Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>ULUSAL
8 Mayıs 2020 Cuma - 23:58

İçişleri Bakanlığı'ndan 'taksi' genelgesi!

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında “Ticari Taksilerle” ilgili yeni bir genelge daha gönderdi.

İçişleri Bakanlığı ndan  taksi  genelgesi!

Genelge ile ticari taksilere yönelik hijyen tedbirleri belirlendi. Buna göre; ticari taksi durakları ve ticari taksi olarak kullanılan araçlar, en az haftada bir kez olacak şekilde düzenli aralıklarla temizlenecek/dezenfekte edilecek, yetkili merci tarafından düzenlenen aracın dezenfekte edildiği tarihi gösteren belge araçta bulundurulacak



Ticari taksi şoförleri, kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edecek, araç içinde mutlaka maske kullanacak

Ticari taksilerde, gün içerisinde araca binen her müşterinin kullanımına yetecek ölçüde dezenfektan malzeme veya 80 derecelik kolonya bulundurulacak

Ticari taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecek

Müşteriler ticari taksilere maskesiz binemeyecek

Hizmet sunulan her müşteriden sonra trafik kurallarına uygun bir alanda müşterilerin fiziksel temas edebileceği yerler dezenfekte edilecek, araç içerisinin havalandırılması sağlanacak

Meslek odaları ve işletmeciler tarafından taksi ücretinin fiziksel temas gerektirmeyen kredi kartı, mobil uygulamalar vb. gibi temassız ödeme yöntemleriyle ödenebilmesi için gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeler yapılacak

Bakanlığın valiliklere gönderdiği Genelgede ,tüm Dünya’yı etkisi altına alan yeni tip koranavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına uyulmasının hayati derecede önemli olduğu belirtildi.

Genelgede, devletin tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok tedbir alındığı ve bu tedbirlerin de vatandaşlarla paylaşıldığı ifade edildi.

Bu kapsamda daha önce toplu ulaşım araçlarında alınması gereken tedbirlerin belirlenerek valiliklere gönderildiği hatırlatılan Genelgede, ticari taksilerin faaliyetleri sırasında, gerek araç içi alanın darlığı gerekse bu alanların gün içinde bir çok kişi tarafından kullanılması nedeniyle sosyal mesafe ve kişisel hijyen tedbirleri açısından bazı risklerin ortaya çıktığına dikkat çekildi.
Bu risklerin giderilmesi amacıyla ilgili Bakanlıklarla değerlendirmeler yapıldığı belirtilerek, bu değerlendirmeler sonucunda pandemi sürecinde alınması gereken tedbirler Genelgede sıralandı;

Buna göre;
1- Ticari taksi durakları ve ticari taksi olarak kullanılan araçlar en az haftada bir kez olacak şekilde düzenli aralıklarla temizlenecek/dezenfekte edilecek. Gerektiğinde ibraz edilmek üzere yetkili merci tarafından düzenlenmiş aracın dezenfekte edildiği tarihi gösteren belge araçta bulundurulacak. Bu amaçla araç dezenfeksiyonunu gerçekleştirilen kurum, kuruluş veya odalar tarafından gerçekleştirilen işlemin tarihi ve kimin tarafından yapıldığı gösteren belge olacak.

2- Ticari taksi şoförleri, kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edecek ve aracın içinde mutlaka maske kullanacak.

3- Ticari taksilerde, gün içerisinde araca binen her müşterinin kullanımına yetecek ölçüde kişisel kullanıma uygun dezenfektan malzeme/ürün veya 80 derecelik kolonya bulundurulacak. Ticari taksi şoförleri taksiye bindiği anda dezenfektan veya kolonya kullanabileceği/kullanması gerektiği konusunda müşteriyi bilgilendirecek.

4- Ticari taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecek.

5- Müşteriler ticari taksilere maskesiz binemeyecek.

6- Hizmet sunulan her müşteriden sonra trafik kurallarına uygun bir alanda/durakta müşterilerin fiziksel temas edebileceği (kapı kolu, cam açma düğmesi, koltuklar vs.) yerlerin silinmesi/dezenfekte edilmesi ve araç içerisinin havalandırılması sağlanacak.

7- Meslek odaları ve işletmeciler tarafından taksi ücretinin, fiziksel temas gerektirmeyen (kredi kartı, mobil uygulamalar vb.) temassız ödeme yöntemleriyle ödenebilmesi için gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeler yapılacak.

Bakanlık, söz konusu tedbirlere ilişkin valiler/kaymakamlar tarafından Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınmasını,
uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Tedbirlere ilişkin olarak kolluk birimleri, yerel yönetimler, meslek odaları ve ilgili birim/kurum yetkilileri ile gerekli koordinasyon yapılacak. Alınan bu tedbirler trafik zabıtası tarafından etkin şekilde denetlenecek. (NTV)

Etiketler:
 
Konak’ta çalışan annelere karanfilli kutlama
 
Sokağa çıkma yasağı başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pazar yerleri için yeni genelge!
Genelge ile koronavirüs tedbirleri kapsamında daha önce il, ilçe ve beldelerdeki ...
Bakanlıktan Berber ve Kuaförler için yeni açıklama!
İçişleri Bakanlığı, “Pazartesi günü açılacak olan berber, güzellik salonu, ...
Beklenen paket açıklandı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı ...
 
“Küresel salgın bize kentlerin önemini gösterdi”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, G20’nin düşünce kuruluşu ...
‘’Basın özgürlüğü demokrasinin sigortasıdır’’
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim ...
65 Yaş üstüne yeşil ışık!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,"Cumhurbaşkanımızın bir talimatı ...
 
Çeşme’de Dünya ile eş zamanlı kutlama!
ICS (International Chamber of Shipping) tarafından önerilen etkinlik Dünya ...
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun!
Türkiye Gazeteciler Sendikası, "Dünyayı ve Türkiye’yi derinden etkileyen ...
Sokağa çıkma yasağı başladı!
İçişleri Bakanlığınca bu geceden, 3 Mayıs saat 24.00'e kadar, 30 büyükşehir ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri