Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT-MAGAZİN
7 Mart 2023 Salı - 21:52

“HAYATIN ANLAMI KİTAP”

Çeşme Kaymakamlığı Himayesinde, Arzu Güleryüz Maraşlı koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan “Hayatın Anlamı Kitap” okuma projesi bugün saat 14.00’da Ilıca Otel’de tanıtıldı.

“HAYATIN ANLAMI KİTAP”

Sunumu Z. Belgin Taylan’ın yapmış olduğu proje tanıtım toplantısına Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve eşi Arzu Güleryüz Maraşlı, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Burak Kocaoğlu, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Tolga Özel, Çeşme Sahil Güvenlik Komutanı SG Üstğm. Orkun Artar, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Alperçizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Cihan Aslan, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Kurum ve Kuruluşların Amir ve müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda Çeşmeli vatandaş katıldı.

Ege Üniversitesi Turizm Fakültesi, Çeşme Belediyesi, ÇEŞTOB, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çeşme Turizm ve Gastronomi Derneği, Alaçatı Turizm Derneği ve Çeşme’de bulunan kamu ve kuruluşların ortaklığıyla gerçekleştirilen “Hayatın Anlamı Kitap”  projesi 3 aylık bir sürede tamamlanarak, Çeşme’de ilçe genelinde ve okullarda okuma alışkanlığının geliştirilmesi amaçlıyor. Özellikle öğrencilerin edinmiş olacakları okuma alışkanlıklarıyla sınavlarda okuma, anlama, sınav süresini verimli kullanma, sınavda 20- 25 dakikalık zaman kazanılması ve başarı ortalamalarının yükseltilmesi bekleniyor. Pojenin uygulama sürecinde kitaplıklardan, Z- kütüphanelerinden, kitap takas şenliğinden, yazar- okur söyleşilerinden ve teşvik amaçlı ödül ve belge verilmesinden yararlanılacak.

Proje’nin sonundaki amaçlanan hedefi, proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı şu şekilde açıkladı;

“TÜİK ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı raporlara göre ülkemizin okuma oranı 86. sırada yer aldığı görülmektedir. Sosyal medya ve teknoloji bağımlılığı okuma alışkanlığını etkileyen en önemli faktörlerden. Ülke olarak günde 6 saat tv izleyip, 4 saatimizi internette geçiriyoruz. Okumaya yalnızca  1 dakika ayırabiliyoruz. Genel ihtiyaçlar listesinde kitap 235. sırada yer almaktadır. Milletçe dünyada daha iyi bir yer edinebilmek için okumak, düşünmek, tartışmak, sorgulamak, eleştirmek ve bilmek zorundayız. 

Biz bu projeyle özellikle okullarda her gün en az 20 dakika okuyarak, bu öğrencilerin 7300 dakika kitap okumasını, bunun da yaklaşık 1 milyar 640 bin kelime yaptığını, böylelikle 200 sayfalık 29 kitabı okumuş olacaklarını amaçladık. Bu da kuvvetli bir okur yazar yapmak için yeterlidir. Onlara bu alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Katılımlarınız ve projeye desteklerinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum.”

Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker ise konuşmasına Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözleriyle başladı ve şöyle devam etti; 

Hür fikir bilgi ve okumayla olacak, hür vicdan hiç bir manipülasyon altında kalmadan yine bilgi birikimiyle olacak, hür irfan ise biraz geçmişi, geleceği bilmekle oluyor. Çeşme’de kitap sayısı 11 bin civarında idi bu rakam 40 bine çıktı ama bu rakamın çocukların okuduğu kitap sayısına bölünce 120 bine çıkartılması gerekiyor. Kütüphanesiz okul bırakmadık, her okulumuzda kütüphane var ama burayı bir yaşam ve cazibe merkezine, sosyalleşme alanına çevirmek için ailelerin ve sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Bilgi çağındayız, bu çağda bilgiyi izleyen, bilgiyi kullanan değil bilgiyi üreten önümüzdeki yüzyılda var olacak."

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ise yaptığı konuşmada,  “Gençlerimizin, çocuklarımızın fikir sahibi bireyler olması gerekiyor. Günümüzde ve gelecekte fikri olan ülkeler dünyayı yönetecek. Fikir sahibi olmak içinde bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bilgi sahibi olmak içinde okumak ve okuma alışkanlığı kazanmak gerekiyor. Okuma alışkanlığı kazanan insan, düşünür, düşündüğünü ifade eder, yanlış ile doğruyu ayırt eden insanların akademik başarısı da kişisel gelişim başarı da yükselir” açıklamasında bulundu.

Toplantı, Mehmet Akpınar Ortaokulu Müzik Öğretmeni Hülya Aykut, Sıdıka Kelami Ortaokul Müdürü Hikmet Aykut, Ulusoy MTAL Müzik Öğretmeni Mustafa Boran Durgun ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi Keman Virtüözü Handan Gürkan Desoza’nın müzik dinletisi ile devam etti. Müzik dinletisinde ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş depreminin görüntüleri eşliğinde söylenen Fazıl Say’ın “İnsan İnsan” parçası katılımcılardan büyük alkış aldı. Müzik dinletisinin ardından, toplantıya katılan herkes 20 dakika kitap okuması yaparak projeyi başlattılar.

Etiketler:
 
İzmir Spor camiası sevilen ismi uğurladı
 
Seçim heyecanı başladı.
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nazım Hikmet ile Yannis Ritsos anıldı.
Dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet doğumunun 121. yıldönümünde, onun şiirlerini ...
ÇEŞMELİ YAZAR CULUM, OKUYUCULARI İLE BULUŞTU
Çeşmeli yazar Mehmet Culum, Alancha Gayrımenkul'ün organize ettiği etkinlikte ...
İzmir Kitap Fuarı yarın başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından ...
 
İlber Ortaylı Çeşme Festivali’nde
u yıl 22-25 Eylül tarihleri arasında “Balkan Günleri” temasıyla Çeşme ...
Çeşme'de Balkan rüzgarı!
1980’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran Çeşme Festivali, “Müzik - Kültür ...
Türkiye Güzellikleri vitrinde
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin (TFMD) ‘Türkiye Güzellikleri’ sergisi ...
 
“Büyük İzmir Yangını 1922” fotoğraf sergisi açıldı
İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan ...
"Demokrasinin tatlı güneşiyle aydınlatacağız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili Kültür, Demokrasi ...
Çeşme’de Sahne Selami Şahin’in
Çeşme Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Konseri’nde konuk sanatçı Selami Şahin sahne alacak.
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri