Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
8 Ocak 2017 Pazar - 11:37

İzmir Kent Konseyi, "“İnadına Birlik, İnadına Üretim”

İzmir Kent Konseyi Genel Kurulu Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Genel kurula, İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu terör olaylarıyla ilgili kanaat önderleri ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulundu.

İzmir Kent Konseyi,  “İnadına Birlik, İnadına Üretim”

İzmir Kent Konseyi, genel kurulunu sivil toplum örgütleri, meslek odaları, sendikalar, muhtarlar ve üniversitelerin temsilcilerinin yanı sıra İzmirlilerin katılımıyla Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda gerçekleştirdi. Genel kurulda kentin sorunları ve çözüm önerileri de tartışılırken terör olaylarına karşın daha fazla birlik olma görüşü ifade edildi.

İnadına birlik, inadına üretim

Genel kurulun açılışında konuşan İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, Bayraklı Adalet Sarayı önünde gerçekleşen menfur terör saldırısını lanetlediklerini belirterek hainlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını ifade etti. Gruşçu “Toplumun bekası için gözünü kırpmadan canını ateşe atan şehidimiz Fethi Sekin’e ve adli personelimiz Musa Can’a Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin acısı çok taze. Ancak zaman geçse de bu acıyı her zaman yüreğimizde hissedecek ve buna göre yaşayacağız. Kahraman şehidimiz Fethi Sekin’in yaptığı gibi inadına yaşamı savunacağız. İnadına birlik olacak, inadına üreteceğiz.” diye konuştu.

“Ülkenin ve kentin hizmetkârıyız”

Yaşanan olayların ardından çok iyi düşünülmesi ve atılacak her adıma dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Gruşçu, “Böylesi hassas bir dönemde üretene sekte vurmaya çalışanlar, kentimizin ve ülkemizin birliği ve bütünlüğü için çalışanı yerden yere vuranlar; bu hainlerin ve işbirlikçilerinin hizmetkârıdır. Bizler ise, yaşamı kentimiz ve ülkemiz için üreterek hiçbir karşılık beklemeksizin savunan hizmet etmeye ant içmiş hizmetkârlarız. Biz, bu kentin hizmetkârıyız. Biz, ülkemizin hizmetkârıyız. İçeride veya dışarıda bu tür işbirlikçilerine asla fırsat vermeyecek, birliğimize ve bütünlüğümüze kastedenlere en iyi cevabı hizmetimiz ve üretkenliğimizle vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“İnadına yaşamı savunalım”

İzmirlilere ve kanaat önderlerine seslenerek yaşamı savunmak için örgütlenilmesi gerektiğini belirten Gruşçu “Buradan İzmir’in kanaat önderlerine, sivil toplum örgütlerine, yerel yönetimlerine, meslek örgütlerine, sendikalarına, muhtarlarına sesleniyorum. Buradan 4,5 milyon İzmirli hemşehrime sesleniyorum. Yaşamı ve yaşam hakkını savunalım. İnadına üreterek, inadına birlik olarak, inadına örgütlenerek yaşamı savunalım. İş işten geçmeden, hainlere fırsat vermeden bir çatı altında birleşelim. Bugünden başlayalım, çünkü yarını yok. Zaman bir olma ve alana çıkarak yaşamı savunma günüdür. Bu milletin kaderinde teslim olmak asla yoktur. Demokrasiyi ve eşitliği savunan İzmir’in kadınıyla, genciyle, engellisiyle, çocuğuyla, yaş almışıyla yaşamı ve yaşam hakkını savunma hareketini İzmir’den başlatalım.” şeklinde konuştu.

“Bu yıl üretim yılımız olacak”

İzmir Kent Konseyi’nin yaşamı savunma hareketine üreterek başlayacağını belirten Gruşçu, “Bu yıl üretim yılımız olacak. Geçtiğimiz bir yıl boyunca çok ürettik, kentimize ve hemşehrilerimize hizmet ettik. Tüm yıl boyunca ürettiğimiz, ortak ve iştirakçi olduğumuz yedi projeyi hayata geçirdik.  Dört akademiyle onlarca mezun verdik. Sayısız etkinlik gerçekleştirdik. Bu yıl daha da etkin çalışacağız. Ülke için, kent için, kentli için. Daha fazla üretecek, birbirimize daha sıkı sıkıya sarılacağız. Dediğim gibi biz, bu kentin ve kentlinin hizmetkârıyız. Üreterek yaşamı savunacağız” diye konuşarak konseyin bir yıllık çalışmalarından bahsetti.

Toplantıda konseyin yeni gönüllü politikası anlatılırken gönüllüler için hazırlanmış uygulama rehberinin tanıtımı yürütme kurulu üyesi Selda Görgülü tarafından yapıldı. Ayrıca kentin sorunlarına yönelik çözüm önerileri konuşulurken gelen talep ve projelerin ilgili birimlere gönderilerek değerlendirileceği ifade edildi.

Etiketler:
 
Baro Başkanları, yaralı meslektaşlarını ziyaret etti
 
Datça'dan örnek olacak kampanya
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baro Başkanları, yaralı meslektaşlarını ziyaret etti
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Ankara ...
Şehit Fethi Sekin ve Musa Can’ın Çocukları İçin Barodan Kampanya
İzmir Barosu, İzmir Adliyesi’nde şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve ...
Namazgah hayat bulacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan ...
 
“Babamız üşümesin diye”
Bir gün önce hain terör saldırısında şehit düşen kahraman Fethi Sekin’i ...
Urla beyaza büründü
Geçtiğimiz günlerde İzmir’in yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar ...
İzmir’de karla mücadele
Gece saatlerinden itibaren kar yağışının etkilediği bölgelere müdahale ...
 
Kahramanlar Otoparkı’na renk geldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanlar Katlı Otoparkı’nın dış cephesini ...
Davetsiz misafir
Uçarken yorulup İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaki Kuğu Gölü’ne iniş yapan ...
Çeşme ADD'den terör tepkisi
Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şube Başkanı Veysel Ayhan, İzmir'de yaşanan ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri