Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
17 Ağustos 2018 Cuma - 09:38

Ildır, bayram ve festival öncesi temizlendi

Çeşme'nin 5 bin yıllık tarihe sahip mahallesi Ildır, Çeşme Belediyesi ve vatandaş işbirliği ile Kurban Bayramı ve 25-26 Ağustosta'ki Ildır Kültür ve Sanat Festivali öncesi temizlendi.

Ildır, bayram ve festival öncesi temizlendi

Ildır Mahallesi Muhtarı Erdem Yavuz'un yaptığı ve Çeşme Belediyesi'nin de destek verdiği Ildır'da çevre temizliği daveti, sosyal medyada yankı bulsa da az sayıda duyarlı vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın sosyal medyada destek vereceklerini yazmalarına karşın çevre temizliği çalışmasına katılımın az olması Ildır Muhtarı Erdem Yavuz'u üzerken, Muhtar Yavuz tepkisini sosyal medyadaki sayfasında dile getirdi. 

Çeşme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Nurettin Sipahican ve çok sayıda Çeşme Belediyesi işçisinin de katıldığı çevre temizliği çalışmasında, Ildır balıkçı barınağı çevresi ve çayağzı bölgesindeki atıklar temizlendi. 

Yazar Ellikçi Ildırlı çocuklara dağıtılmak üzere kitap hediye etti

Çocuk kitabı yazarı Ali Ellikçi de temizlik çalışmasına katılarak destek verirken, temizlik çalışmasına katılacak çocuklara vermek üzere yanında getirdiği kitabını, çevre temizliğine sadece bir çocuğun katılması üzerine sadece ona verebildi. Yazar Ellikçi, yanında getirdiği kitapları Ildırlı çocuklara dağıtılmak üzere Ildır Muhtarı Erdem Yavuz'a teslim etti. Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan yazar Ali Ellikçi, amacının çevre bilincini çocuklara aşılamak olduğunu belirterek, "Biz doğamıza yeterince sahip çıkamadık. Umuyoruz ki, çocuklarımız sahip çıkarlar. Ben bu kitabımda da çevre bilinci konusunu işledim. Yazdığım öykülerle çocuklarda çevre bilinci duygusunu uyandırabilirsem mutlu olacağım" dedi. 

Ildır Mahallesi'nde toplanan atıkların, Çeşme Belediyesi'ne ait traktörlere yüklenmesiyle çevre temizliği çalışması sona erdi. 

"Doğamıza ve çevremize sahip çıkmalıyız"

Temizlik çalışmasının ardından bir açıklama yapan Ildır Mahallesi Muhtarı Erdem Yavuz, "Ne yazık ki, duyarsızlıktan dolayı güzelim sahilimiz atıklarla dolu. Ildır'daki sitelerde oturanlarla konuştuk. Onların da desteğini alarak çevre temizliği yapmak istedik. Amacımız, çevre temizliği konusunda duyarlılık yaratmaktı. Ayrıca diğer mahallerimize de örnek olmak istedik. Belediyemizle görüşerek çevre temizliği kampanyası düzenlemek istediğimizi belirttik. Bayram ve festivalimiz öncesinde bölgemizin temiz olması ve farkındalık yaratma düşüncemize Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç da tam destek verdi. Mahallemizin 5 bin yıl öncesine dayanan bir geçmişi var. Tarihi, coğrafi güzelliği ve tarımı ile Ildır'ın tüm güzellikleri temiz bir çevre ile daha fazla değer kazanacak. Burada yaşayan bizleriz. Ildır'a gelen misafirlerimiz, kötü bir görüntüyle karşılaşmamalı. Onun için daha duyarlı olmalı ve doğamıza, çevremize sahip çıkmalıyız. Bu çevre temizliğini geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. 'Bir damladan ne olur' diye düşünmeyelim. Damlalar birikir göl olur" diye konuştu. 

"30 yıl önce burada denize girebiliyorduk"

Çevre temizliği çalışmasına katılan site sakinlerinden Neriman Uluçoğlu, "Yaklaşık 30 yıldır Ildır'da yaşıyoruz. 30 yıl önce biz buradan denize girebiliyorduk. Ama ne yazık ki, 10-15 yıldır burada denize girilemiyor. Denize ve kıyısına atık atılmamasını istiyoruz. Denizimize ve sahilimize sahip çıkmak için bu temizlik çalışmasına katıldık" dedi. 

Site sakinlerinden Hatice Çağlar da, "Tüm sitedeki arkadaşlarımız, eskisi gibi yine buradan denize girebilmek istiyorlar. Denize girecek yerimiz yok" diye konuştu. 

Temizlik çalışmasına katılan Naime Güngör de, "34 yıldır Ildır'da yaşıyorum. İlk geldiğim yıllarda burada denize girilebiliyordu. Ama şimdi Arkeolojik SİT diye  taş bile attırmıyorlar, Çocuklarımız bu denizde büyüdü. Denize girebilmek için Ilıca'ya gitmek zorunda kalıyoruz" diyerek isteklerini belirtti. 

 

 
Koruncukların Festivali Başlıyor!
 
Dalgıç, "Çeşmemizi de, belediyemizi de daha fazla sahiplenin"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tilki Osi'yi elleriyle besliyor
Çeşme'de kaptanlık yapan Burhan Kurt, sevgi bağı kurduğu ve Osi adını ...
75 Desibele Destek
Alaçatı Turizm Derneği'nin huzurlu tatil ortamı yaratan #alacati75desibel ...
Boyalık Otel’den eğitime destek
Her yaz Çeşme’de düzenlenen Geleneksel Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) ...
 
Dalgıç, ''Çeşme'de sezon dolu dolu geçiyor''
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ülkede yaşanan gerilimlerden Çeşme'nin ...
Uyuşturucu satıcısı zanlısı tutuklandı
KOM ve NARKO ekiplerinin ortak operasyonunda yakalanan uyuşturucu satıcısı ...
Okul Müdürleri'ne Eğitim Yönetimi Semineri
Çeşme'deki 32 Eğitim Kurumu Müdürü'ne, 5 gün boyunca "Eğitim Yönetimi Semineri" verildi.
 
Çeşme Belediyesi bayram hazırlıklarını yoğunlaştırdı
Bir milyondan fazla tatilcinin Çeşme'yi ziyaret etmesinin beklendiği 9 ...
Kaymakam Kara'dan hayvan barınağına tam not
Son günlerde olumsuz koşulların olduğu iddialarıyla sosyal medyada gündeme ...
Çocuk istismarına tatilde de sessiz kalmadılar
Çocuk istismarı ve ölümlerine karşı sessiz kalmayan "Mikrop Hikmet ile ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri