Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
3 Ağustos 2017 Perşembe - 12:24

İşçilerden iş bırakma dayanışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Genel İş üyesi işçiler işten atılan işçi arkadaşları için bırakarak büyükşehir yönetimini işçileri işe geri almaya çağırdı.

İşçilerden iş bırakma dayanışması

Genel İş İzmir Şubeleri ve Sosyal İş Sendikası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan işten çıkarmalara karşı yarın yarım gün iş bıraktı. Genel İş İzmir Şubeleri ve Sosyal İş Sendikası İzmir Şubesi’na bağlı işçiler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkartığı işçilerin geri alınması için basın açıklamasında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne karşı kadro ve ilave tediye davası açan 120'den fazla işçinin işten çıkarılması ile ilgili Genel İş İzmir 2 ve 3 Nolu Şube ve Sosyal İş Sendikası basın açıklamasında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlık kapısı önünde toplanan işçiler ‘Hak Hukuk Adalet, direne direne kazanacağız’ sloganları ile açıklamaya destekte bulundu.

Yüzlerce İZENERJİ ve İZELMAN işçisi alkışlarla ve ıslıklarla yürüyüşe geçerken yürüyüşe Genel İş 5, 6 ve 7 Nolu, Sosyal İş, Güvenlik Sen ve Tüm Bel Sen şubelerinin yöneticileri ve işyeri temsilcileri de katılarak destek verdi.  Büyükşehir Belediyesi Başkanlık kapısı önünde biten yürüyüşün sonunda işçiler 'Haksız Yere Atılan İşçiler İçin Adalet İstiyoruz' pankartı açarak "İş Ekmek Yoksa Barış Da Yok', 'Baskılar Bizi Yıldıramaz', ve 'Hak Hukuk Adalet' sloganlarını atarak atılan işçilerin işe geri alınmasını istedi.  

Öte yandan ESHOT şoförleri arasında örgütlü olan Genel İş İzmir 1 Nolu Şube, 12 işçinin işten çıkarma işlemlerinin askıya alınması ile iş bırakma eylemine katılmaktan vazgeçti. 12 işçiyi büyükşehir tarafından 10 günlük ücretsiz izne çıkarıldı. Bundan dolayı otobüslerde sabah yapılması planlanan iki saatlik iş bırakma eylemi de gerçekleşmedi. Genel İş 1 Nolu Şube yöneticileri eyleme de katılmadı.  

Bürokratlar sendikacıları tehdit etti 

Büyükşehir önünde basın açıklamasını okuyan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız, ilk olarak kendilerini ve işçileri tehdit eden belediye bürokratlarına tepki gösterdi. Kıyımın durmasını, atılan işçilerin geri alınmasını isteyen Yıldız " Bu işten çıkarmalar ne KHK’lar aracılığıyla hükümet tarafından ne de halkın iradesine ipotek koyan bir uygulama ile atanan kayyımlar tarafından gerçekleştirilmişti. Ne yazık ki bu işten çıkarmalar sosyal demokrat bir anlayışla belediyeyi yönetme iddiasında olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşmişti.Bizler her türlü olgunluğu ve diyalog çabasını göstererek Belediye yönetiminin yanlışını düzeltmesini ve atılan işçilerin işe geri alınmasını beklerken Belediye yönetimi atılan işçileri geri almadığı gibi geçtiğimiz gün yine onlarca işçi arkadaşımızı daha işten çıkarmıştır" dedi.  

“Hak aramak suç değildir”

İşten çıkarmaların yasaya ve TİS'e aykırı bir şekilde yapıldığının da altını çizen Yıldız şunları söyledi " İşçilerin haklarını araması bir suç değildir. Belediye ve Şirket yönetimlerini, bu haksız, hukuksuz, adaletsiz uygulamadan bir an evvel geri dönmeye çağırıyoruz. İşten çıkarılan başta İzenerji’deki üyelerimiz olmak üzere tüm şirketlerdeki işçilerin işlerine geri dönmelerini istiyoruz. Hak arayışında olan işçilere baskı uygulamalarına son vermeye hukukun vereceği kararlara göre davranmaya davet ediyoruz. Toplu sözleşme ihlallerine son vermeye, işyerindeki her türlü sorun ya da konuyu yetkili kurullarda görüşmeyle çözüme kavuşturmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz. Sorunların çözülmediği, taleplerimizin karşılanmadığı durumda her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduğumuzu ilan ediyoruz".  

Diğer sendikacılara da çağrı 

Son olarak işten çıkarmayan sendikalara da tepki gösteren Yıldız "İşten atılan işçilerin Türk-İş ve DİSK’e bağlı bağlı sendikalar üyesidir. Sendikaların varlık sebebi üyelerini haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı koruyabilmektir. Bunun ise en temel konusu üyelerinin iş güvencesini sağlayabilmektir. Bugün bin bir türlü kaygıyla üyelerine sahip çıkmayan, kafasını kuma gömen sendikacılara da buradan sesleniyoruz. Korkunun ecele faydası yok. Üyesinin hakkını arayamayan, imzalanan toplu sözleşmeye sahip çıkamayan, iş güvencesini koruyamayan sendikalar, sendikacılar er ya da geç işçi sınıfı karşısında kaybetmeye mahkumdur. Gelin hep birlikte bu gidişe bi dur diyelim. Birlik olalım. Sesimizi daha güçlü çıkaralım" dedi.  

 

 
Hastaneye 5 resim daha bağışladı
 
Çeşme 2.sırada yer aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşten çıkarmalara karşı iş bırakma
Genel İş İzmir Şubeleri ve Sosyal İş Sendikası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir ...
İGC Onursal Başkanı İsmail Sivri unutulmadı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) unutulmaz başkanlarından, Türkiye ...
İzmir'in asırlık çınarları işte böyle korunuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüzyıllara meydan okuyan çınar ağaçlarını ...
 
Büyükşehir'den Gölge Vatandaş Uygulaması
Hizmetlere ilişkin şikayetlerin etkin ve kalıcı yöntemlerle çözüme kavuşturulması ...
İGC ve 9 Eylül'ün kuruluş coşkusu
İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin (İGC) 71'inci, 9 Eylül Gazetesi'nin 5'inci ...
İZDENİZ'de görüşme öncesi anlaşma çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZDENİZ Şirketi'nde örgütlü Türkiye ...
 
Başkan Kocaoğlu İZDENİZ greviyle ilgili konuştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZDENİZ greviyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
İzmirli kadınlar müftü nikahına karşı
İzmirli kadınlar müftülüklerine de evlendirme memurluğu yetkisi verilmesini ...
O zanlı yakalandı!
İzmir’in Karaburun ilçesi’nden yasadışı yollarla Yunanistan’a gitmek isterken ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri