Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>SPOR
21 Ekim 2019 Pazartesi - 15:51

Gün, "Kendi evimizde kiracı gibiyiz"

Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün, Çeşme Belediyespor'un en önemli sorununun tesis olduğunu belirterek, "Kendi evimizde kiracı gibiyiz" dedi.

Gün,  Kendi evimizde kiracı gibiyiz

Çeşme Belediyespor Kulübü'nün sadece Dalyan yolu üzerindeki suni çimli sahanın sahibi olduğunu belirten Kulüp Başkanı Gün, maçlarını oynadıkları Çeşme 16 Eylül Stadyumu'nun Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait olduğunu ve kendilerinin kiracı olduklarını açıkladı.

 "Tesislerimiz darmadağınık"

Çeşme Belediyepor'un sadece futbol kulübü olmadığını vurgulayan Şerif Gün, "8 temel branşta faaliyet gösteren bir spor kulübüyüz. Yaklaşık 250 lisanslı sporcumuz var. Kulübümüz yaz ve kış spor okulları ile 12 ay faaliyet gösteriyor. Yıl boyunca yaklaşık 1500 kişiye spor yapma olanağı sağlıyoruz. Ama kulübümüze ait sadece Dalyan yolu üzerindeki suni çimli sahamız var. Tesislerimiz darmadağınık. Futbol sahamız, lojmanımız ve kulüp binamız, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait sahada. Maalesef fiziki mekanlarımız yetersiz. Kiracı olduğumuz için çok fazla bir yatırım yapamıyoruz" diye yakındı. 

"Fiziki şartlar yetersiz"

14-15 kadar antrenörleri olduğunu açıklayan Kulüp Başkanı Gün, "Antrenörlerimizin hepsi ayrı ayrı yerlerde. Antrenörlerimizin sahada çalışmanın dışında, bir şeyler üretebilmeleri için fiziki imkanlarının olması, çalışma ortamlarının hazırlanması gerekir. Maalesef yok. Antrenörlerimiz kulüp binamıza geliyorlar ama, burası da küçük olduğu için hem onlar, hem de biz sıkılıyoruz. Çeşme Garajı'nda kullandığımız küçük bir salonumuz var. Bayanlar orada spor yapıyorlar. Oranın da fiziki şartları iyi değil. Orası Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu için geçici olarak kullanabiliyoruz. Büyükşehir Belediyesi, 'Garajı yeniliyoruz' derse, o salonu da kullanamayacağız. Oradan çıkmak zorunda kalırsak, Plates, Zumba ve Aerobik yapan kadınlara nerede spor yaptıracağımızı bilemiyoruz" diye konuştu.

"Dalyan yolundaki sahaya çok amaçlı salon yapılabilir"

Merkez olacak bir spor alanı yaratılması gerektiğini vurgulayan Gün, "Mevcut şartlar içerisinde en iyisi Dalyan yolundaki saha olacağını düşünüyoruz. Orada çok da kullanılmayan, atıl durumdaki tribünler var. O tribünler kaldırılarak, çok amaçlı bir salon, üzerine de antrenörler için çalışma odaları yapılabilir. O sahada zaten çok az resmi maç oynanıyor. Yeterli tribün zaten var. Tek mülkümüz orası olduğu için böyle bir yatırım yapılabilir. Kulübümüzü oraya taşıyarak, merkez bir alan oluşturursak, hem idari bina orada olur, hem antrenörlerin çalışma odaları ve çalışma yerleri olur, hem de herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir yer. Jimnastik, Plates, Zumba ve Aerobik sporları da çok amaçlı salonda yapılabilir. Soyunma odaları ve duşları ile fiziki şartlar da iyileştirilmiş olur. Böyle bir tesise Çeşme'nin ihtiyacı var. Çeşme'deki sahanın ne olacağı belli değil. Ne veriyorlar, ne de biz bir yatırım yapabiliyoruz. 11 aylık sözleşmelerle devam edip gidiyoruz" diye anlattı.

 "Merkeze yakın tesis alanı yaratılmasını diliyoruz"

Çeşme'de, merkeze yakın, daha büyük bir tesis alanının yaratılmasını dilediklerini ifade eden Şerif Gün, "Mevcut imar planları içerisinde, Kutlu Aktaş Barajı'na yakın bölgede büyük bir spor alanı var ama, merkeze çok uzak. Oradan yararlanmamız, uzun vadeli bir olay. Geçtiğimiz günlerde eski Belediye Başkanı ve Çeşmespor'un eski başkanı Nuri Ertan, Belediye Başkanımız Ekrem Oran'ın davetiyle, 20 yıl sonra kulübümüze geldi. Konuştuk. O da çok mutlu oldu. Maçı izledikten sonra Belediye Başkanımız Ekrem Oran ve Nuri Ertan, tesis yeri bakmak için birlikte çıktılar. Bu tesis sorunu bir an önce çözülürse, Çeşme'ye spor anlamında bir şeyler katılmış olur" diye vurguladı. 

"Bu sene mutlaka bir yerden başlanması gerektiğini düşünüyoruz"

Kulübün futbol branşı çok önde gözükse de, her branşa gereken desteği verdiklerini söyleyen Gün, "Yönetim Kurulu olarak, maddi ve manevi her türlü desteği veriyoruz. Bize Çeşme Belediyesi de çok büyük destek sağlıyor. Bu konuda Belediye Başkanımız Ekrem Oran'a çok teşekkür ediyoruz. Ekrem Oran, gençliğinden beri, iyi bir taraftar ve iyi bir sporseverdir. Çeşme'de spor için iyi şeyler yapacağına inanıyorum. Tabi, belediye bütçesinden bu konuyla ilgili ne ayrılabilir, bilemem. Ama en azından planlamasını doğru yaparsak, bu işlere başlanmış olur. Bu sene mutlaka bir yerden başlanması gerektiğini düşünüyoruz" diye belirtti. 

"Kapalı yüzme havuzu yapıldıktan sonra yüzme branşı açılabilir"

Çeşme'nin üç tarafının denizle çevrili olmasına karşın, su sporları ile ilgili branşları olmadığını belirten Kulüp Başkanı Gün, "Branşı açamıyoruz, çünkü kapalı veya açık yüzme havuzumuz yok. Yarı olimpik ve olimpik kapalı yüzme havuzu yapılabilirse, elbette yüzme branşı da açarız. Çocuklarımız da sağlıklı bir şekilde yüzme sporu yapmış olurlar. Bana 'şimdi aç' diyorlar. Branş açmak kolay. Ama bir branş açacaksak, kapalı yüzme havuzu olduktan sonra, hijyen ve her türlü şartlar yerine getirildikten sonra açılması gerekir" diye konuştu.

"Yelken ve sörf tesisimiz ve malzememiz olmadığı için mevcut kulüp ve tesislerden yararlanıyoruz"

Yaz aylarında çocuklara yelken ve sörf sporu yapma imkanı sağlandığını anlatan Gün, "Bizim bu sporları yaptıracak tesisimiz ve malzememiz yok. Çeşme'de bu sporu yaptıran mevcut tesisler var. O tesisler, yaz spor okullarında, bizim öğrencilerimize, grup grup ders verdiler. Yelken ve sörf sporu, oldukça masraflı spor. Tesis ve malzemesi olması gerekir. Antrenör ve sporcu bulmak kolay. Şu anda mevcut kulüplerden yararlanabiliriz. Bize sağladıkları imkan kadar öğrenci göndeririz. Onların kulüplerinde lisanslı olarak devam edebilirler. Ama tabi ki, kulübümüzün kendi adına tesisine ve malzemelerine sahip olmasını arzu ederiz. O zaman o branşlara 'bizim' diyebiliriz" diyerek açıklamalarını tamamladı. 

Etiketler:
 
CHP'li başkanlar İzmir'de kampa giriyor!
 
İzmir’de bilinçli tarım için enstitü kuruluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı deplasmandan 3 puanla döndü
İzmir Süper Amatör Lig Güney Grubu 4. Haftasında Balçova Belediye Termalspor ...
Kendi evinde şov yaptı: 3-0
Süper Amatör Lig Güney Grubu'nda mücadele eden Çeşme Belediyespor, evinde ...
Çeşme evinde, Alaçatı deplasmanda puan arayacak
Süper Amatör Lig Güney Grubu'nda mücadele eden Çeşme Belediyespor, ligin ...
 
İzmirli yelkenciler Malta’da Türkiye’yi temsil edecek
Onur Tok ve Tuğrul Elbirler’den oluşan İzmirli yelken takımı Team Linea ...
Çeşme Marina Tavla Turnuvası'nda Ekim ayı şampiyonu belli oldu
Çeşme Marina ve Sir Winston Pub işbirliği ve Reedersponsorluğuyla, 2019'un ...
Çeşme’de yelkenler çocuklar için açıldı
Ege Açık Deniz Yat Kulübü (EAYK) ve Çeşme Marinatarafından düzenlenen ...
 
Veloturk Gran Fondo Çeşme için geri sayım
2-3 Kasım tarihlerinde, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Veloturk Gran Fondo ...
Başkan Soyer, “Dünya Mirası Yolunda” pedal çevirdi
İzmir’de bu yıl beşinci kez gerçekleştirilen “UNESCO Dünya Mirası Yolunda ...
Ata'ya Saygı Halı Saha Turnuvası düzenleniyor
Çeşme Belediyespor, Ata'ya Saygı Halı Saha Turnuvası düzenleyecek.
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Sedat Kaya
Sedat Kaya
CELAL
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri