Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
21 Eylül 2019 Cumartesi - 11:12

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Dervişoğlu, Çeşme'yi ziyaret etti

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti ilçe örgütü ziyaretini Çeşme Festivali ile birleştirerek, Çeşme Kalesi'nde gerçekleştirilen Çeşme Festivali kokteyline katıldı.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Dervişoğlu, Çeşme yi ziyaret etti

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu; İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İl Sekreteri Rıza Dündar Tanrıverdi ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Serap Özöktem, Mehmet Balvar, Murat Çakar, Özgül Savgar ve bazı İlçe Başkanları ile birlikte İYİ Parti Çeşme İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. Dervişoğlu ve beraberindekileri, İYİ Parti Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci, Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer karşıladı.

"Çeşme, yaşayan bir tatil beldesi olma özelliğiyle kendisini hissettirmeli"

İYİ Parti Çeşme İlçe Örgütü ziyareti ile ilgili bir açıklama yapan Müsavat Dervişoğlu, "Mutat bir ilçe örgütü ziyaretini, Çeşme Festivali ile birleştirdik. Çeşme, Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden biri. Ama hep sezonunun çok kısa olduğundan yakınılır. Aslında Çeşme'nin sezon problemi yok. Bodrum'da yaz ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyorsa, Çeşme'de de aynı zamanda başlıyor, ama Bodrum'dan erken bitiyor. İzmirliler'in ve Çeşmeliler'in bu soruna bir çare bulması gerekir. Dolayısıyla yaşayan bir tatil beldesi olma özelliğiyle de kendisini hissettirmesi gerekir. Çeşme, İzmir coğrafyasının değil, Türkiye coğrafyasının cennet köşelerinden birisi. Özellikle tarih ve turizm alanında yükselebilmesi için Çeşme yarımadasını bir bütün kabul ediyoruz. Bu yükselme için bir gayret gerekiyor. Yerel yönetimlerin buna katkı sağlaması gerekir. Ama itici gücün halk olması gerekir. Yol gösterici özelliğini sivil toplumun göstermesi gerekir" diye konuştu. 

"İzmir'in kaynakları doğru kullanılmalı"

İzmir'in çok yönlü bir kent olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, "İzmir, bir taraftan turizm kenti, bir taraftan tarım kenti, bir taraftan sanayi kenti, bir taraftan eğitim kenti, bir taraftan da fuarlar şehri. Birçok özelliğiyle anılan bir kent. Hangi özelliğiyle anılıyorsa, o alanda da yükselmesi gerekir. El birliğiyle buna katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde de İzmir'in bu özelliğini her fırsatta dile getiriyoruz.  Çeşme'den baktığınızda, Türkiye'deki hayvancılığın yüzde on buçuğunun İzmir'de yapıldığını bilmezsiniz. Çeşme'den, Urla'dan baktığınızda, iki büyük tarım havzasında, ülke ekonomisine tarım alanında en yüksek katkıyı veren vilayetlerden biri olduğunu da bilmeyebilirsiniz. Onun için İzmir'e bir bütün olarak bakmak gerekir. Bu kentin imkanlarını, kaynaklarını doğru kullanılması ve hakkının verilmesi gerekir. Biz, taşıdığımız sıfatlar itibariyle bu hakkın her zaman savunucusu olacağımızı gittiğimiz yerlerde dile getiriyoruz" diye kaydetti. 

"Çeşme, göçmenlerin kaçış yolu olarak anılmamalı"

Çeşme'de son günlerde düzensiz göçmen olayı sayısındaki artış ile ilgili bir soru üzerine, Dervişoğlu, "Başka ülkelere kaçış yolu olarak Çeşme'nin adının anılmaması gerekir diye bir uyarıda bulunmak istiyorum. Çeşme ve Seferihisar, kaçış yolu olarak anılmamalı. Bu, hükümetin yanlış uygulamasından kaynaklanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı bazı şeyleri zamanlı zamansız ifade ediyor. Sosyal sonuçlarının neye mal olacağını da kestiremediği dönemler oluyor. Dolayısıyla Türkiye'ye yeni bir göçmen akışı gerçekleşmesini temin edebilecek, yerinde olmayan kelamlar olarak değerlendiriyorum. Onun yanlışlarının, bu ziyaretimi gölgelemesini de istemiyorum. Bu sebeple, şu ana kadar birikmiş bütün olumsuzlukların artık ortadan kaldırabilecek köklü adımların atılması gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu. 

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, açıklamalarının ardından, İYİ Parti'ye yeni üye olanlara parti rozeti taktı. 

Aşure dağıttılar

İYİ Parti İlçe Örgütü ziyaretinin ardından da Çeşme çarşısı girişindeki meydanda, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve İlçe Başkanı Volkan Evci, partililere ve vatandaşlara aşure dağıttı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Belediye Başkan Yardımcısı Fayika Tütüncüoğlu Öner, Belediye Meclis Üyeleri ve CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları da aşure dağıtımına gelerek, Dervişoğlu ve beraberindekilerle söyleştiler. 

Festival kokteyline katıldılar

Müsavat Dervişoğlu ve beraberindekiler, aşure dağıtımının ardından da, Çeşme Kalesi'ne giderek, Çeşme Festivali kokteyline katıldılar. Dervişoğlu, kokteyle katılan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ile bir süre söyleşti. Kokteyle katılanlarla da sohbet eden ve hatıra fotoğrafı çektiren Dervişoğlu ve beraberindeki İYİ Partililer, bir saat kadar kaldıkları kokteylden ayrıldılar. 

Etiketler:
 
İzmir'e geri dönüyorlar!
 
Uluslararası İfade Özgürlüğü ve Medya Çalıştayı Başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tunç Soyer'den açıklama
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, son günlerde bazı yayın ...
CHP'nin kuruluş ve İzmir'in kurtuluş yıl dönümleri törenle kutlandı
CHP'nin kuruluşunun 96. ve İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97 ...
CHP’li Sındır: “9 Eylül esaretin sona erdiği gündür”
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir’in düşman işgalinden ...
 
Kılıçdaroğlu'na Aydın'da çirkin saldırı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Aydın'ın Kuşadası Belediyesi önünde ...
İzmir'de ithal çöp yığını iddiası meclis gündeminde
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve partisinin komisyon sözcüsü CHP İzmir Milletvekili ...
CHP'li Sertel, “Ülkemizde barış ve barış dili hakim olmalı”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Savaşa ...
 
CHP'li Büyükşehir Başkanları Ekim'de İzmir'de buluşacak
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’li 10 Büyükşehir Belediye Başkanı ile ...
CHP’li Beko, Bakan’a THK yangın uçaklarını sordu
İzmir tarihine bir başka yangın felaketi olarak geçecek olan büyük yangının ...
CHP’li Sertel Tarım ve Orman Bakanı’nı istifaya çağırdı
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’deki orman yangınında iyi bir ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri