Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>POLİTİKA
2 Ocak 2017 Pazartesi - 15:11

Hedef gösterdiler

CHP İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Yılbaşında İstanbul Ortaköy'deki silahlı terör eylemi öncesi ve sonrasında yapılan laiklik karşıtı sosyal medya paylaşımlarına ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

Hedef gösterdiler

 

CHP İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Yılbaşında İstanbul Ortaköy'deki silahlı terör eylemi öncesi ve sonrasında yapılan laiklik karşıtı sosyal medya paylaşımlarına ilişkin yazılı soru önergesi verdi. 

Altok, yanıtlanması istemiyle şu soruları yöneltti:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla dilerim.

 

Zeynep Altıok

İzmir Milletvekili

 

Yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy’de gerçekleştirilen terör eylemi sonucu 39 insan öldürülmüş, aralarında ağır yaralıların da bulunduğu 69 insan yaralanmıştır. Göz göre göre gelen bu katliam ve bu katliamın ardından buna övgüler dizen sosyal medya hesapları görülmüştür. İsimsiz, anonim onlarca hesabın dışında kendisine gazeteciyim diyen kimi isimlerin de daha katliamdan birkaç saat evvel yılbaşı kutlayanları hedef gösterdiğine tanıklık edilmiştir. Günler öncesinden başlayan yılbaşının hedef gösterilmesi, Noel’in hedef gösterilmesi, Noel Baba kostümü giyilerek başına silah dayanması, sokaklarda Noel Baba’nın sakallı biri tarafından yumruklandığı pankartlar asılması, Hristiyan yurttaşlarımızın hedef gösterildiği bildirilerin dağıtılması ardından gerçekleşen bu denli korkunç bir terör eylemi toplumda derin bir endişeye sebebiyet vermiştir. 

 

Yılbaşı kutlamalarından hemen önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kutlamaları haram kılan fetva yayınlamıştır. Yeni Şafak Gazetesi’nde muhabir Yılmaz Bilgen Noel Baba’ya roketle hedef alırken çizilmiş bir karikatür paylaşmış, “Türkmendağı’nda bir mücahidin gözünde Crismis…” ifadesini kullanmıştır. Katliamın hemen ardından Kanal A televizyonundan Bayram Zilan ve Serdar Arseven isimli iki gazeteci katliamı yorumlamış ve Arseven aynen şu ifadeleri kullanmıştır: “Kim ortalığı havaya uçurursa uçursun yılbaşı kutlamaları haramdır, karşıyız.” Milli Gazete isimli gazete ise katliamın olduğu gün “Bugün son gün, bu son uyarı! Kutlama!” manşetiyle çıkmış yılbaşı kutlamalarını hedefine almıştır. 

 

Milli Eğitim Bakanlığı haftalardır okullarda yılbaşı kutlamalarının yasaklandığına, yılbaşı kutlamalarının kültürümüzde yer almadığına dair resmi yazıları il ve ilçelerde okullarda dağıtmaktadır. Bunlarla birlikte İçişleri Bakanlığı’nın resmi twitter hesabı Okmeydanı’nda bir kahvehanede laiklik konulu açıklama gerçekleştiren Halkevi üyelerinin videolarını “Terörle Mücadele Birimlerine ilettik, gördüğünüz yerde ihbar edin" mesajıyla paylaşmıştır. Bu sabah da 05.30’da Okmeydanı’ndaki kahvehanede laikliği savunan Halkevleri üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi çalışanı Ayşegül Başar’ın gözaltına alındığı bilgileri internet haber sitelerinde yer almıştır.

 

  1. Türkiye’de laikliği savunmak suç mudur? Laiklik konulu kahvehane toplantıları gerçekleştirmek suç mudur? Okmeydanı’nda Halkevleri üyelerinin yaptıkları laiklik konulu açıklamada suç unsuru bulunan ifadeler hangileridir? 
  2. İçişleri Bakanlığı resmi hesabından böylesine provokatif bir paylaşımda bulunan, toplumu dindar-laik eksende ayrışmaya ve çatışmaya yönlendiren, toplumun bir kesimini bizzat Bakanlığın attığı tweetten dolayı rencide eden bu skandal paylaşımı gerçekleştiren görevliler hakkında yasal işlem başlatılmış mıdır? 
  3. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü hesapları ve mailleri aracılığıyla bugüne kadar kaç sosyal medya hesabı ve paylaşımı hakkında ihbar alınmıştır? Bunların kaçı, hangi terör örgütleriyle ve terör eylemleriyle ilgilidir? Bunların kaçıyla ilgili soruşturma başlatılmıştır? 
  4. İçişleri Bakanlığı sosyal medyada cihatçı paylaşımlar eşliğinde laikleri, Alevileri, Atatürkçüleri, solcuları hedef gösteren, tehdit eden kaç sosyal medya kullanıcısı hakkında işlem başlatmıştır? Bu soruşturmaların sonucunda kaç kişi ceza almıştır?
  5. İçişleri Bakanlığı tarafından laikliği savundukları için Halkevleri üyeleri hakkında Terörle Mücadele Birimleri ihbar üzerine harekete geçirilerek, Halkevleri üyesi Ayşegül Başar ihbarın üzerinden 24 saat geçmeden gözaltına alınırken, “Türkmendağı’nda bir mücahidin gözünde Crismis…” ifadeleriyle Noel Baba’yı roketle hedef alan karikatür paylaşımı, terör eylemine sevinen hakem gibi sayısız sosyal medya paylaşımı hakkında işlem yapılmamasının gerekçeleri nelerdir? Sosyal medya paylaşımı hangi hukuki gerekçe ile gözaltı sebebidir? Sosyal medya paylaşımı ile gözaltına alım hukuki ise, neden bu zamana kadar halkı kin ve nefrete teşvik eden sosyal medya paylaşımları için hukuki işlem yapılmamıştır?
  6. 31 Aralık 2016 tarihli Milli Gazete’de  “Bugün son gün, bu son uyarı! Kutlama!” manşetini atan gazete sorumluları hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldı ise sonuçları ne olmuştur? Başlatılmadıysa ne zaman başlatılacaktır?
  7. İçişleri Bakanlığı tarafından Ortaköy’deki vahşi terör eyleminden sonra, bu terör eylemini ve teröristi öven sosyal medya kullanıcılarıyla ilgili işlem başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa kaç kişi hakkında işlem başlatılmıştır? Başlatılmadıysa ne zaman başlatılacaktır?
  8. Noel Baba ve Noel Baba’ya yönelik yumruklu saldırıyla resmedilen, yılbaşı ve Noel’i hedef alan pankartlar hangi il ve ilçelerde kaç adet asılmıştır? Bakanlığınız bunları tespit etmiş midir? Bakanlığınız, bağlı birimler ve belediyeler aracılığıyla bunlara müdahale etmiş midir? Kaçı toplanmıştır, kaçı Bakanlığınızın ve belediyelerin farkında olmasına rağmen tüm hafta boyunca asılı kalmıştır? 
  9. Türkiye’nin laik-dindar, Alevi-Sünni eksenlerde kırılmalar yaşamasına sebebiyet verecek, tehdit, hedef gösterme, hakaret, aşağılama içerikli paylaşımlarda bulunan, sosyal medya kullanıcılarını en basit hükümet eleştirilerinde bile sıklıkla yine Bakanlığınıza ileten, toplumu bizzat İçişleri Bakanlığı ve Emniyet’le korkutup, sindirmeye çalışan; toplumla devlet arasındaki ilişkinin güvensizlikle biçimlenmesine neden olan, devlete dair aidiyet duygularının sorgulanmasına sebebiyet veren sosyal medya hesapları hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün iktidar muhalifi vatandaşlar üzerinde bir sopa gibi kullanılmaması için aldığınız önlemler nelerdir?

 

 
Ekonomik güven endeksi 70.5 oldu.
 
İzmir’de “Ahududu” Günleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İlçe Başkanı Evci, ''Sayenizde nerede öleceğimizi şaşırdık''
Milliyetçi Hareket Partisi Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci, yeni yılın ...
Ak Parti İlçe Başkanı Ertürk, ''Biz bölemeyecekler''
İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısına Ak Parti Çeşme İlçe Başkanı Alparslan ...
CHP İlçe Başkanı Oran'dan teröre sert tepki
CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, İstanbul Ortaköy'de, yeni yılın ilk ...
 
Ak Parti'den yeni yıl mesajı
Ak Parti Çeşme İlçe Başkanı Alparslan Ertürk, yayınladığı yeni yıl mesajında ...
CHP'den yeni yıl mesajı
CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, 2017 yılının tüm Çeşme için güzel geçmesini diledi.
MHP İlçe Başkanı Evci Yeni Yıl Mesajı Yayınladı
MHP Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci yeni yıl mesajı yayınladı.
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
BİR GEMİ YANAŞTI SAMSUN'A...
Esat Erçetingöz
Esat Erçetingöz
Tarihi Şükran Otel artık yok!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
BİZ KİMİZ?
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri