Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>YEREL
10 Ekim 2018 Çarşamba - 17:23

İŞKUR yetkilileri Çeşme’de bilgilendirme toplantısı düzenledi

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile İŞKUR Konak Hizmet Merkezi Müdürlüğü, ortak bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İŞKUR yetkilileri Çeşme’de bilgilendirme toplantısı düzenledi

Çakabey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda İŞKUR bünyesinde yürütülen; Meslek Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, “100 Günlük Eylem Planı” ve SGK Teşvikleri hakkında bilgi verildi.

Toplantıya Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü’yle birlikte; İŞKUR Konak Hizmet Merkezi Şube Müdürü İbrahim Ay, İş ve Meslek Danışmanı Erdem Yılmaz, Aktif İş Gücü Programları Uzmanı Anıl Tanburacı, İş ve Meslek Danışmanı Uzmanı Adem Gökhan Akın katıldı.

“Çeşme’m adına üzülüyorum”

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü toplantının başında kısa bir konuşma yaparak, katılım sağlayanlara teşekkür etti. Toplantının hayırlı olmasını dileyen Başkan Köfüncü, “Lafa gelince diyorlar ki ‘Biz hiçbir şeyden faydalanamıyoruz. Biz de diyoruz ki ‘Gelin size devletimizin yetkili birimleri neyin, nasıl olduğunu anlatsın.’ Ama ne yazık ki yine esnafımızın ve işletme sahiplerimizin ilgisini çekemiyoruz. Her şeyden öte en başta Çeşme’m adına üzülüyorum. Devletimizin sunduğu imkanlardan en üst düzeyde faydalanmak isteyen bir kalbim var, odamla beraber. Böyle bir tabloyla da karşılaşınca çok üzülüyorum” diyerek sitem etti. Köfüncü, toplantıya gösterilen ilginin zayıf olmasından yakınarak, “Böyle bir toplantıyı çok büyük enerjiyle, şevkle, heyecanla başlatıyoruz ama bu noktada da benim biraz enerjim bitiyor ve heyecanım kırılıyor. Devletimiz esnafımıza ve işverenlerimize diyor ki; ‘Sizlere sunmuş olduğumuz olanaklardan faydalanın.’ Biz de bu doğrultuda gerek İŞKUR yetkililerimiz gerekse oda olarak vatandaşlarımızın bu olanaklardan haberdar olmasını arzu ederek toplantılar düzenliyoruz. Fakat ne yazık ki bugün de görmüş olduğumuz gibi bu toplantılara sadece 10-15 kişi katılıyor. Ben esnafımızın ve işletme sahiplerimizin bu toplantıya daha çok ilgi göstermesini beklerdim” dedi.

“Bilgiyi sunmak, hizmeti götürmekle mükellefiz”

İŞKUR Konak Hizmet Merkezi Şube Müdürü İbrahim Ay, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü’nün toplantıya katılımın az olmasından dolayı dile getirmiş olduğu haklı serzenişine değinerek, “Bizlerin düzenlemiş olduğu bilgilendirme toplantılarına katılım az olduğu zaman sunum şevkimizde bir nebze de olsa düşüş yaşanabiliyor. Ancak, biz kurum olarak bir kişiye de bin kişiye de bilgiyi sunmak, kurum hizmetlerini götürmekle mükellefiz. Dolayısıyla bilgide erişim ne kadar fazlaysa, toplumun bilme düzeyi de bir o kadar artar. Toplantıya katılım sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler bu toplantıları pek çok yerde gerçekleştirdik. Katılımın zayıf olması sadece Çeşme’ye özgü bir durum değil. Bu, genel bir toplumsal bakış açısı ve yaklaşım” dedi. Bilgilendirme toplantılarını gerçekleştirme amaçlarını; 1’den, 50’den, 200’den fazla çalışanı olan işletmelerin toplantılara katılımlarını sağlayarak, onlara mevcut programları anlatmak ve teşviklerden faydalanmalarını sağlamak olarak açıklayan Ay, esnaf ve işletme sahiplerinin İŞKUR ve devlet tarafından sağlanan ayrıcalıklardan yararlanmalarının önemini vurguladı.

“İşe alım sürecinde İŞKUR’dan bilgi almanızı rica ediyoruz”

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından slaytlarla kısa ve öz bilgiler vererek esnaf ve işletme sahiplerini bilgilendiren İŞKUR Aktif İş Gücü Programları Uzmanı Anıl Tanburacı, öncelikli olarak İŞKUR’un yürütmekte olduğu programlar hakkında bilgi verdi. Meslek Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, “100 Günlük Eylem Planı” ve SGK Teşvikleri konusunda bilgiler paylaşan Tanburacı, mevcut programlardan, kurslardan ve ayrıcalıklardan yararlanabilmek adına hem iş arayanların hem de işverenlerin sahip olması gereken özellikleri anlattı. Özellikle istihdam sağlamak adına İş Başı Eğitim Programları ve “Bir Senden Bir Benden İstihdam Teşviki” noktalarında detaylar paylaşan Tanburacı, “Bizler gerek İŞKUR, gerek SGK, gerekse devlet kanalıyla siz işletmecilere sağlanan kolaylıklardan sizleri haberdar etmek adına bu toplantıları düzenliyoruz. Yeni bir kişiyi işe almak isteyen işletmelerden de ricamız şu; işe alım sürecinden önce İŞKUR’a uğrayıp bilgi almaları” dedi.

 
Karaburun CHP İlçe Başkanı da aday adaylığını açıkladı
 
Ankara Garı önünde katledilenler Çeşme'de anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın Meclisi'nin Mamografi çalışması devam ediyor
Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin, Çeşme Belediyesi'nin desteğiyle ...
67 göçmeni kaçırmak isteyen 2 Suriyeli tutuklandı
Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız adasına 67 Suriyeli kaçak göçmeni yasa dışı ...
Dolandırıcılara dikkat !
Çeşme Belediyesi bir mesaj yayınlayarak, dolandırıcılara karşı dikkat çekti.
 
Erdoğan’ın acı günü!
Çeşme Emniyetini Güçlendirme Derneği Başkanı ve ADD Çeşme Şubesi Yönetim ...
Germiyan'da taş ocağı sorunu inatlaşmaya dönüştü
İzmir'in Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi'ndeki taş ocakları sorunu, adeta ...
Germiyan taş ocaklarından kurtulamıyor
Germiyan Mahallesi'nde mahkeme kararlarına ve tepkilere rağmen taş ocakları ...
 
Jandarma Trafik denetimlerini arttırdı
Çeşme Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, sorumluluk alanlarındaki trafik denetimlerini arttırdı.
Ovacık Jeotermal ile ilgili keşif yapılacak
Çeşme'nin Ovacık Mahallesi'nde açılmak istenen ve bölge halkının tepkisine ...
"5199 Sayılı Kanun yenilenmelidir"
Çeşme Hayvanseverler Derneği Başkanı Semra Çetinsoy, yurtdışı hiçbir yasa ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri