Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
10 Mayıs 2018 Perşembe - 10:28

İzmir Kent Konseyleri Birliği, Çeşme'de toplandı

İzmir Kent Konseyleri Birliği, Çeşme Kent Konseyi'nin konuğu olarak Çeşme'de toplandı. Toplantıda, 24 Haziran seçimlerinde, Kent Konseyleri'nin durumu ve tavrı görüşüldü.

İzmir Kent Konseyleri Birliği, Çeşme de toplandı

Çeşme Belediyesi'nin desteği ile Çeşme Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Ankara'nın Çankaya ilçesinin eski Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Kent Konseyleri Masası Sorumlusu Sevim Köz, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Başkanı Ömer Önal, İzmir Kent Konseyleri Birliği Genel Sekreteri Selman Boyacı, Birlik Sözcüsü Ekrem Güne ve Aliağa, Foça, Menemen, Karşıyaka, Bayraklı, Konak, Buca, Gaziemir, Narlıdere, Urla, Güzelbahçe, Karabağlar, Seferihisar ve Selçuk Kent Konseyleri Başkanları ve Genel Sekreterleri katıldılar. 

"Güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz"

Çakabey Kültür Merkezi'nde, 9 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal'ın açış konuşmasını yapmasıyla başladı. Toplantıya katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan Önal, "Güzel İzmir'in güzel ilçesi Çeşmemiz'de gerçekleştirilecek olan toplantımızın verimli geçmesini diliyorum. Birlikten kuvvet doğar. Böyle güzel bir oluşuma, Çeşme Kent Konseyi olarak ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyorum. Bugün burada alınacak kararlar, İzmir ilimiz ve ilçelerimizde yeni bir çığır açacaktır. Hep birlikte güzel işlere imza attık. Bundan sonra da güzel işlere imza atmaya devam edeceğimizin inancıyla, katılımlarınızdan dolayı, siz değerli arkadaşlarıma, teşekkürü bir borç biliyorum" dedi. 

Açılış konuşmasının ardından, İzmir Kent Konseyleri Birliği Sözcüsü ve Seferihisar Kent Konseyi Başkanı Ekrem Gün'ün başkanlığında, Birlik Genel Sekreteri ve Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacı ile Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal'ın katılımıyla, toplantıyı yönetecek divan kurulu oluşturuldu. 

24 Haziran seçimleri görüşüldü

Toplantı gündeminde yer alan; "24 Haziran seçimleri ile ilgili Kent Konseyleri'nin tavrı ve durumu ne olmalıdır" maddesinin görüşülmesinde, düşüncelerini belirtmek üzere davet edilen Ankara'nın Çankaya ilçesinin eski Belediye Başkanı Bülent Tanık ve CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Kent Konseyleri Masası Sorumlusu Sevim Köz, toplantıda birer konuşma yaparak, toplantıya katılanların sorularını yanıtladılar.

"Halkın oylarını alarak, baskıcı uygulamalarını radikalleştirmeye çalışıyorlar"

Çankaya eski Belediye Başkanı Bülent Tanık, konuşmasına başlarken, bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmelerle ilgili uzun bir değerlendirme yaptı. Tanık, 24 Haziran seçimleri ilgili yaptığı değerlendirmede de, önümüzdeki seçim döneminde, Türkiye'nin, barışçı bir söylemi, barışçı bir programı hayata geçirmesi gerekir ve barışı koruyacak bir anlayışın, hem Ortadoğu'da, hem Türkiye'de ve Türkiye'nin batısında, Akdeniz ve Ege coğrafyasında, Karadeniz'de, hem de dünyada savunacak bir duyarlılık ve ileri görüşlülükle yönetilecek bir yapıya kavuşulmasını, son derece önemli  buluyor ve 24 Haziran'ın da buna dönük adım atmanın imkanının bulunabileceği  bir fırsat olarak değerlendirmek gerekir. Bu erken, baskın seçime giderken, gözlediğimiz bir şey var; şu anki egemen yapı, önündeki problemleri, kendi yöntemleri ile, merkezileşmiş ve baskıcı yöntemlerle, uzun süre götüremeyeceğini fark ettiği için seçim kararı aldı, ödünler vermeye çalışıyor. Uzlaşıyla, halkın oyunu yeniden alarak, yeni yetkilenme döneminde, bu defa, daha önceki baskıcı uygulamalarını daha radikal hale getirmeye çalışıyorlar. Seçimde iktidarın değişmesinden sonra, bu iktidarın, mevcut yöntemle ve onun neden olduğu sorunlarla baş edecek bir programı da düşünen bir yapı önemli görülüyor" diye konuştu. 

"Halkımızın, aklı selimle hareket edeceğine inanıyorum"

Cumhurbaşkanlığı seçimine, herkesin kendi yapısı içerisinde seçime girmesi, kendi kampanyasını yapmasını yürütebiliyor olması, bunların ahenginin ötesinde, kilit seçimin Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu belirten Bülent Tanık, "İkinci tura kalacak bir aday üretmeyi, bu çoklu yapının, tek bir havuzda toplanmasıyla değil, hepsinin ayrı ayrı mücadele etmesiyle sağlanacak bileşkede, daha verimli ve erişilebilir bir hedef olarak görüldüğü için öyle bir yapı söz konusu. CHP'nin adayı, bir genel heyecan uyandırdığını ve aday belirleme sırasındaki karamsar havanın kırıldığını görüyoruz. Öncelikle bu yönetimin noktalanmasını sağlayacak bir değişimi elde etmeye ulaşmamız önemli. Ama gerçekten önemli olan bir başka şey de; iktidar omuzlandığı zaman, sorunların altından kalkacak bir programa, hedefe yönelişe ve bunu üretme anlayışına sahip olunmalıdır. Bu, iktidarı almanın anahtarıdır. Halkımızın sağduyusuna, kuyrukçu bir söylemle, inandığını söyleyenlerden değilim. Halkın kendi realitesi ve gerekçesi vardır. Demokrasinin temel ilkesi; herkesin eşit oy hakkına sahip olmasıdır. Yani, 'siz şu kadar okudunuz, sizin oyunuz daha kıymetlidir' argümanı doğru değildir. Akıl sağlığı yerinde olan her insan, kendi geleceği ile seçim yapma hakkına ve özelliğine sahiptir. Halkımızın önüne sağlıklı seçenekler konulduğunda, aklı selimini gündeme koyacağına ve bunun arkasında duracağına inanıyorum" şeklinde konuştu. 

"STK'ların görüşlerine önem veriyoruz"

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Kent Konseyleri Masası Sorumlusu Sevim Köz de kısa bir konuşma yaparak, "İl Başkanımız, Kent Konseyleri'nin çok önemli olduğunu, Kent Konseyleri'nden sorumlu bir birim oluşturulmasını rica etti. Biz, üç arkadaş görev aldık. Seçimle ilgili, Kent Konseyleri ile birlikte çalışmak istiyoruz. Tabi ki, Kent Konseyleri'nin insanlara ulaşması çok daha kolay. Partiler üstü bir konumdasınız. Dolayısıyla, bu seçim döneminde ve sonrasında, hem çalışmalarınız hakkında bilgi edinmek, katkılarınızı beklemek ve bizlerin de size ne tür katkılarımızın olabileceğini görüşmek istiyoruz. Bu seçim dönemi için çok yoğun bir çalışma temposu içindeyiz. Öncelikle, İl Seçim Koordinasyon Kurulu oluşturduk. Geçmiş dönemlerde Milletvekilliği ve İl, İlçe Başkanlığı yapmış arkadaşlarımızdan oluşan bir kurul. Ayrıca Kadın ve Gençlik Kollarımız, sahaya indiler. Öncelikle sahada neler söyleyeceklerine dair yoğu bir eğitim programı başlatıldı. Sandık çevresi güvenliği için eğitimler verilmeye başlandı. Yalnız, halkta şöyle bir umutsuzluk var; referandum seçiminde kazanılmış olunmasına rağmen kazanmamış durumuna düşmemiz, umutsuzluk yarattı. Gittiğimiz ilçelerde, 'bu seçimde de öyle olursa, ne yapacağız' diye soruyorlar. Öncelikle bu umutsuzluğu yok etmeye çalışacağız. Ayrıca, Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları ile toplantılar yapıp, seçim döneminde neler yapılacağını konuştuk. Sivil toplum örgütlerinin düşüncelerine de çok önem veriyoruz. Bu görevi yürüttüğüm süre içerisinde, hep yanınızda olacağımı söylemek istiyorum" diye konuştu. 

Konuk konuşmacılar, Kent Konseyleri temsilcilerinin sorularını da yanıtladılar. Yaklaşık dört buçuk saat süren toplantı, Eylül ayında Seferihisar ilçesinde toplanma kararı alınmasıyla sona erdi. Toplantının sona ermesinin ardından, Çeşme Kent Konseyi tarafından konuklara akşam yemeği verildi. 

 

 
Türkiye’nin “en sağlıklı” fuarı
 
19 Mayıs için koşacaklar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adalardan 3,5 ton çöp toplandı
Yaz sezonu hazırlıkları hızla sürerken, günübirlik tur teknelerinin gezi ...
Muhtarlar bilgisayar eğitimi aldı
Çeşme'deki Mahalle Muhtarları, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
"Kadın Eli" Yıl Sonu Defilesi düzenlendi
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çeşme Şubesi'nin Ovacık Mahallesi'nde ...
 
Radisson Blu ve ÇEŞKA Anneler Günü için elele
Çeşme Radisson Blu, 12 – 13 Mayıs tarihlerinde ÇEŞKA’nın Geleneksel Anneler ...
Çeşme’de Hıdrellez Coşkusu
Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle baharın müjdecisi kabul ...
Burslu öğrenciler yararına kermes
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çeşme Şubesi, burs verdiği 86 öğrencinin yararına kermes düzenledi.
 
Şehit ailesinden Polis Merkezi'ne duygusal ziyaret
Şehit Emniyet Amiri Doğan Sakarya'nın ailesi, oğullarının isminin verildiği ...
Kadına şiddete karşı Çeşme'den Seferihisar'a yüzecekler
Altı açık su yüzücüsü , kadına şiddet hakkında farkındalık yaratmak için ...
Bilim Fuarı'nda Çeşme'nin değerlerine dikkat çekildi
Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda, Çeşme ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri