Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Atatürk Sergisi İstanbul'da.
Atatürk Sergisi İstanbul'da.
Papa Francis hayatını kaybetti
Papa Francis hayatını kaybetti
Türk şirkete ait gemide 560 milyon dolarlık kokain
Türk şirkete ait gemide 560 milyon dolarlık kokain
Sırrı Süreyya Önder kalp krizi geçirdi
Sırrı Süreyya Önder kalp krizi geçirdi
Sözcü TV'ye 10 gün ekran karartma cezası
Sözcü TV'ye 10 gün ekran karartma cezası
HABERLER>BÖLGE
19 Ocak 2017 Perşembe - 09:59

İzmir Barosu, ''İstismar, sanıldığı gibi uzaktan gelmiyor''

İstismarın ıssız sokaklarda olduğu şeklinde yaygın inanışlar olmasına rağmen, gerçekte çocukların anlattığı istismar hikâyelerinin çoğunun doğru olduğu, istismarcıların tanıdık ve istismara uğranılan yerlerin ise çocuğun bildiği mekânlar olduğu belirtildi.

İzmir Barosu,  İstismar, sanıldığı gibi uzaktan gelmiyor

İzmir Barosu tarafından 14 Ocak 2017 günü “Çocuk İstismarı” başlıklı bir çalışma düzenlendi.

Oturum başkanlığını İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. İlke Erol’un yaptığı çalışmaya katılan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Halis Dokgöz ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Can “Çocukların Cinsel İstismarına Adli Tıp Yaklaşımı” başlıklı sunumu, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Pınar Bacaksız “Ceza Hukuku Açısından Çocukların Cinsel İstismarı başlıklı sunumu ve Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Pelin Tuaç ise “Çocukların Ekonomik İstismarı ve Çocuk İşçiliği” başlıklı sunumu gerçekleştirdiler.  

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan çalışmanın açılışında yaptığı konuşmada, ülkemizde çocuk istismarının cinsel taciz, tecavüz, şiddet, çocuk işçiler başta olmak üzere birçok boyutu olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin son dönemde kadın hakları konusunda olduğu gibi çocuk haklarının korunup kollanması konusunda da geriye gittiğini dile getiren Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun bu kapsamda gerek Baro olarak gerekse belediyeler ve bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Av. Aydın Özcan, Karabağlar, Bornova ve Urla Belediyeleri ile ortak çalışmalar yapıldığını söyleyerek, önümüzdeki dönemde de Menemen Belediyesi’yle bu çalışmaların hayata geçirileceğini dile getirdi.

İZMİR BAROSU ÇOCUK HAKLARI MERKEZİ KISA SÜRE İÇİNDE ADLİYE İÇERİSİNDE VATANDAŞLARIMIZA HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin kısa süre içerisinde İzmir Adliyesi içerisinde vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacağını belirten Av. Aydın Özcan bu birime ulaşan mağdurlara gönüllü avukatlarca anında hukuki yardım yapılacağını söyledi.

Av. Aydın Özcan sözlerini, “Çocuk Hakları Merkezi’nin sokaklarda dilendirilen çocuklarla ilgili, işçi çocuklarla ilgili, taciz ve tecavüz mağduru çocuklarımızla ilgili çok değerli çalışmaları var. Ben bu çalışmaları yürüten gönüllü meslektaşlarımıza ve çalışmalara destek veren herkese buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diyerek bitirdi.

İSTİSMAR SANILDIĞI GİBİ UZAKTAN GELMİYOR

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Halis Dokgöz yaptığı sunumda, çocukların istismarı hayal güçlerinden uydurduğu, istismarcıların genellikle yaşlı ve yabancı erkekler olduğu, istismarın ıssız sokaklarda olduğu şeklinde yaygın inanışlar olmasına rağmen gerçekte çocukların anlattığı istismar hikâyelerinin çoğunun doğru olduğu, istismarcıların tanıdık ve istismara uğranılan yerlerin ise çocuğun bildiği mekânlar olduğunu belirtti.

Doç. Dr. Özgür Can sunumunda çocuk istismarı, ihmalinde başvuru süreçlerine ilişkin İzmir deneyiminden bahsederken, Yrd. Doç. Dr. Pınar Bacaksız ise çocuk istismarına ilişkin yasal düzenlemelerden bahsederek, istismarın önüne geçebilmek için dini nikahın yeniden suç olarak düzenlenmesi ve Medeni Kanunda belirtilen evlenme yaşının istisnasız 18 olması gerektiğini dile getirdi. Dr. Pelin Tuaç ise yapmış olduğu sunumda Türkiye’de çocuk işçiliğe ilişkin tespitlerde bulunarak, kanunlar arasındaki farklılığın ortadan kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Etiketler:
 
Çocukları siber tehditlere karşı nasıl koruruz?
 
Ortadoğuluların tercihi Türk sigarası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu toprağın altında...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp ...
Karaburun, balık çiftliği kuşatmasına karşı çıktı
Gerence Körfezi’nden Badembükü’ne kadar kıyıları balık çiftlikleriyle ...
Zeytineli Köyü zeytin ile tanıtılacak
Urla'nın Zeytineli'nde açılan kursta kadınlar, zeytini taşlara işliyorlar.
 
Yine Balık Çiftliği Krizi...
Seferihisar Belediyesi öncülüğünde, Seferihisarlılar, çevreciler, doğacılar, ...
Urlalılar da otoyol gişelerinin kalkmasını istiyor
Geçtiğimiz yıl İzmir-Çeşme Otoyolu'ndaki Narlıdere ve Güzelbahçe gişelerinin ...
Yarı tatil, tam mutluluk
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yarı yıl tatiline girecek öğrenciler için ...
 
Çeşme’de ‘Bahçıvan’ operasyonu!
Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda ...
Türkiye’nin En Büyük Tarım Fuarı, Fuar İzmir’de Açılıyor
Türkiye tarım sektörünün en büyük ve en önemli buluşma noktası olan, sektörü ...
BİSİM’den önce, BİSİM’den sonra..
İzmir’in kiralık bisiklet sistemi, 3 yılda 1 milyon kullanıcıya ulaştı
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
İKİ ÇÜRÜMÜŞ LİMON
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
CUMHURİYETİN EŞSİZ SESİ; MÜNİR NUREDDİN SELÇUK
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
DOKUNMA, YANARSIN!
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Altay'ın gidişi...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
K O R K U Y O R L A R
Levent Donduran
Levent Donduran
İhtiyar gözyaşları…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri