin umutsuzluğa kapılmaması lazım. Genç arkadaşlarıma söylemek isterim ki Türkiye’nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur. Beraber birlikte çözeceğiz. Çünkü biz gençlerimize kızlarımıza erkeklerimize güveniyoruz.”

Vatandaşlara hesap verilmeli

Gençlere siyasetle ilgili önerilerde de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, biraz önce belediye başkanımız ‘Kıt kanaat gelirlerle güzel işler yapmaya çalışıyoruz dedi. Yetim hakkı yememek diye bir kavram vardır. Yani sizlerin ödediğiniz vergileri kamu yöneticileri harcarken sizlere hesap vermek zorundadırlar. Parayı harcayanların vatandaşlara hesap vermesi lazım” dedi.

“Yeni bir siyaset başlatıyoruz”

İster batıdan ister doğudan ister kuzeyden ister güneyden kimliği inancı ne olursa olsun yaşam tarzı ne olursa olsun herkesi kucaklayacağız diyen Kılıçdaroğlu, “Yeni bir siyaseti başlatıyoruz herkesi kucaklayan bir siyaseti başlatıyoruz. Kavgadan uzak bir siyaset, dostlukla inşa edilmiş bir siyaset, doğruları söyleyen yanlışa karşı duran yanlışa yanlışsa yılmayan kararlıkla yanlış olduğunu söyleyen bir siyaset” şeklinde konuştu.

İzmir için büyük bir kazanım

Atatürk Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nun açılış törenini bayram günü olarak niteleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yaptığı konuşmada, “Atatürk Kız Öğrenci Yurdu’muz; biri engelli olmak üzere 91 odasıyla, toplamda 274 öğrenciyi barındıracak şekilde inşa edilmiştir. Kütüphane, çalışma odası, dinlenme odası, çok amaçlı salon, spor salonu, yemekhane, revir, ziyaretçi salonu, kantin, mutfak ve sığınak gibi ortak kullanım alanları olan bu yurt; bilinçli, başarılı ve topluma faydalı gençlerimizin yetişmesine katkı sağlayacak. Karabağlar Belediyemizin, Büyükşehir Belediyemizin katkısıyla hizmete sunduğu yurdumuz, başta öğr encilerimiz olmak üzere, İzmir için büyük bir kazanım” dedi.

Bornova’ya da yurt geliyor

İzmir’in öğrenim hayatı açısından, öğrencilerin en yüksek memnuniyet duyduğu şehirler arasında ülkemizde üst sıralarda yer almasının bir gurur kaynağı olduğunu ve bu gururu büyütmek ve çok daha iyi bir düzeye çıkarmak için, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına devam edeceğini belirten Tunç Soyer, “Bornova Evka-3’te yapmayı planladığımız 800 kişilik kız öğrenci yurduyla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçlerde yapımına başlayacağımız bu yurdu da, en kısa sürede öğrencilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Vatandaşların derdine derman olacağız”

Karabağları dönüştürmeye ve geliştirmeye çalıştırdıklarını söyleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağları modern, yaşanılır ve İzmir’in yaşanılası seçkin ilçelerinden biri yapmaya kararlıyız. Bireylere değil topluma hizmet ilkesiyle bu çalışmaları yapmaya gayret ediyoruz. Sosyal belediyeciliğe önem veriyoruz bu kapsamda yaptığımız projelerden biri de bu yurt projesidir. Projelerimizi hayata geçirirken İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz güçlerimizi birleştirerek vatandaşlarımızın dertlerine derman olacağız” açıklamasını yaptı.

Etiketler:
 
Ildır'da mevsimin ilk enginarları kesildi
 
Kılıçdaroğlu’ndan Soyer’e övgü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da korkutan deprem
İzmir'in Urla ilçesinde, 3.2 şiddetinde deprem oldu. Herhangi bir olumsuzluğu ...
Ağlara takılan caretta caretta kurtarıldı
İzmir Körfezi’nde balıkçı ağlarına takılan caretta caretta, İzmir Büyükşehir ...
Karaburun’da hukuk kazandı!
İlçeyebağlı Hasseki Köyü sahilinde, doğal sit alanında olmasına ve iki ...
 
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bütçe onayı
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019 yılı Kasım Ayı Toplantısı 4. birleşiminde ...
Turuncu şenlik
İzmir'in Seferihisar ilçesinde bu yıl 20'ncisi düzenlenen Mandalina Şenliği'ne ...
11 Büyükşehir Belediyesinden Tarım Konusunda İşbirliği
11 büyükşehir belediyesinin katıldığı “Üretimin Desteklenmesi, Planlanması ...
 
"Ölümlere seyirci kalmayın"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, elektrik ...
Karaburun hukuksuz JES’e direndi ve kazandı
İzmir Valiliği’nin 16 ilçedeki 33 jeotermal enerji sahasına (JES) yönelik ...
İzmir Dünya Kültür Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak
İzmir, dünyanın kültür alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri